Foto van een Fendt 312 Vario, bezig met voeren.. Foto is geplaatst door Fendt-LSA op 23-12-2010 om 11:52:52, met 47 reacties.

Fendt 312 Vario

Fendt-LSA
Foto van een Fendt 312 Vario, bezig met voeren.

Reacties

woutkuiphuis
Idd twan
zo zou ik ook wa wiln voorn:D
Claas-JD
Voerrobot is haast net zo duur
Fendt-LSA
Maar trekker kunje voor veel meer dingen gebruiken as voerrobot
deutz110
Heel bar voeren zo 😉
S Schenning
Ik denk dat een voerrobot heel wat meer kost, de stal moet ook het een en ander gemontert hebben, een loods voor voeropslag, enz.....En je moet nog de voer naar de robot brengen, kun je net zo goed in de wagen donderen en naar binnen rijden. Zon wagen is nog niet zo duur hoor...
Claas-JD
Ik heb het even over de hele combi! voor nieuwbouw is robot op grote bedrijven zeer interessant! scheeld een boel tijd

Wat kost deze combi? een robot ongeveer een ton. deze gaat al mooi in de richting denk ik
fendt-412
Ligt er wel aan watvoor robot je wilt. Een de laval met een stationaire menger en een verdeelbakje kost iets van een ton. Wil je een trioliet met een aantal bunkers kom je zo op anderhalf ton uit.

Wanneer je je hele bedrijf erop inricht, smalle voergang en een korte afstand tussen de verschillende stallen of alle dieren in een stal, denk ik dat zon voerrobot zeker niet duurder is. Als je de arbeidsbesparing, hogere DS opname en meer melk mee gaat tellen.

Lijkt me nog wel wat zon voerrobot, icm met melkrobots ben je ook nog minder vreetplaatsen nodig.
S Schenning
Ja oke det hele combinatie met trekker kost al ardig in de richting van een voerrobot. Maar de trekker heb je toch nodig op het land, met de voerrobot kun je toch niet ploegen of maaien. Al dat automatish spul is allemaal wel leuk en ardig, maar het moet allemaal maar onderhouden worden. Een mengwagen flikker je de deur uit als het je niet meer wat lijkt en koop een ander.
fendt-412
Bij grotere bedrijven heb je toch vaak al wel een apparte voertrekker, die ook flink wat uren maakt.

Melkrobots zag eerst ook niemand toekomst in, en nu willen de gebruikers nooit weer terug naar een put. Met een bedrijf van 200-400melkkoeien zie ik er wel toekomst in.

Je kunt zon wagen wel makkelijk wegtrappen, alleen neem aan dat je eerst wel orrienteert naar wat je wat lijkt en wat je vooral niets lijkt, je koopt zon voermachine ook voor een jaar of 10 lijkt me.
Zou ook niet graag proefkonijn willen zijn. Laat eerst anderen maar uitvinden hoe het het beste wil en wat de goede systemen zijn.
ford8630power
En dan nog, met een voerrobot heb je nog een trekker/shovel nodig om die silo's te bevoorraden.
eppo
Koop dan een innovado haald het ook direct uit de kuil kan in meerdere stallen komen uitbrijding geeft dus ook geen problemen. en geen aparte dure voerkeuken nodig. dat is het gewoon.
Claas-JD
@ford8630power

we hadden het alleen even over deze combi. shovel ofzo ben je toch nodig.

Wat kost deze combi dan ongeveer?
fendtjuh
Trekker 75.000 en wagen 30.000 ongeveer?
fendt-412
Ja zoiets, met een ton kom je een heel eind.

Innovado kan ook nog wel eens iets worden, scheelt ook een hoop onderdelen. Is op veel meer bedrijven in te passen. Zon voerrobot is denk ik pas echt interessant als je bedrijf er naar gebouwd is, als je een hele erf vol ligt met rails kan het nog wel eens een duur geintje worden. Veiligheid zal ook wel goed zitten, als je al kijkt in de rotterdamse haven hoeveel van die zelfrijdende karretjes daar rond zwerven 😛
me
Daar is het ook van afgeleid uit de havens .. Volgens mij zit dat wel snor en is op veel bestaande bedrijven toe te passen idd... En niet alleen in je nieuwe ligboxxenstal maar hij crost ook langs de pinkjes op meteen 😉!

Vindt het dure combi .. trekker kan wels slag meer kosten want een 312 en 412 schelen mekaar niet gek veel als je beetje fatsoenlijke 312 wil heb ik begrepen...
fendt-412
312 zitten weinig extra opties op, alleen voorasvering, fronthef, setje ventielen en airco. Meer zou ik zo niet weten.

400 is alles elektronisch, hydroliek, automatisch geregelde assen, gaat 4wd en voorwielaandrijving automatisch uit bij een bepaalde stuurhoek en snelheid. kopakkermanagment.

312 kost misschien netzo veel als een oude 412, netzo een als wij hebben. Alleen denk dat een nieuwe 412 wel aardig wat duurder is. Dat denk ik teminste, heb het niet zwart op wit staan. Op de konfigurator op de fendt site zit er al 18.000 verschil tussen twee standaard trekkers.
me
Heb ook alleen gehoord van mensen die serieus mee bezig zijn geweest ... Dat ging over beide nieuw. Verdiep me niet in mij zoiezo veelste duur en te overdreven 😄! Wil graag nog keer zelf wat kunnen fixxen, zeker om de kostenprijs per draaiuur mooi laag te houden!
fendtjuh
Als je ongeveer dezelfde opties heb op een 400 of 300 serie scheelt het weinig qua prijs omdat de 400 standaard al vrij luxe uitgevoerd is en de 300 niet... tenminste, dat hoorde ik laatst.
claasenfendtfan
Zou zomaar kunnen guido.
Alleen vraag me dan af wat standaard is op een 400, en niet op een 300 maar wel te verkrijgen. Kan zon beetje alleen de voorasvering zijn. De rest is bij beide optie of is niet te verkrijgen op de 300. Elektronische hydroliek en die hele mikmak kun je niet op de 300 krijgen. Net als assenmanagment.
Je kunt de 300 iig nooit zo luxe krijgen als de 400.

@me
Haal jij de motor of achterbrug wel open van jullie trekker? Ligt er misschien ook wel aan wat je interesses zijn en of je een beetje handig bent. Bij alle nieuwe trekkers hang je sowiezo al met garantie. Weet wel dat je met al die elektronica niet met oude trekkers moet gaan rijden. Als je pech hebt begint de ellende bij de 10.000uur. Voor hetzelfde geld haal je zonder noemenswaardige problemen de 15.000uur.
me
Dat verschil is idd mihil als je zelfste opties wil idd 😄!

6400 hoeft de bak gewoon niet los 😄! Machine het zich al bewezen in de praktijk voordat wij er een kochten waren er al hoop die al op waren en goed de 15000 uur hebben gehaald.. En met name de onverslijtbare bak en koppeling! Motor ook zo goed als probleemloos, toekomst gaat die misschien olie gebruiken maar daar ontkom je niet aan!

Ben nu bezig met koppakking vervangen .. Gelijk kleppen schoonmaken, verstuivers testen en eventueel vervangen en de keerring bij vooras ook effe meepakken want die zweet.. Boel weer opbouwen, motorolie verversen en hij kan weer brullen! Eerlijk gezegd eerste keer dat ik dat bij deze trekker doe, en als het niet wil dan zoeken we wel weer hulp ..
MaartenMandemaker
Ff kleppen stellen, word het ook niet minder van 😄
me
Wat wordt er niet minder van 😛 ?
MaartenMandemaker
De motor niet 😄
me
Neej dat zoiezo niet 😉! En nu de boel er toch af is kan je er mooi bij zeker na het monteren van het hele spulletje, ook mooi eerst effe kwartiertje laten lopen en nog keer nastellen. en gelijk olie verversen, dat eventuele rommel bij reparatie ook mooi het blokje uitgaan 😉!
TLA-TSA
Luxe voertrekker hoor! gaat denk ik wel richting de 90.000-100.000 euro
MaartenMandemaker
Nee joh, catalogusprijs is nog geen aanschafprijs he 😄
fendt-412
Voor dat geld heb je pas echt een met gouden stuur :lol:
MaartenMandemaker
Ja als je dat bied bij zo'n trekker geven ze je er graag een weekje salou bij 😃
fendtjuh
En ook wel 3 😛
Claas-JD
Denk het wel ja. kom je mooi in de richting. rond een ton
zandvliet-120
Mooie foto
massey8690
Het verhaal voerrobot hangt ook een boel aan je eigen situatie vast, wij hadden eerst een weelink systeem, dan wil je nooit en de nimmer elke dag met 2 trekkers lopen zeulen om dat voer voor de koeien te gaan jagen, en wij hebben het delaval systeem aardig geschikt gekocht excl. montage/bouwkosten, want daar zijn we zelf namelijk erg handig in, dus wat je alleen voor zo'n 312 betaald heb je het kale delaval systeem wel zo een beetje 😉
kun je wel zeggen dat je met die trekker andere klussen kunt doen, maar iedere dag omkoppelen is dan niet echt fijn, en als je een keer wilt maaien onder voertijd zit je al met een mooi probleem!
shovel is zowiezo nodig bij automatisch voeren als trekker en mengwagen, shovel is op een bedrijf vanaf 100 koeien gewoon een must, tenzij je er helemaal geen geld in ziet en alles er voor wilt aanpassen en om niet met een shovel te willen werken, zo'n shovel maakt z'n uren echt wel! 😉
massey8690
Maar moet er helaas wel bij zeggen dat het delaval systeem niet je van het is 😉 , maar wat wil je voor die prijs anders 😉
(begeleiding vanaf landbouwsluis is slecht, zo af en toe een storinkje, slechte transportbanden enz., als je het eenmaal aan het lopen hebt is het mooi, maar ga je een beetje schuiven met voertijd en schuiven met de plek van de droge koeien ofzo dan is moet er vaak wel een 'computerdeskundige' bij komen (dat kan me pa nu eenmaal niet en me 2 broers wel) )
ben iig blij dat ik er niets van (wil) weten 😃
MaartenMandemaker
Dat is ook afhankelijk van de situatie en de bedrijfsvoering Jasper 😉
massey8690
Klopt maarten, maar als jullie dat doseerbakkie zat zijn komt er ook wel iets dat met een shovel gevuld moet worden denk ik.
(weet niet precies waar je op doelt 😛 )
MaartenMandemaker
Nee dat kost me te veel tijd slepen met 2 machines 😛 Dan komt er een grotere zelfladende doseerwagen weer 😄
fendtjuh
Beviel het Weelinkhek niet massey? Of gewoon versleten zegmaar?
massey8690
Haha, zelfladende doseerwagen, kan ik me niet zo voor de dag halen, bestaat dat uberhaupt wel? 😛
met weelink gaan de koeien kieskeurig worden, alleen mais vreten, en veel 'afval' dat richting mestvaald ging ed. , dat is nu maar 1 kruiwagen in de week.
voer werd wel wat warm, en we hadden wat te weinig plek in de stal, dus konden we de helft van het voerpad eruit halen en wat boxen erbij doen 😉
we zijn er qua gemengd voeren en in kleine porties voeren iig gigantisch op vooruit gegaan (ook in de gehalten).
eppo
En dat ze meerdere keren per dag vers voer krijgen helpt ook heel erg bij automatisch voeren. wat een innivado kan doen. en bij een weelink hek moet je ook te lang wachten denk ik tot dat ze alles een beetje goed ophebben
massey8690
Maar aan de innovado zitten denk ik ook wel nadelen, uiteindelijk moet je daar ook veel aanpassingen aan doen, en is nog (lang) niet genoeg doorontwikkeld/bewezen in de praktijk.
weelink heeft gewoon zijn beperkingen qua gemengd voeren en bijproducten, het grootste voordeel is dat je niet iedere dag met het voer hoeft te slepen, al ben je dan nog een kuilblokschuif nodig voor het droogvee/jongvee.
MaartenMandemaker
Een Amigo 40 oid 😉
massey8690
Dan kuj dat ding toch niet fatsoenlijk in lagen laden toch, of hoeft dat niet, ga je er altijd 2x langs ofzo met mais en kuilvoer?
MaartenMandemaker
Hoef ook niet in lagen te laden 😉 Gewoon zoals we nu doen met de kuilhapper 1 keer in de zoveel dagen op voorraad happen en dan de blokken opscheppen en voordraaien
massey8690
Jah oke, maar hoe voer je dan een beetje 'gemengd' dan, of gooi je eerst een laag mais en dan nog een keer er langs met kuilvoer oid ?
MaartenMandemaker
Meestal voeren we smorgen's eerst kuil en dan direct mais erover heen. En aan het eind van de middag nog een keer kuil.
massey8690
Aha, en ze vreten alles schoon op??
geen last dat kuil warm wordt/overblijft, en dat de beesten gaan selecteren?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 312 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!