Foto van een Fendt Meerdere. 307 & 210 demo. Quicke q45 vs. cargo 3x65. Foto is geplaatst door Knoppert op 10-01-2011 om 17:33:12, met 14 reacties.

Fendt Meerdere

Knoppert
Foto van een Fendt Meerdere. 307 & 210 demo. Quicke q45 vs. cargo 3x65

Reacties

ul
Linkse voorlader ziet er netjes uit...
glenn820
Maar heb liever de rechtse trekker:)
pv50076
As je gaaat voor war d eminste uren op staan rechts ja.
mara beiden 2 zeer fijne machines!
Claas-JD
Voor de prijs links
RuudBus
Nu zie je pas hoe groot zo'n 200 serie nog is
fendt-412
Valt me zo ook 100% mee hoe groot hij nog is. Al is de linker natuurlijk ook een drie cilinder. 200serie is wel een mooie compacte boeren trekker. Ideale voorladercombinatie zo voor kleine klusjes. TMS erop lijkt me voor dat werk helemaal ideaal.
RuudBus
Op het voetpedaal rijd die wel mooi maar met da balletje accelereerd die vind ik te snel, zitten geen standen op van 1 tot 4
fendt-412
Kun je wel instellen.
Er zit naast dat knopje van cruisecontrol nog een knopje waar I/II op staat dacht ik.
Snelheid II is erg snel optrekken, snelheid I kun je instellen met de computer. Is bij alle vario's trouwens zo dat I instelbaar is 😉

Is geloof ik een hoofdletter i met een pookje in het menu. Moet je instellen op dashboard, trouwens ook met alle andere vario's.

Bij de nieuwere 300vario heb je ook nog dat je bij instelling I en II ook ieder een aparte cruisecontrolsnelheid hebt. Heeft onze 309 nog niet, 312 die we later te leen hadden had dat wel. Niet echt ideaal als de acceleratiesnelheid ook mee veranderd. Maarja, voor meer mogelijkheden is er de 400.
Knoppert
Inderdaad fendt-412. Dat valt allemaal in te stellen. Je kan het aantal km's dat hij per tikje tegen het golfballetje versnelt instellen.
TMS is echt ideaal met de voorlader, beetje handgas erop en gaan. En natuurlijk super scherp draaien
Fendforever
Ik had niet gedacht dat die nog zo groot was
guldner75
@Knoppert

handgas erop ? waarom ...
Knoppert
@guldner75
Dat bedoel ik vooral met lader werk. Als je een meststrooier volbatst bijvoorbeeld dan regel je de snelheid via t rijpedaal, kan je je rechterhand op de kruishendel houden en met links sturen en omkeren. Beetje handgas om de lader wat sneller te laten gaan.

Maar... je kan bijvoorbeeld ook de stop&go functie gebruiken van het omkeerknopje en dan wat gas geven om bijvoobeeld een bak uit te breken... Of je kan het golfballetje achteruit trekken als je op het rijpedaal rijdt om wel je toeren te houden en snelheid terug te regelen. Mogelijkheden zat, maar net wat je t fijnst vindt werken. Maar misschien heb je al ervaring met een vario en weet je dit allemaal al 😃
guldner75
@Knoppert

Daar had ik nog niet aan gedacht! om de voorlader sneller te laten gaan 😃. jah rij wel eens op een vario, deze(kleine) ook super trekkertje ! lijkt mij een hele mooie vervanger van de 307c later .....

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fendt ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!