Zo spoelen we de slangen door aan het eind, tank met water, klep open en drukloos zetten en dan trekt de pomp de tank zo leeg.Dit zijn btw de 'nieuwe' banden onder m'n tank, een hele verbetering :)

John Deere 6400

fendtjuh
Zo spoelen we de slangen door aan het eind, tank met water, klep open en drukloos zetten en dan trekt de pomp de tank zo leeg.

Dit zijn btw de 'nieuwe' banden onder m'n tank, een hele verbetering 😄

Reacties

fendt-412
En de pomp er tussenuit halen en dan de slang leegblazen, wil dat niet? 😛

Weet niet hoe dat met jullie bassin zit en hoe ver dat dat is. Als hij van boven bijvult ipv onder moet het toch willen over een niet te lange afstand met water 😛 Heb je er zowat helemaal geen handwerk meer aan.
fendtjuh
Nee want de slang is zo'n 80m, en anders stroomt de slang natuurlijk weer leeg als je hem even afkoppelt bij de pomp.

Nu staat er aan het eind even een bij de trekker en 1 bij de mestzak, zodra de tank leeg is aftakas uit en doet degene bij de mestzak de klep dicht. Koppelingen los en de slangen met water stromen leeg.
Claas-JD
Dit smeerd minder, wij pompen met een 2 duims slang een 1000 liter vat leeg. maar dit wil ook mooi
Siebenga
Verkijk ik me daar nou op of hebben jullie echt een mooi breed opgezet terrein ?
fendtjuh
Het is hier niet krap nee, maar ook niet heel ruim hoor 😉 Naast de kuil die je in het verlengde van de mesttank ziet liggen ligt normaal nog een kuilbult, dus aan de kant van de tank. Als de bulten vol zijn is het op het laatst niet zo ruim meer hoor 😛.

Maar mogen niet klagen, alles kan hier wel doorrijden.
Siebenga
😃 dikke prima dan
mbvaltra
Wat voor een bemester zit er achter die tank ??
robert_fendt
Simco
Loonwerkerstank van m'n broer 😛
dx11
Mooie voor elkaar zo! Netjes trouwens die banden.

Krijg je de jd wat los voor de pomp 😃
dx11
@robert_fendt

nu nog een trekker anders begin je niets. En als je de trekker van pa moet huren.............

Haha 😛 Leek mij ook wel wat met mijn tank, maar hier is er te weinig vraag naar, en te veel concurrentie. Als ik zie dat de loonwerker iets meer als 2 euro de kuub rekent, dan is dat hooguit 64euro per uur. De trekker kost al 10 euro aan diesel, en 10 euro aan afschrijving, en dan de tank, de bemester en ik nog!
Deur324
Hoe zit dat eigenlijk met die bemester op die foto hij lijkt wel helemaal gezakt te zijn, hij staat niet recht namelijk of gaat die vanzelf weer recht als je je hydroliek hendel naar voren of achter duwt?
fendtjuh
Helemaal geen Simco maar een Mezo.

Haha JD doet het met klein beetje gas, lekker rustig aan 😛. Jawel hoor Jan, gewoon trekker van m'n ouders, voor dat ene jaartje ga ik geen trekker kopen, kost ook niet niks...

@Deur, dat klopt ja, komt doordat je hem voor het inklappen wat omhoog klapt zodat hij rechtop komt te staan, maar met drukloos zetten van de slangen met afkoppelen gaat hij weer naar achteren dus zodoende. Op de weg zit hij gewoon recht 😉.
dx11
@fendtjuh

Quote:
, voor dat ene jaartje ga ik geen trekker kopen

Haha, nee dat snap ik. En van pa huren gaat vaak voor een makkelijke prijs. Maar als je serieus een trekker moet huren/kopen kan het nooit uit.
robert_fendt
Oeps foutje...
Eén pot nat jah 😃
fendtjuh
Klopt idd, zo kom je er ook wel achter dat die loonwerkers echt niet meteen rijk worden...
eddie
Loonwerkers en rijk gaat niet samen volgens mij 😛
Boswachter
En in de winter niks te doen hebben 😛 ja je overuren van vorige zomer opeten....
Boswachter
@eddie

Niet rijk :-? als je ziet hoe dikke trekkers sommige loonwerkers wel niet hebben nou dan zit er wel geld.
Of zouden ze van de bank zijn ? 😃 😉
fendtjuh
Van de bank, maar ze verdienen heus wel wat anders gaf de bank het ook niet. De goeie loonwerkers verdienen wel wat, al zal het altijd wel knokken blijven denk ik.

112groningen.nl/Groningen/nieuws/… Haha dikke aap met dikke velgen 😃
eddie
Al gezien Guido 😃

ja maar als je loonwerker bent dan is dat ook echt je leven, helemaal zomers, pff dan mag er ook wel wat verdiend worden 😛
fendtjuh
Tja je moet er gewoon helemaal voor gaan, moet echt je passie wezen anders hou je het niet vol in de zomer...
maartendankers
In de zomer geen tijd om te N**ken en in de winter het geld niet 😃 Het vak loonwerker.
dx11
Nee, idd. 3x nix. Als zou ik als het uit kon ook wel een beetje stront willen rijden hoor. maar 2 euro per kuub, wat is dat nou?

Maar met deze dikke mestpomp kun je ook wel sleepslangen ja 😛 Mezo in de hef en gaan 😛

Ipv deze pomp had je niet net zo goed die bsa tank kunnen houden? of hadden jullie deze pomp toen al?
robert_fendt
De pomp hadden we toen al, ruim een jaar geleden samen gekocht met de buren.
fendt-412
Als loonwerker moet je je onderscheiden. Je moet het al heel goed doen als je in het gewone grondverzet en gewone loonwerk, zoals bemesten en kuilen wat wilt verdienen. Zeker in grondverzet, marges zijn erg klein en nemen klussen aan onder de prijs om de winter door te komen.
eddie
Ja onder het motto, liever draaien onder de kostprijs dan stil staan wat nog meer verlies op levert, maar ja zijn wel meer bedrijven in verschillende sectors die het onder de kostprijs aan nemen, ook veel bouw bedrijven om toch maar aant werk te zijn en hopen op meerwerk of contracten voor onderhoud oid, maar in elke sector heb je van die markt verziekers, als je na gaat in de wegenbouw zijn er ook een aantal veredelde loonwerkers die alles voor een lagere prijs kunnen doen dan een wegenbouwbedrijf en dat wekt soms wel een irritatie op
fendtjuh
Jaja mooi sleepslangen jan, kom jij op de pomp zitten? 😃

Achja deze tank brengt z'n geld wel weer op wat ik erin heb gestopt bij verkoop dus die kost me niks. Dan is het puur de trekker, diesel en mezelf en dan kan het wel. Maargoed, maar 'ns kijken hoe het wil.

Dat zal Ralf, jammer dat het zo moet dat er geen fatsoenlijke prijs betaald wordt. Maar in de wegenbouw is het over het algemeen toch lekker vangen? Tenminste, wat ik een jaar terug hoorde van de loonwerker, shovel wordt 40 uur betaald en draait maar 20... zulkse grappen. Maar dat zal nu wel anders zijn waarschijnlijk.
eddie
Tja dat denken de meesten, het tegendeel is waar. helemaal geen fijne tijd dit, zelfs provincies/gemeenten bezuinigen steeds meer waardoor zulke ''goedkopere bedrijven'' steeds meer worden aangenomen voor een project want nu kijken ze nie meer naar status en certificaten van bedrijven. terwijl 5 a 10 jaar geleden dat hartstikke belangrijk was.
fendtjuh
Aha oke... tja heeft allemaal weer met de 'crisis' te maken. Maar dat dacht ik niet alleen, tot vorig jaar of jaar ervoor was het wel zo... loonwerker had er een shovel en een kraan lopen, was beter als mest rijden oid 😛.

Het is wel jammer dat het zo moet, de besten blijven zo niet maar juist de beunhazen.
me
Hmm, vindt allemaal niet helemaal waar .. Zoals dat met die certificaten zijn ze nog steeds streng in, je komt maar niet zo overal aan de slag .. En volgens mij kunnen loonwerkers er ook prima van leven wanneer deze ook dingen doen zoals reparaties en onderhoud zelf ( dit zijn nogal hoge kosten 😄 ) En velen doen ook bemiddelen en de koop en verkoop van hooi en stro.. En natuurlijk is het allemaal scherp werk, maar anders houden de meeste nu niet hun hoofd boven water!
fendtjuh
Oftewel, je kunt er niet prima van leven als je allemaal dingetjes ernaast moet doen... Maargoed, zoals ik al zei, de goeie loonwerkers blijven over, de creatievelingen, de rest moet toch een keer stoppen. En dat is eigenlijk overal zo natuurlijk.
eddie
Ik heb et niet over loonwerkers in mijn vorige reactie, maar weet wel dat de wegenbouw soms wel goed verziekt word door veredelde loonwerker die jonge jongens aant werk hebben en afgeschreven machines en die dag en nacht werken en niet alles netjes schoonhouden, daardoor kunnen zulke bedrijven lager inschrijven, en gek genoeg krijgen ze dan ook nog werk bij de provincie :S

loonwerkers kunnen er prima van leven. daar houd et ook mee op, als ze 65 zijn hebben ze weinig extra's en je hele leven veel gewerkt..
dx11
Ja, als je dat met het slootonderhoud oid ook ziet. Ze maken elkaar gewoon kapot, en wie het mag doen doet het voor bijna niets!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!