Velkop GMT 035 van Gierkink Vragender. Werkt uniek!. Foto is geplaatst door j-westerveld op 14-01-2011 om 21:59:58, met 19 reacties.

Onbekend foto - -

j-westerveld
Velkop GMT 035 van Gierkink Vragender. Werkt uniek!

Reacties

RuudBus
Is een gewilde kop zeggen ze! mooi eenvoudige zonder poespas
j-westerveld
Ja dat is het zeker! Ik heb vorig jaar geholpen die klem in productie te zetten bij Gierkink na het prototype. Volgens mij heeft hij er vorig jaar 50 verkocht
maik
Mooi ding idd. hoorde al van iemand wie daar nou stage loopt dat een pa scholieren dat ding hadden uitgetekent enz. en dat ze er idd al heel wat verkocht hadden. wist nie dat jij daar ook aan meegeholpen had.
gerrit power
Rare vraag misschien. Maar wat doet dit ding?
maik
Is een houttang met zaag en kan zowel horizontaal als verticaal zagen. maar het bijzondere hieraan is dat je hier voor maar 2 dubbelwerkende ventielen nodig hebt. het werkt met een volgordeventiel, het zagen, kantelen en klemmen zit op 1 ventiel en het draaien op de andere. je hebt dus geen elektrische ventielen, stroomkabel of andere elektrische prut nodig met deze tang..
gerrit power
Oke, apart nog nooit van zulke klemmen gezien hier is ook niet veel hout.
j-westerveld
Ja, hebben deze klem volledig 3d getekend en een handleiding bij gemaakt. Dat de klem geen poespas heeft maakt hem uniek! Het ventielblok is ook gepatanteerd. Je bedient hem door je knoppen 3/4 en volledig te bedienen. Hierdoor is hij ook op elke machine toepasbaar, zonder dat er die machine aangepast hoeft te worden.
j-westerveld
Is nog wel ding veur ow maik ofniet?
maik
Is een leuk ding idd, moar ik heb al zoiets alleen den knipt ipv zagen. alleen onze zager vind dat zagen zo'n mooi werk, den pakt altied al mien werk af en dan heb ik niks meer te knippen. dus als ik zo'n ding dr an zol hangen zal e wel te weinig gebruukt worden. is nog wel een mooi ding voor onze takkenhakselaar. moar het ding kost ook nog wel een betjen..
maik
Moar die bediening snap ik nog niet helemoal eingelijk. wat bedoel iej met de knoppen 3/4 te bedienen?
husky
Ik heb het filmpje gezien en het werkt inderdaad prachtig,maar zal wel een paar centen kosten...
gerrit power
Dus als ik goed begrijp is dit een klem, Zaag en knipper.
j-westerveld
Dat was ook een beetje de bedoeling achter deze velkop, er kunnen zagers worden geschrapt waardoor er goedkoper gewerkt kan worden. Aan een uitrijwagen kun je met deze klem ineens 30 euro meer verdienen in het uur, waardoor je hem met rond de 350 uur weer kunt verdienen.

@maik
De klem werkt met 2 drukken, 180 en 250 bar waardoor hij zijn volgordes weet.
CoenNijenhuis
Hier in de buurt ligt ook zo'n ding op de plas..
OttoVario
Ligt op de plas,, dat zegt genoeg haha
CoenNijenhuis
Je mag t ding wel aan de uitrijkarre hangen maar je komt dr t bos niet mee in.. 😄
guldner75
@CoenNijenhuis

hoezo dan ?
CoenNijenhuis
Dr zit nog vogels op de eier.. :lol:

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend foto - - ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!