Foto van een Deutz-Fahr KH 500 DN Hydro Super schudder, mijn

Deutz-Fahr Schudder

Ford 7810
Foto van een Deutz-Fahr KH 500 DN Hydro Super schudder, mijn "nieuwe" hooier.

Reacties

geertyb0y
Mooi ding
eddie
Owww reactie's verwijderen ?
-sjonnie-
Hoezo dat???
eddie
Weet ik nie, ik denk dat je alleen maar positief over de schudder mag praten dan
me
Hahaha, prima ding voor zijn geld waarschijnlijk. Asjes waar de wielen en rotor aanhangt breekt nog wel eens, die kosten 150 t stuk .. Erg vervelend net als het zwabberen .. Wij hebben er ook een, en ook een pz met zelfde aandrijving maar die heeft slepende wielen en vaste bok.
eddie
Ja idd die dingen breken snel af, het zwabberen is zwaar kloten, en onze buitenste elementen hang heel erg
chiel-fendt 936
Ind.
maar hij werkt wel goed en daar gaat het om
AW217
Ik heb ook zo'n deutz, maar dan nog in de rode versie. Buitenste elemenen hingen hier ook erg laag, heb er een ketting tussen gezet zodat dat niet meer kan, en tegen het zwabberen heb ik er "moderne"deutz stabilisators tussen gezet.
@Ford 7810:
Had je dit gelezen?
Je gaf geen reactie meer...
me
Asje kost effe 150 euro .. als je er 3 hebt kan je beter schudder bij het oude ijzer doen want dat is die niet waard 😄! Nu sloopschudder liggen bij slager vandaan .. Dus als het nu gebeurt is het voor ons niet zo prijzig meer dat scheeld 😄!
AW217
Ik heb van de deutz nog nooit een asje stuk gehad, dat gebeurde bij m'n lely 460 wél regelmatig...
Ford 7810
Mijn vorige schudder was een die je met de hand moet open plooien en heb er nooit problemen mee gehad! Had deze gekocht zoals op de foto van chiel-fendt 936 en het asje koste 185 euro bij kramp zonder btw! Heb er dan maar een goede occasie ingestoken van 20 euro 😛, en nu draait hij weer vlekkeloos 😉.
Ford 7810
Moet hier nog alleen een nieuwe dichting in één cilindertje steken want dat lekt nog aardig 😄.
me
Oow kijk, die moet je net weten te vinden .. want als hier 30 bunder gras losligt heb ik geen tijd om op het gemakje op zoek te gaan naar een asje 😄! Scheeld dat hier nu sloopschudder van deutz staat en 2 schudders in de schuur 😛! Maar opzich draaid die van ons nog best mee ieder jaar! En valt me eigenlijk niet tegen..
eddie
Ik ben blij dat wij haast nooit meer schudden, en dit jaar helemaal niet van plan om te doen, vind dat zwabberen van de ene naar de andere kant nog wel het meest irritante,
me
Daarom moet je zo'n woeste pz hebben met vaste bok, slepende wielen en centrale schuinstelling 😄! Echt ideaal .. En 4 kante kokers ipv ronde .. wat bij een 6 elements deutz anders nog wel eens wil scheuren schijnbaar 😄!
NH-Ford
Deze combi heeft hier jaren lang trouw dienst bewezen!
soms dagen lang van 10 tot 5 non stop rondjes raggen 😄
Allebei waren op gegeven moment aardig op leeftijd
eddie
Ja helaas hebben wij ook zoon pz, maar die heeft geen vast blok want die zwabbert ook alle kanten op, en die is nie afstellen dat ding, en de bebording rammelt eraan, de tandwielen zitten vol vet, Ja mooi ding 😃
me
Dit gaat ook best met schudden, heeft van het voorjaar nog fijn 45 bunder aan een stuk mogen schudden 😛! En oorkleppen met radio is het nog relaxed ook!
me
Tandwielen vet in gepompt wegens lekke keerring ? .. Wel 0/0 vet hoop ik 😛 ! Dat spul wat in rotoreggen nog wel eens zit ? .. Gewoon vetspuit vet lijkt me niet zo smeren eigenlijk 😄!
CoenNijenhuis
Is dat zwabberen een echte Deutz-Fahr kwaal? mijn beide buurmannen hebben er een maar bij beide is het me al opgevallen..
eddie
Is de JD dan ook nog gelijktijdig aan het werk Thom ? of te lui om om te koppelen ? 😛
me
Ja waardeloze stabilisatiestangen met rubbertjes die je redelijk vaak moet vervangen! Het wordt idd al minder als je hem heel strak in stabilisatie van trekker heb zitten, maar dan zwabbert een schudder zonder stabilisatoren ook zonder te zwabberen!
me
Ik had die dag 45 bunder gemaaid met de jd 😄! ..
NH-Ford
Vroeger uren op de 575 gezeten om te schudden, nog te jong om te maaien en te oud om niets te doen 😛
nostalgie!
eddie
Oh zo, best veel 45 bunder op een dag 😛

van de tandwielen was haast niks meer over heb ik begrepen,
me
Eigenlijk maar naar kl*te werk dat schudden 😛! gaat snel vervelen 😉!

Ja dat was het zeker, paar mooie stukken maar ook paar stukken natuur .. Eerst avondje van 9 tot 12 gemaaid natuurland .. Toen sochtends om 4 uur verder met natuurland .. En toen zonnetje er was gingen alle mooie stukken! Was om 10 uur savonds klaar, voldaan gevoel dan!

Ja hier hadden tandwielen van pz dat ook, nu zit er groen bakkie tussen van een df 😄!
eddie
Vind je ? dat zeggen ze ook altijd van slepen en bloten, vind dat machtig werk 😛 alleen dan wel op de ares anders hoeft et van mij ook nie nee.
NH-Ford
Is ook klote werk! is ook reden dat ik hier (bijna) nooit meer doe, hebben we een 'vutter' voor 😉
maar vroeger moest je ergens mee beginnen he
me
Strontrijden of balentransport dat is veel leuker 😄! Of harken ... Maar bloten mocht ik ook altijd graag doen, net zoals nu maaien .. Slepen is vaak lekker op het gemakje want dan hoeft er verder nooit zoveel te gebeuren 😄!

Vutter ? 😛
NH-Ford
Geef mij maar maaien, oprapen of bemesten!
keer paar stukkie's harken ook zeker niet mis, altijd sport van maken om rechter te harken dan recht 😛

pa is 67 😉 , en die schudt eingelijk altijd
me
Ploegen, ook erg mooi rustig werk ! En daarna volgas brullen met de vaste tand over het geploegde land om het zaaiklaar te maken 😃 ! Dikke stofwolk en mooi bromgeluid!

Heeft de Vutter dan ook een vutter tempo 😃 ? .. Of valt dat mee 😛 ?
eddie
Tja zulke werkzaamheden doen wij nie zelf, ja de vaste tand door et land trekken is ook wel mooi werk, alleen nog maar 1 keer gedaan 😛 vind al onze werkzaamheden wel mooi op de trekker, maar dat zeg ik een dag slepen op de inter is lang nie zo mooi als op de Ares,
me
Heb nooit zo'n hekel aan om met de inter weg te moeten, schudden op de inter is mij ook best.. En met balenrijden wil je jd nog wel eens in de schuur blijven staan als het om huis is 😄! Maar volle dag zit je wel lekker met radio en luchtgeveerde stoel, daar zit dan wel weer wat in 😄!
NH-Ford
Daz soms net probleem, hij doet er geen stap minder of zachter om... 😉
maartendankers
Spitten en maisrijden 😄 mestrijden is een leuke bijkomstigheid 😃
me
Hahaha, dat zie je wel vaker als "vutters" ofzo gaan schudden .. Misschien is het wel de ervaring ? Ze hebben het altijd net op tijd af 😄!
NH-Ford
Pa kan heel best schuden, gaat niets sloom ofzo, maar op zo'n leeftijd mag je rustig aan doen etc, maar pa is boer in hart en nieren dus doet net zo hard door 😉
eddie
Nou als de ares in de schuur staat dan ga ik cker nie met de inter op pad, als het moet dan moet et maar als et nie nodig is, koppel ook liever de Ares om dan een machine achter 1 van de inters te hangen. die ares heeft gewoon te veel voordelen kwa snel en goed werken als je et vergelijkt met die inter's
me
Oke 😛! Hahaha dan ist goed ook 😄! En 67 is ook nog verre van afgeschreven trouwens 😛! Als het maar afkomt dan is het altijd goed toch ?
maartendankers
En is pa ook nog de baas thuis Jeroen?
NH-Ford
Komt ook zeker wel af.
neej niet alleen, twee broers ook 😉
me
Balenrijden met de inter 😃 ! Vlam boven de uitlaat en dat de vonken eruit komen als je het gas loslaat, en als je over de 80 weg constant 3% omhoog moet met 24 zware kuilbalen! En express te vroeg in zijn 6 zetten ook op het land, en gewoon volhouden!! Prachtig gewoon, inter loopt ook net zo hard als de jd dat scheeld ook, al ligt het meeste om huis 😛!
eddie
Ga jij er ook nog bij in dan Jeroen ?
NH-Ford
Mij niet gezien als boer, heb totaaal niets met koeien 😉
eddie
Ow oke, tja dat is toch wel et belangrijkste van een melkveehouderij he 😃 ik heb er ook totaal niks mee hoor 😛
maartendankers
Leeftijd zegt niet zo veel, mijn opa is 88 en die heeft grote moestuin die maar steeds weer wat groter moet 😛 bouwt ie weer van alles om de vogels weg te houden enzo 😛
NH-Ford
Hehe, precies, daarom maak ik me vak van het werken aan machines, het werken met machines kan ik thuis dan nog wel doen 😛
eddie
Groot gelijk heb je 😉

Mijn opa van 78 haalt nog elke dag voer met de kuilvoersnijder voor me oom, en doet nog heel wat werkzaamheden op de boerderij.
maartendankers
Me andere opa is 85 en die jaagt in z'n vrije tijd wat en rijd beetje rond in zijn touareq 😃
eddie
Tja ieder zijn ding he, geef hem eens ongelijk op zoon leeftijd, zou ik me ook nie meer zo druk maken denk ik 😛
NH-Ford
Nja, wees blij dat je dat dan nog kunt!!
zult maar waggel zijn etc...
fendt-412
Datsoort mensen moeten ook niet stil komen te zitten. M'n opa
Melkt sinds 10 jaar niet meer omdat er toen een nieuwe put
Is gekomen, doet verder bijna alles nog. Opzich wel mooi, kunnen het niet loslaten, kan me voorstellen dat het ook wel irritaties op kan wekken bij de zoon als iemand steeds z'n zegje wil blijven doen.
weurding
Is frits al 78 eddie?
eddie
Haha ja idd, dat denk ik ook wel, de oudere generatie vind uitbereiden en vernieuwen ook niet altijd alles volgens mij 😛

Ja Weurding 😉
fendt-412
Vernieuwen moest wel, of vario leren rijden of toekijken vanuit de huiskamer over het land op 70 jaar 😛 had er een hard hoofd in, maar valt me nog alles mee, gebruikt nog erg veel de koppeling, dat krijg je er toch niet uit. 😛
eddie
Haha ja dat zal wel ja 😛 dat zijn nog de mensen van de oude pkaas he 😃 toch nog wel mooi dat die er dan wel op wil rijden
eppo
Nou volgens mij moet je die oudjes niet onderschatten. op het werk ook hebben leren werken met een paard en rijden nu rond in een automaat. achja als je hele leven boer bent geweest en je kan zomaar stoppen als je 65 bent had je dan niet beter eerder wat anders kunne gaan doien denk ik ook wel eens.
fendtjuh
Ochja, ideaal toch als pa af en toe wil helpen? Zolang het maar niet moeten is lijkt me het erg makkelijk soms. Goed, mijn pa is 'pas' 50 dus hier zal het nog ff duren 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!