Land lostrekken met de 4270 en Cebeco vastetand.. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 11-03-2011 om 08:15:48, met 26 reacties.

Massey Ferguson 4270

MaartenMandemaker
Land lostrekken met de 4270 en Cebeco vastetand.

Reacties

eppo
Oh oh wat een mooi makkelijk grondje. maar dit doe je zo omdat je geen triltand hebt ofzo?
MaartenMandemaker
Ja dit is een fijn blok 😄 Heb dit gistermorgen bemest, en gistermiddag los getrokken. En vanmiddag gaat de tarwe erin. Zo maak je de grond ff mooi diep los, een triltand hebben we ook wel.
eppo
Oh oke ja ongeploegd moet je dus ook beetje anders werken. maar nu weet ik waarom dacht dat graan niet zoveel losse grond nodig is. maarja zal wel beter zijn.
Maris
Poe, dikke trekker zo op dubbellucht. Loopt er mooi licht over zo zeker?
eddie
Je ploegt dit dus nie meer ?
MaartenMandemaker
Nee hier heeft wintertarwe gestaan maar dat ging de afgelopen paar weken zo hard achteruit met die nachtvorsten, dat er niet veel meer van over bleef. Leek ons beter om het door te zaaien met zomertarwe.
eddie
Oh das dan wel kloten, maar de rest ploeg je dus nog wel ?
MaartenMandemaker
Ja is jammer maarja tegen het weer kun je niks doen. Vorig jaar hetzelfde ras gezaaid en dat kwam perfect de winter door, het stond ook goed maar de afgelopen weken ging het hard achteruit. De rest ploegen we idd nog wel, heb je minder onkruid.
eddie
Das cker jammer, maar heb je idd niet in de hand... ja ploegen scheelt wel, maar toch doen sommige niet meer aan ploegen en spitten.
bert8210
Was de wintertarwe nog niet gesproeid dan? ben je niet bang voor het nieuwe zaad dan als je niet ploegt?
MaartenMandemaker
Nee de wintertarwe was nog niet gespoten. Nee het is 2 keer gecultiveerd en een keer gekopegd, het meeste zit wel onder de grond.
huub
Wat hadden jullie gezaaid? Tabasco toch?
MaartenMandemaker
Ja idd
huub
Hm, ben er al ff niet geweest, een paar weken geleden stond ie, in zoverre ik er verstand van heb, goed bij..
MaartenMandemaker
Oh ja jullie hadden ook Tabasco. Onze stond voor een paar weken geleden ook nog mooi. Vorig jaar ging het perfect. Jammer maar helaas... Hopen dat het bij jullie wel goed gaat.
huub
@MaartenMandemaker

Quote:
jullie hadden ook Tabasco

Akkerbouwer verbouwt het voor ons, de bedoeling is dat het gehakseld wordt..
eppo
Oh een van ons staat er ook niet best bij allemaal duffe plantjes de specialist komt er van de week bij. en anders maar omgooien. met deze prijzen kun je het risico op een lagere oogst niet lopen
MaartenMandemaker
Nee precies zo denken wij ook. Als het nou 12 cent was hadden we het laten staan maar nu was het verstandiger om door te zaaien.
Kareltje
De prijzen van de tarwe zijn in elkaar gedondert.
MaartenMandemaker
Dat valt ook nogal mee.
maartendankers
Word moeilijk jaar voor de graanboeren denk ik. Prijs is 2week terug in anderhalve week 100 euro onderuit gegaan. Graam Halleluja!
MaartenMandemaker
100 euro? Per 10 ton bedoel je zeker? Het fluctueert wel ja, blijft voorlopig ook nog wel zo denk ik. Maar laag is ie zeker nog niet, altijd nog 210 euro. Is ook wel 120 geweest.
maartendankers
Kijken alstijd op USmarkets.nl Wereld graanprijs per 100 buchel volgens mij.
HOOIJMAN
Hier eind januari 66 ton verkocht.. van afgelopen jaar voor 24 cent...
is nu gezakt na 20 dacht ik.. mag van mij nog wel onderuit gaan 😃
Kareltje
We praten wel over de termijnmarkt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 4270 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!