Foto van een Claas Ares 697 ATZ, bezig met bemesten.varkensmest uitrijden. Foto is geplaatst door collega hobbyboer op 21-03-2011 om 22:18:30, met 17 reacties.

Claas Ares 697 ATZ

collega hobbyboer
Foto van een Claas Ares 697 ATZ, bezig met bemesten.

varkensmest uitrijden

Reacties

dombras
Dikke claas maar volgens mijn is het nut van sleepslangen zo weg
casejxu
De gewichtbesparing is weg maar je houd wel je capaciteit want je kan gewoon doorblivjen rijden
ome joop
Zeker als je stukken hebt van max 5ha
collega hobbyboer
1200 kuub uitgereden, en nog 2 keer een uur stilgestaan, 1 keer olieslang geknapt en zo'n zwenkwiel afgebroken..
collega hobbyboer
@dombras

wij moeten hierna toch nog ploegen, en als je gaat uitrijden met een gewone mesttank heb je meer sporen en ook die gewichtsverdeling is niet ideaal, en je bent nog eens een paar dagen bezig ook..
collega hobbyboer
@ome joop

het waren stukken van minimaal 15 hectare aan 1 stuk en dan de dam over en zo weer verder..
RvanAssem
Mooie claas, vooral de sloffen die eronder zitten.
Jb26
@casejxu hoe bedoel je "je kan door blijven rijden"?
zit hier nog een voorraad tank onder ofso?
me
Dit is een grote sleepslang rol, net zo zwaar als een giertank .. Maar dat het geen nut heeft volgens iedereen is gelul. Doordat je constant kan blijven rijden heb je minder werkgangen en drukverdeling is 10x beter als met een mesttank en je banden kunnen geoptimaliseerd worden aan het land, hoef je niet te proberen als je om de 10 kub een nieuwe tank gaat halen.

In mijn ogen mooi spul! En mooie oplossing, want een sleepslangbemester in de hef van een trekker is ook loeizwaar, meetsal komt het gewicht bij het werken dan ook niet geheel op de grond omdat het sleepslangen is. Gewicht die dan op je achteras staat vergeten er ook velen ..
fendt-412
Dit verdicht de ondergrond nog veelste veel.
Bouwlandbemester loopt gewoon op zn loopwielen/rol. Heb je alleen gewicht op de kopakker, en wel flink wat, dat klopt. Kopakker groeit sowiezo altijd al minder door structuurbederf en de bemester draait er, dus niet overal komt mest. Kan dus niet precies zeggen waardoor daar minder mais staat. Bij een bocht staat de binnendste band van de rol ook aardig stil, 1meterse band wil dan ook wel flink wringen en heeft er ook een joekel van een bemester aan hangen met arm en rol.

Bouwlandbemester gaat er 2cm doorheen op het rechte eind, dus je hebt alleen de krachten van de trekker om de slang te slepen. Op bouwland heb je wel aardig wat weerstand, als je niet te lange banen maakt gaat vraagt het denk ik nog minder vermogen dan deze combinatie aan het rollen te houden. Als we de hele grond los gaan trekken in het voorjaar om de verdichting te verhelpen is de capilaire werking naar zn grootjes, kunnen we net als op het zand de regendans gaan doen 😛

Hebben een jaar, toen het heel droog was bemest met de giertank. Je zag geen spoor omdat de grond zo hard was, alleen de korst drukte de ondergrond nog aan, waardoor je precies terug kon zien waar de tank had gereden. Stuk verderop was een loonwerker bezig met een Veenhuis tandemasser met knikdissel en drukwissel, iets van een 14kuubs tank of meer. 4rijen waren hoog en 4rijen waren 15cm lager. Kost je sowiezo DS opbrengst.

Zie het voordeel hier alleen maar in de capaciteit. Vraag me af of deze bodemdruk wel zoveel lager is dan dat wij de trekker rondom op 0,9bar zetten en de tank op 900/50R42 banden. Je verrijdt alleen de kopakker niet als je weinig dammen hebt of geen kavelpad.
eddie
Amen ? 😃
fendtjuh
Das het grootste voordeel Robert... Kopakkers worden in het voorjaar zwart gereden met een tank. Vaak wil het op het rechte eind wel, maar net de kopakkers. 1x wil maar daarna minder 😛

Die Robert leert nog wel eens wat in Dronten Ralf :lol:

link.marktplaats.nl/434487054/
Wat een gekken, zo'n prijs voor zo'n lel 😛
fendt-412
Die heeft in 2jaar flink wat meer hectares gedaan dan die van een boer in 30jaar 😛
7dagen per week over die zandvlaktes stuiteren...

Allemaal praktijkervaring jonge! 😃
Je ziet nog wel eens wat in de buurt, en soms betaal je zelf ook wel eens leergeld.. 😛
eddie
Ja klopt de weert moest dat om broedenvogels tegen te gaan ja, ach idd belachelijk prijs, maar ja vind jij et gek van hun ? ik nie 😃
me
Zo een hebben wij voor 4 jaar terug ook uit friesland gehaald, waarschijnlijk iets mindere als die .. Maar wel hydro opklapbaar en gegalvaniseerd, voor 250 euro .. Is vorig jaar ook voor het dubbele weggegaan nu we zijn overgestapt op een normale weidesleep 😄!
jancase
Ik ken iemand die daar mee werkt en die
bevalt het wel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares 697 ATZ ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!