Foto van een Ursus Bison 212, bezig met maïs hakselen.Deze tractor was van Loonbedrijf H.J. Looman & Zn.Gemaakt in 1990 vlakbij veevoerfabriek Wisselink, de kalksilo is nog te zien.

Ursus Bison 212

dickt
Foto van een Ursus Bison 212, bezig met maïs hakselen.
Deze tractor was van Loonbedrijf H.J. Looman & Zn.
Gemaakt in 1990 vlakbij veevoerfabriek Wisselink, de kalksilo is nog te zien.

Reacties

beertender
Mooi mooi mooi
Jelmer Deere
Moooi moooooi moooooooooooi! 😃
jordi 1455
Mooie kombie
mp-jd6620
Prachtig zo 😃
DOLMAR
Is dit wel een Bison 212 ?
guus hiddink
Woeste trekker was dat dick he!
Joop3
Kijk, dat zijn de foto's!
Vandaag nog even een stukje gestuurd met de tjechische equivalent van deze helse Pool. Met een beetje geluk plempt @joop2 hier nog wel even een fototje neer.
dickt
Ja Guus, Een woeste trekken. Liep toen al ruim 50 km. per uur.

@Dolmar. ik weet niet meer zeker of het een 212 was. Dacht het wel. 120 pk. Ik dacht me te herinneren ?1204?, maar kan daar nergens iets van vinden. Daarom bij 212 gezet.
Machineman
Wat fluiten die trekkertjes. Vooral die 2WD met gedragen spuit.. wat ik als kleine jongen buiten en hoorde dat fluitje dan kwam 5 minuten later Jan L door de straat hobbelen... prachtig 😃
DOLMAR
Een 1204 is een heel stuk ouder en heeft een zetor 120 motor . de bison 212 is een eigen tractor ... hoewel hij wel bijna identiek is aan de zetor 12145
met ook een zetor 120 motor .
de snelheid van de 212 is toch echt 30km/p en de 1204 25km/p
dickt
Dan weet ik ook niet welk type het is. Deze reed echt tegen de 50 kilometer per uur.
guus hiddink
Dit is 100% zeker een 212 en deze liep idd dik 50km/u
CoenNijenhuis
@dickt Waar in Vierakker woon je?, heb je zelf ook nog trekkers?
DOLMAR
Kan best maar is natuurlijk niet standaard
guus hiddink
Deze heeft ook in T&W gestaan in 1990
dickt
@CoenNijenhuis Ik woon aan de Heerlerweg. Heb zelf (nog) geen trekkers. Wanneer ik een trekker nodig heb, leen ik er meestal één van mijn oom. Hij heeft een Ford 3000 en een Belarus BX80. Of ik vraag een vriend van mij of hij met zijn Unimog langs komt.
CoenNijenhuis
@dickt Aha ok, dat is wel bekend terrein.., woon er niet zo gek ver vanaf.
marcoMFFAN
Das zekers in de buurt 😄
joozt
Nu gaat het zo bij H.J. Looman 😃
guus hiddink
Die kaweco wagentjes hebben ze ook jaren mee rond getoerd
ursus
Zit te kijken,heb zelf ook met een 212 gereden(ook te zien hier),maar die had de uitlaat aan de linkerzijde,en deze op de motorkap????
het lijkt wel een 208 want de 100pk had een turbo links dus ook de uitlaat aan de linker zijde.

maar dolmar heeft het echt verkeerd ,want de eerste 212 die wij kregen had snelgang,en die floot de rest aan tractoren heerlijk voorbij,en reedt toen der tijd echt tegen de 50,met remmen moest je dan goed oppassen(geen aanhanger beremming)
dickt
@ursus

Mooie foto van jullie 212 uit de oude doos. Dit was wel een 212 en inderdaad met snelgang. Het loonbedrijf had ook een 208. Hebben ze nog heel lang voor de veldspuit gehad.
guus hiddink
Standaard zijn ze met de uitlaat idd links deze loonwerker verving deze voor een uitlaat zoals hier veel mooier en mooier geluid in hoogtijd hadden ze 2 208 s 1met 4wd en 1 met 2wd en deze 212 en een oudere metr 2wd type weet ik zo 123 niet.
joozt
Die 208 voor de spuit kan ik me nog heel goed herinneren! Als ik mijn ogen sluit kan ik hem weer horen fluiten! 😃
guus hiddink
Met die trekker heeft mijn broer heel veel gereden en ook een x aantal keren voor de sleepwagen gehad daarna kreeg hij de zetor 16245 met de mais daarna maxxum 5140 en daarna de maxxum 5150
Machineman
@joozt

idd... dat dink floot mooi.. als J. de straat in draaide dan was het zeker effe paar tel wachtten voor die daadwerkelijk langskwam!!
aalfredo
Dit is 100% een een 212 en hier zat jan looman zelf vaak op.
NHtvt135
Verplaatsen naar, oude doos?
Zetor-Musil
@ursus

De meeste Ursusen hebben een 30 bak , een 40 bak bak bestaat wel alleen enkel in optie uitvoering .
Dus niet alle 212's rijden 40 !

en nu nog wat , de 50km kun je alleen voor elkaar krijgen door een tandwielpaar om te wisselen voor dat van een viercilinder die standaard op 18.4-34 stond. Daar moet de bak dus voor los en zo zijn ze af fabriek nooit geleverd.

Reactie Van Renze op Zetorworld

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ursus Bison 212 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!