Foto van een John Deere 6210, bezig met poseren. Mn vader heeft de lente ook weer in zn hoofd dus de pinken moeten weer naar buiten :mrgreen:

John Deere 6210

ford8630power
Foto van een John Deere 6210, bezig met poseren. Mn vader heeft de lente ook weer in zn hoofd dus de pinken moeten weer naar buiten :mrgreen:

Reacties

me
Bar hee wat een spullen 😄! Is ook een super mooie veewagen die jullie hebben!
ford8630power
Wordt per jaar ook enorm veel vee mee vervoerd 😉
HekmanCase
Haha ja die wagen komt ook wel aan zijn kilometers 😛

een nieuwe ofniet?
RIK89
Mooie jyfa veewagen dinand!
eddie
Wat je veel gebruikt moet ook goed zijn he 😉 onze veewagen maakt ook heel wat kilometertjes 😛
ford8630power
Deze week opgehaald, super degelijke wagen. Inderdaad, deze wordt soms wel 3/4 keer per week gebruikt en dan moet je niet lopen klooien. Die deuren zijn ideaal, veel makkelijker en veiliger dan een klep.
cih1056xl
Hoeveel km moet je dan rijden? je heb veel jongvee dan ofzo?
Dprein
Zie ik dat goed dat je de bak kunt laten zakken of lijkt dat zo
ford8630power
We hebben veel kleine stukjes aan de andere kant van het dorp liggen en we hebben net zoveel pinken en kalveren als koeien 😉 @Dprein, ja, werkt ideaal.
fendtjuh
Maar worden die beesten iedere week weer vervoerd dan? 😛

Net zoveel? Op de groei? Wel mooi karretje, geen uitklapbare hekken zegmaar eraan zodat je een soort vangkooi ervan kan maken?
Pascal
@fendtjuh

Quote:
Wel mooi karretje, geen uitklapbare hekken zegmaar eraan zodat je een soort vangkooi ervan kan maken?

Vangkooi, wat moet je daarmee dan?? Wij vangen het vee altijd met stukje lint en klaar. Als je in de stal rustig met het vee bent dan heb je er in het land alleen maar gemak van 😄

Maar bij vorige wagen geen hek achterin voor de klep? Dan is het wel link
ford8630power
@fendtjuh

We houden ook jongvee voor de verkoop. En we hebben er losse hekken bij die aan een paar haken hangen.
eddie
Ow dat valt nog mee, onze veewagen maakte de afgelopen jaren sowieso wel 300 km in het jaar meestal nog wel mee 😛 dit jaar moet die ook weer 120 koeien vanuit stal naar land brengen in omtrek van 10 km .
ford8630power
@Pascal

Zonder een vangkooi begin je hier niks 😃 En in die vorige wagen zat geen hekje nee, ging soms aardig gek.
fendtjuh
@Pascal

Quote:
Vangkooi, wat moet je daarmee dan?? Wij vangen het vee altijd met stukje lint en klaar. Als je in de stal rustig met het vee bent dan heb je er in het land alleen maar gemak van :)

Jongvee wil altijd springen, en als je dan aan beide kanten van de wagen een hek heb kun je ze er makkelijker indrijven ipv dat je allemaal losse zware hekken erneer moet zetten 😉

Oke vandaar dinand.
Pascal
Tsja wij hebben ze nooit nodig. Verbaast me ook altijd hoe ik anderen altijd zie rennen en martelen hahah 😄
Lopen veel tussen het vee door dus zijn wel aan je gewend; komen gewoon naar je toe als je land in komt. RUST! 😃
Hebben paar honderd stuks jongvee dus dan moet t ook wel beetje fatsoenlijk gaan 😉
eddie
Haha moet je bij ons komen, leer je rust wel af 😃 wilde krengen 😃
Pascal
@eddie

En waar ligt dat aan? Juist, de boer 😉
Of je moet ze allemaal aankopen dan is 't ander verhaal natuurlijk.
fendt-412
Hoe krijg je ze dan in de veewagen?
Meestal zijn ze rustig, totdat ze doorhebben dat je ze moet hebben. Loop je er met 3man omheen en worden ze al zenuwachtig. Is zon kooi toch wel mooi, elke dag daar een beetje brok geven en bij het inladen geen meter teveel ruimte geven.
ford8630power
@fendt-412

Ik denk dat jij zo'n echte vangkooi in de gedachten hebt, maar ik bedoel een kooi die we achter de wagen maken met de hekken 😉
eddie
@Pascal

hoe wil jij minsten 120 zoogkoeien die het helft van het jaar buiten lopen in grote stukken natuurland mak krijgen ? met brok lokken worden ze nie bepaal mak van 😛 vangen in een grote vangkooi van hekken. en s winters lopen ze los in potstallen dus we hebben ze heel weinig in de hand zeg maar
fendt-412
Kan ook met zon kooi achter de wagen, met van die hekken die je naar binnen kunt draaien. Weet wat je bedoelt. Kun je ook maken, gewoon om de voerplaats heenzetten oid.

Hebben ook van zulke hekjes op de klauwbekapbox. Koe staat er half in, hekjes naar elkaar toe en erin drukken. Scheelt wel zoveel.

Hebben hier sinds 3jaar niets meer buiten lopen, vee is hier niet wild. Maar zijn ook zeker geen kinderboerderij waarbij alle dieren elke dag een aai over hun bol krijgen 😛
Extreem makke beesten zijn het ook niet, maar ben er wel achter dat dat ook voor geen meter werkt.
Boerderij bij school, waar veel lui tussen de dieren doorlopen hebben zulke makke beesten, blijven dom staan aan het begin van de melkstal, zijn voor geen meter op te jagen achter het opdrijfhek. Blijven wat dom staan en sabbelen wat aan je overal. Blijven aan het begin van de melkstal staan met de kop richting de put, terwijl ze 50graden de andere kant op moeten draaien.

Hebben zelf ook een paar hele makke beesten, blijven altijd in het inlaatpoortje van de melkstal staan. Heb ik liever vaarsjes die in 1x doorlopen naar de brokbak. Moet een beetje pit inzitten 😛
Pascal
Plaats van het vangen bepaald ook veel. Nooit in een hoek!! Maargoed enige wat wij meenemen is een klos met lint 😉 Niet lomp gaan lopen schelden of meppen met paaltjes, werkt allemaal tegen maargoed dat moet een ieder zelf maar weten 😄
Hoe een boer met 't vee is zie je overal in terug! Was zelf eerder ook anders maar heb het wel afgeleerd 😉
NH-Ford
@fendt-412
geen vee meer buiten? ook geen jongvee?

hier altijd wagen in hoek van land, een rolletje met wit lint mee en je drijft ze zo in de wagen. gelukkig geen gestoei met hekken 😉

nette wagen dinand!
ford8630power
Het opdrijven doen we ook met een lintje, kun je niet tegen lopen met 10 man 😃
fendt-412
Nee hebben niks buiten.
Vrij lichte klei grond hierzo, als het te nat is verlopen ze het te snel. Hebben 120dieren niet zo lang voor nodig. Zeker na een flinke bui regen niet. Zijn de dammen en plekken rond de waterbakken zo zwart.

Is zo gelopen toen we op vakantie gingen. Mn opa kan niet elke dag koeien ophalen. Te vaak gedaan 😛 Melker erbij, beviel eigenlijk best wel goed om alles binnen te houden. Was toen ook een nat seizoen. Als je alles binnen houdt haal je veel meer van je land af. Niet van dat stinkende gras met een paar pollen waar de koeien uitkomen.

Ook wel aan het stalvoeren geweest, zit je er ook altijd mee dat het gras te lang of te kort is. Iets te lang gras dat nat is laten ze ook netjes liggen. 100% winterrantsoen bevalt toch het beste, houden de koeien in de zomer ook aan de melk. 2HVLS ventilatoren zijn ze beter mee af dan in de brandende zon.

Jongvee kun je het najaarsgras op laten vreten, vertrappen ze hier ook teveel. Moeten de eersten al weer naar binnen om te insimineren, jongsten hebben nog goed voer nodig. Droge koeien naar buiten hebben we ook wel eens gehad tijdens stalbouw. Heb je er ook veel minder zicht op wanneer ze kalven. Blijft er nog maar een kleine groep over die echt naar buiten kunnen.
me
Eigenlijk dan ook aardig geinversteerd de laatste jaren zeg maar 😄! Wel echt allemaal dik voor elkaar kwa machines zeg maar!
Blijft een makkelijk trekker voor zulke werkzaamheden of niet ? De 6210 dan .
willemjan
@ford8630power

ik dacht dat je laatst tegen me zij dat die voermengwagen voorlopig de laatste investering was.......
ford8630power
Tja, dat zeggen we nu ook weer, maar het houdt nooit op :mrgreen:
willemjan
Haha weet er alles van, dan zie je weer wat nieuws staan en dan koop je het toch maar weer.
Siebenga
In het begin zijn ze sowieso gek.. Als we een selectie moesten hebben gingen ze de stal in. Helemaal met de stier er bij. Helaas is het belangrijkste personeelslid overleden afgelopen najaar. Kan dit jaar wel eens een hele klus worden zonder de wijsheid die er altijd was.

maar mooi wagentje!
Valtrapowerr
Ag ze wennen er wel aan, bij mn oom word ook enorm veel met de veewagen vervoerd, pinken willen er eerst niet in maar echt heel gek gaat het er niet aan toe. alleen als ze op een uiterwaard lopen dan kan het even duren voordat je ze hebt 😃 als een stel droge koeien er in moeten lopen ze er zo in.
ford8630power
@Valtrapowerr

Het scheelt met deze ook enorm dat ze niet meer tegen zo'n hoge klep aan moeten kijken waar ze tegenop moeten.
huub
@ford8630power

Quote:
Het scheelt met deze ook enorm dat ze niet meer tegen zo'n hoge klep aan moeten kijken waar ze tegenop moeten.

Precies! Wij zetten de kar langs de draad en dan aan de andere deur een lintje, gaat (bijna) altijd goed, pinken lopen er zo in..
Job
Wessels staat die ouwe vee wagen van jullie nog te koop?
ford8630power
@Job

Hij zei dat hij er zo al een boer voor had, en ik heb hem ook niet op internet zien verschijnen. Dus ik denk dat hij wel verkocht is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6210 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!