Foto van een MB Trac 1300, bezig met poseren. endlich sind auch die letzte teilen des Mengele in holland. zum glück hatte er noch ein Schaltgetreibe da bei. letztem Jahr war das Kaput gegangen.

MB Trac 1300

sebas deutz150
Foto van een MB Trac 1300, bezig met poseren.
endlich sind auch die letzte teilen des Mengele in holland. zum glück hatte er noch ein Schaltgetreibe da bei. letztem Jahr war das Kaput gegangen.

Reacties

fendt306308
Weer nieuw stuk gekocht sebas?? wat zijn de plannen hiermee als ik vragen mag>?
Joop3
Had je die achterlader niet gelijk mee kunnen nemen? Oftewel: Könntest du den Hecklader nicht gleich mitnehmen? 😃
sebas deutz150
@fendt306308
nee, niks gekocht we moesten het nog ophalen. deze had hij nog voor onderdelen liggen helaas mist deze één invoerketting. de spanners waren nog niet over de helft dus de kettingen zijn nog aardig goed. 'schaltgetriebe' is de versnellingsbak die zorgt dat je op meerdere lengtes kan hakselen. die hebben vorige jaar een paar kapot gedraaid. hij is de eerste keer uit elkaar gehaald voor lagers te vernieuwen. toen twee keer kapot gedraaid omdat we hem te snel in de achteruit zette. waardoor de bak krom is geworden en we hebben een tand op een tandwiel moeten lassen. daarna is er nog een keer de stomp tussen de versnellingsbak en de invoer gebroken omdat er vroeger een loei sterke MB trac heeft voor gestaan was de as/stomp al deels gescheurd. hierdoor draaide kruiskop tussen de twee assen waardoor de as krom ging.
maar hij doet het gewoon weer.
[Joop3]
ik hou het maar ff in het nederlands want zo geweldig is mijn duits ook weer niet.
het loonbedrijf heeft 7 MB trac's
4x 1600, 2x 1500 en 1x 1300 4 van deze hebben een achterlader. maar ik denk dat hij ze niet kwijt wil hij verrijd er ook heel wat stro en hooi mee per jaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MB Trac 1300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!