Loonbedrijf Meurs op 26-04 de 1e hectares oprapen.. Foto is geplaatst door trekkerfanz-h op 26-04-2011 om 16:22:09, met 20 reacties.

John Deere 6910

trekkerfanz-h
Loonbedrijf Meurs op 26-04 de 1e hectares oprapen.

Reacties

JJ96
Zwaar gras, of was't mooi droog?

mooie combi btw 😄
mf4360
Volgens mij was het best spulletje.
trekkerfanz-h
Gister gemaait en volgens mij ook al gister opgewierst. Was wel mooi taai spulletje om weg te rijden.
Ja wel leuk om op je vrije middag dit te spotte 😃
fendtjuh
Maar der zit niks op voor een eerste snee. Sommigen hebben gewoon geen geduld...
trekkerfanz-h
Zat ook niet veel op. Ging der mooi in de D overheen trekker smoorde niks. Wij wachten ook mooi nog even geven toch regen op eind van de week.
Siebenga
Nou als het toch droog blijft is het nu maaien niet zo raar
trekkerfanz-h
En als het ineens omslaat kan het ook leuk worden. Het is een gok maken.
Valtrapowerr
@fendtjuh

Quote:
Maar der zit niks op voor een eerste snee. Sommigen hebben gewoon geen geduld...

mee eens 😄 is nog niet eens koninginne dag geweest! eind van de week mooi buitje erover en dan nog wat mooi weer-> gras spuit de grond uit en je hebt tenminste bje massa en bje structuur (niet te vergeten)
fendt-412
Heeft beide wel wat. Als je nu maait heb je het prachtig in de kuil, nu groeit het ook niet meer. Straks een paar streep water erop en het schiet weer de grond uit.

Meestal heb je het beste gras bij zonnige dagen en korte nachten. Die komen ook niet meer, denk dat de kwaliteit er toch niet zoveel meer op vooruit gaat als het gras straks in 1week nog een groeispurt maakt. Als gras zo snel groeit heb je alsnog geen structuur. En tot half mei wachten is ook gek zat, heb je ook geen fatsoenlijke 2e snede meer. Structuur kun je met de 2e en 3e snede ook nog wel oogsten. Vind het zelf zonde om daar de eerste snede voor te gebruiken, al moet je dan niet naar het andere uiterste toegaan.
HJ_
Gras groeit niet zo hard meer.. als je nu wel maait.. en je krijgt dat buitje. heb je heel gauw een 2e snede en ook nog van goeie kwaliteit! en hoef je ook nog eens geen kunstmest bij te strooien..
JJ96
En waarom maait dan nog zowat niemand? Als het met de 2e snee toch de grond uit schiet?
trekkerfanz-h
Gras wat je nu in de kuil heb zitten is natuurlijk prachtig spul geworden. Droogte goed hard de afgelopen dagen voor eind april. Maar toch zou ik nog even wat langer wachten, het is en blijft toch je 1e snee waarmee je de winter door moet gaan. Wanneer je je het echt voor de tweede snee heb gemaaid. Mag je nu alles wel onder gieren en kunstmest erop. Als het straks omslaat begin je ook bij vooraf aan en heb je er helemaal geen profeit van.

Conclusie denk ik : wacht nog even en zie wat het weer doet. Het blijft toch nog aardig warm en droog.
HJ_
Hier op de zandgronden zijn der al heel wat bezig en klaar.. en in de polder zijn de eersten ook aan het maaien..
HJ_
Degene die nu gemaaid hebben krijgen de werking van de bemesting van de 1e snede ook deels met de 2e snede mee..
trekkerfanz-h
Dan wordt het eigenlijk gewoon schoonmaaien :? Waarom hebben de boeren zo weinig geduld?
HJ_
Schoonmaaien? heb het meeste nog wel moeten schudden om het mooi droog te krijgen.. stond nog wel een redelijke snede hoor..
trekkerfanz-h
Okee een redelijke snee voor een 1e snee zo vroeg wat mager maarja. Ben benieuwd naar de kuil uitslagen strakjes wie heeft er in verhouding een betere kuil...?
me
Hier ook schoongemaaid, gewoon voor nette 2e snede op paar wat hoge stukken. Dit was niet echt wat en werdt niet echt wat .. voor onze vleeskoeien prima spul, maar niet om van te melken.

Wijs spulletje trouwens 😄! Dit loonbedrijf toevallig nieuwe wikkelaar gekocht ?
trekkerfanz-h
Ja inderdaad voor de hoge zandkoppen zal denk toch niks meer bij groeien. Maar hier op het veen zal er na een bui wel weer wat groeien.

Naar mijn weten hebben ze een MC Hale wikkelaar. Kan zijn dat er een nieuwe is gekomen vorig jaar hebben ze er wel wat problemen mee gehad.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6910 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!