Foto van een GINAF Maistruck, bezig met gras inkuilen. http://members.home.nl/paulmajoor/2011/index.html

GINAF Maistruck

Mengeledriver
Foto van een GINAF Maistruck, bezig met gras inkuilen. members.home.nl/paulmajoor/2011/…

Reacties

cormickxtx
Dus nu is het een grastruk
RIK89
Volle vrachten Geen HALVE
fendttopper
Wil bij jullie het gras hakselen wat?
Hier is het een en al ellende met dicht plakken van kooi en dergelijke.
Veel, weinig of geen water toevoegen, niks helpt.
harald vrieling
Mooi
Mengeledriver
@fendttopper

Quote:
Hier is het een en al ellende met dicht plakken van kooi en dergelijke

Hier zit er ook enorm veel suiker in, maar dat hebben we bij een paar klanten al sinds half jaren '90, dus we zijn wel wat gewend. Beetje water erbij en heel goed afstellen! En geluk hebben! Water toevoegen tijdens het hakselen en bij stilstand 3x zoveel. Dan wilt het redelijk. Al heb ik de pijp ook wel een keer of 4 dichtgereden. 3x de laatste 2 meter en 1x totaan het waaierhuis. Gewoon snel op de noodstop slaan bij de JD!
Aukefendt
Mooie kop er boven op!
boggie
Met de claas 840 ging het perfect ongeveer 300 ha gehakseld 1 keer verstopt tussen kooi en blazer. De pijp heeft al jaren niet meer verstopt gezeten, blazen water in bij de blazer.
Mengeledriver
Da's mooi werk! Ik heb de pijp nu 2x verstopt gereden door proppen van een zijaflegger. Tussen de kooi en het waaierhuis kan een JD door de powershooter eigenlijk niet verstopt zitten. Alleen als de pijp dicht zit en je gaat door, dan beleef je wat 😃
guus hiddink
De eerste snee zat dit jaar extreem veel suiker in
Mengeledriver
Hier ook veel, maar zoals ik al vaker verteld heb, half jaren '90 hadden wij hier al 2 klanten met ontiegelijk veel gras. Toen is de importeur van de hakselaar bij ons geweest met Duitse monteurs om het bijzondere suikergras te bekijken. Hadden ze nog nooit eerder gezien. Eerst hebben ze de bek aangepast en kort daarop hebben we bedacht dat er water bij moest. Tot op heden werkt dat goed.
guus hiddink
Bij ons hebben ze eerst geen water toegevoegd tot hij bijna verstopt was toen de tank toch maar vol met water gedaan en wat toegevoegd dan is het geen enkel probleem meer bij deze hakselaar was dat een optie bij de vorige hadden ze zelf er wat opgebouwd wat ook goed werkte

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de GINAF Maistruck ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!