Foto van een Flingk boxenstrooier, De nieuwe boxenstrooier en de nieuwe Paus TSL 855 het mengsel van stro, water en kalk aan het instrooien

Flingk boxenstrooier

Foto van een Flingk boxenstrooier, De nieuwe boxenstrooier en de nieuwe Paus TSL 855 het mengsel van stro, water en kalk aan het instrooien

Reacties

Fokke
Hebben we martijn ook wel 😛 Hoe vaak doen jullie dit ?
lintel
Waarom water ?
frankie11
@lintel

anders is het veelste licht. gooien koeien het er zo uit
frankie11
@Fokke

Haha jazeker!
1x per week
fendt-412
Mooi werken zo!
Maar aan de 4ton aslast kom je zo ook wel zeker? Shovel weegt een ton of 7? Keer een ton voorin hangen, komt er nog wat gewicht van achter op de vooras hangen. Zit je zo aan een ton of 5 of mogen de roosters dat wel hebben?
frankie11
@fendt-412

Shovel weegt 6.9 ton. Bak 0.5 en je krijgt er geen 600 kg mengsel in hoor 😉 Maar het zit niet ruim idd!.

Als het goed is moet zo de gewichts verdeling ideaal zijn. Zonder iets voorin is het het ongunstigd
magerehein
Een leuke investering...maar de roosters kunnen er niet mee geschoven worden?
fendtjuh
Dat werkt ook niet. Roosters moet je niet zelf gaan schoonmaken met een shoveltje. Wordt het te vaak overgeslagen ivm kuilen oid en je smeert daarna het hele erf onder. Automatische roosterschuif werkt veeel beter.
ford8630power
Ze hebben wel een JOZ dacht ik? Dat gaat mooier dan met zo'n shoveltje 😉
fendt-412
Die paar keer dat niet geschoven wordt heb je met alle machines wel. Een touw knapt ook, en als die savonds om 7uur knapt wordt er de hele nacht ook niet geschoven.

Grootste nadeel met machines schuiven is toch wel dat je eigenlijk maar 2x per dag fatsoenlijk de roosters schoon kunt maken. Moet allemaal weer onder het melken gebeuren, wanneer je wel betere dingen te doen hebt.
frankie11
@ford8630power

Ja dat gaat zeker mooi met de JOZ. rooster schuiven met een schovel is toch 3x niks als je het mij vraagt
fendtjuh
Idd, das veel mooier.

@Robert, tja maar 2 keer p/dag schuiven is ook veel te weinig...En ff vergadering dit, ff dat, lijkt me 3x niks.
fendt-412
Bij familie in canada deden ze het met een bobcat. Kun je ook zo op de mestgang draaien, ging wel mooi en ook erg snel. Deden ze tijdens het boxen schoonmaken, alleen moet je na het melken de wachtruimte nog doen, en doet het maar 2x per dag.

Elk bedrijf daar loopt zowat een bobcat, monster machines alleen instap lijkt me een groot nadeel vergeleken met heftruck of minishovel.
Abarth
Mijn oom had een bobcat met Holaras zaagsel instrooi machine met strontschuif, maar hij is over gegaan op koematrassen en er komt nu dus ook maar een mestrobot. Maar het schuiven met de bobcat ging prima hoor!
Claas-JD
@fendtjuh

dikke flauwekul 2x schuiven op een dag voldoet prima! als je dan nog klauwproblemen hebt is er wat anders aan de hand! en excuus voor vergadering snap ik ook niet.. melken moet ook 2x per dag, dus ook boxen 2x per dag en dus ook even schuiven 2x per dag.
fendtjuh
Daarom zeg ik, ik vind 2x p/dag te weinig. Hier draaien de schuiven om de 2 uur. En als je het alleen tijdens melken doet kan het prima qua tijd ja want dat moet toch gebeuren.
Claas-JD
Schuiven vink niks. constante opstakel voor de klauwen.
fendtjuh
En stront die lang blijft liggen niet wou je zeggen?

Opstakel voor de klauwen valt heel erg mee, ze zien zo'n ding echt wel aankomen... En zoniet tikt hij even tegen de klauw aan en stappen ze erover. Als ze daar niet tegen kunnen moet je een groot strohok maken met melkstal van stro.
Claas-JD
Die kabel/ketting/touw ook. Als je boer richard als voorbeeld neemt. dichte vloer en ook maar 2x daags schuiven. Niet ideaal te noemen maar koeien liepen heel goed. goeie klauwen/poten is maar voor een klein deel toegedeeld aan het schuiven van de mest
fendtjuh
Geloof er niks van dat zo'n glad kabeltje slecht is voor de klauwen. Ketting kan ik nog inkomen.

Tja het kan best hoor, groot deel van de klauwgezondheid ligt aan de voeding, maar droge klauwen is ook wel belangrijk.
Claas-JD
Ik geloof dat elke vorm van opstakel slecht is voor de beloopbaarheid.

zorgen voor goeie boxen en bedekking. liggen koeien meer en drogen de klauwen wel op
frankie11
Bij ons gaan de koeien wel aan de kant als je mestrobot eraan komt. hij loopt bij ons 5x perdag rond
fendt-412
Heb je hem dan ook ingesteld dat als je om 10uur voert, dat hij dan alles bij het voerhek heeft gedaan, gaan alle koeien vreten en dat hij dan het meeste tussen de boxen schoon maakt?
ford8630power
Hier loopt hij 10-12 keer per dag, de koeien gaan al aan de kant als ze hem zien aankomen. En onder het voeren loopt hij uiteraard niet. 2 Keer per dag vind ik ook te weinig, de koeien lopen alle stront zo de boxen in, kun je meteen merken met melken als hij eens een keer niet loopt.
Claas-JD
Dat zegt meer over je boxen dan je schuifbeleid
frankie11
@Claas-JD

Waarom zal dat meer over je boxen zeggen dan over je schuifbeleid? als ze met vieze stont poten de box in stapen worden ze wel vies!
frankie11
@fendt-412 hij loopt s'morgens direckt na het melken. en als die dan ongeveer klaar is ligt het voer er ook voor. En 's avonds voeren we als de koeien in de wachtruimte staan. dan loopt die ook niet
frankie11
@ford8630power

Blaksum wat vaak
Claas-JD
Alleen de poten ja, de uiers niet.
JD6930
@fendtjuh

Je hoeft niet persee te schuifen, hier wordt het al zolang als de stallen staan(zon meer dan 30 jaar denk) zonder schuiven gedaan, nooit niks aan de hand, ligt er teveel strond, dan wordt het volgens mij gewoon met een trekker(zon zoals een bezem voor degene die niet snappen wat ik bedoel) gedaan waarmee je de melkstal ook schoon kunt maken.

Mooi machientje
ljdekker
Ligt er net aan hoeveel koeien je in de stal hebt. Daarnaast zou ik voor een roosterschuif kiezen met een kabel of een robot. In ieder geval iets waar je niet op hoeft te zitten of achter hoeft te lopen want dan moet je het alsnog zelf doen, reken de tijd eens die je op dat ding zit!
casecs110
Wij schuiven ook met een bobcat. bevalt ons prima. hier geen roosterschuif weer in de stal!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Flingk boxenstrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!