Foto van een Atlas 1404 M, bezig met gras inkuilen.. Foto is geplaatst door johannesj op 19-06-2011 om 14:26:07, met 8 reacties.

Atlas 1404 M

johannesj
Foto van een Atlas 1404 M, bezig met gras inkuilen.

Reacties

wimhoek
Mooie kraan!
GROENEDEERE
Leg eens uit het gras wordt hier gestort na het hakselen en dan???
Romke
Met opraapwagens werd het van het land gehaald 😉
dan word het met de kraan in vrachtwagens geladen, en die brengen het naar het voercentrum in Leeuwarden, daar komt het gras van zo'n 30 boeren uit friesland bij elkaar in 1 grote bult.
TLA-TSA
Wat is het voordeel van zo'n voercentrum? kan me haast niet voortellen dat het goedkoper is met zoveel transport? En dan voeren ze met 2 voerwagens ofzoiets?
sjouke
Tja. tis ook een aparte gedachte, maar het kan wel uit en scheeld de boeren veel werk.

Ik reed met de vrachtwagen het gras weg bij deze atlas nam zo rond de 28.5 ton per combinatie mee. met 2 containers.
GROENEDEERE
Wat is het nut van zo`n kuil???
zo haal je lijkt mij nooit een goede uitkuil snelheid om broei te voorkomen-voor te blijven.
fendt-412
Niet? Vreten 3000koeien van. Bij een 50meter lange silo haal je dan ook precies 1meter per week.

Bij een grote silo heb je minder kuilverliezen. Veel minder oppervlakte met de buitenlucht, en hogere kuilen waardoor het onderste gras harder wordt aangedrukt dus minder broei.

Kunnen goedkoop groot bijproducten aankopen. Boeren hoeven geen/minder brokken te kopen. Producten worden los door het rantsoen gemengd. Scheelt heel veel energie, brokken worden eerst verwarmd en daarna gekoeld. Zon voercentrum schijnt 7% minder energie te verbruiken, inclusief transport van boer naar voercentrum en andersom.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1404 M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!