Foto van een Tractors Diverse, bezig met gras inkuilen. 1 lossen andere vast rijden. Foto is geplaatst door meilandfan op 28-06-2011 om 19:01:17, met 21 reacties.

Tractors Diverse

meilandfan
Foto van een Tractors Diverse, bezig met gras inkuilen. 1 lossen andere vast rijden

Reacties

HOOIJMAN
Mooi in de nieuwe silo , links word het zelfde als deze
fendt-412
12meter breed en betonplaten rechtop met een pijp ertussen die aan beide platen vastzit zodat het zaakje blijft staan?
Werkt wel machtig mooi zo, kun je bijna met 2wagens tegelijk lossen en er nog tussendoor met de aanrijdcombinatie 😛
massey-ferguson
Zolang je op mekaar vertrouwt wil het mooi.wij hebbn 10 meter breed maar somigen willen steeds de shovel zien of voor um hebbn als ze bult op gaan.bij somige moet ook wel.ahahah
fendt-412
Je zult dan vast niet de eerste zijn waar een radiateur sneuvelt 😛
Kunnen hier de shovel wel keren op de bult, kun je al wat verdelen achter de ladewagen aan. Voorwaards de kuil over wou bij de 2e snede niet echt lukken, gras was droog zat, elke keer de shovel ervoor knuppen is ook niets. Gaat achterwaards toch wel wat beter met een licht trekkertje.
HOOIJMAN
Een ruime 11 meter is deze plaat, de wanden zijn 2 meter hoog. In het midden zijn idd betonplaten op de kant met buizen ertussen, heel gepokkel om die dingen rechtop te krijgen. Buitkanten staan L wanden.

Bovenop zit je trouwens tot op de muur en die platen staan scheef naar buiten dan kom je op een ruime 11 en halve meter schat ik.
massey-ferguson
Hahaha 😛 tja opzich hebben we daar geen last van..ff af klopen 😛 meestal beginnen ze teslingeren met achter uit rijden en dan is het mis.omdat wij eigelijk meteen bult op moeten steeds kwa tijd omdat het altijd hard gaat met haksellen.als ik op kipper zit dan pakeer ik um al achter uit voor bult kijk keer in spiegel ow nu an ander kant en dan omhoog 😛 maar niet iedereen snapt dat hiero.das soms wel lastig want die tijd die wij hebben hebben wij ook wel nodig op de bult
fendtjuh
Valt ook nog niet geheel mee om die wagen rechtuit de bult op te krijgen 😛
massey-ferguson
Haha voor somige niet nee. 😛 gaan ze volgas achter uit keer stuuren en dan blijf je aan het sturen
Boerenjongen16
Lekker brede kuil hooijman! Hoe lang bij hoe breed?
dx11
@Boerenjongen16

Quote:
Hoe lang bij hoe breed?

11 meter breed typt hij net 😛

Die van ons is 12.20 meter, en die andere 11.40 meter breed, maar dat kuilt wel machtig!

Wel wennen dat er rondom muren staan, maar je kunt wel wat meer gras kwijt, dat merk je absoluut.
fendt-412
Dat wennen is ook zo weer over. Verkocht ben je zo. Inkuilen kan veel sneller, kunt meer gras kwijt en veel beter aanrijden. Afdekken en losmaken gaat 10x sneller met slurven ipv elke keer onder spitten. Een genot is het 😄
massey8690
Hmm, ik kan nog niet poggen over sleufsilo's, wij hebben 1.80 hoog en 11 mtr breed, elke keer als je de kanten verdeeld en het bord van de holaras uitgeklapt hebt moet je hem weer inklappen als je naar beneden rijdt 😞 ..
in de hoeken moet je altijd 3x zo goed aanrijden en dan nog zit het daar losser, en losmaken valt niet zo veel mee, straks maar eens kijken hoe een 'normale' bult verdeeld met 8 mtr breed en 2mtr hoog met de "nieuwe" holaras...
HOOIJMAN
Doe mij maar hoge sleufsilo muren ! stoek je het muurvast in en geen last van kanten bijwerken 😃
fendtjuh
Ligt eraan, als je koeien binnen hebt en zorgt dat je met de eerste snee meteen net boven de muren uitkomt is dat ideaal, hoge muren. Maar als je 3x 15ha moet kuilen omdat de koeien buiten lopen ben je gauw flauw van hoge wanden 😛.

Hoeken valt tegen idd massey... Achterste hoeken hier schimmelen/rotten ook altijd. VAlt daar net niet aan te rijden. Achterwand eruit zou evt nog wat zijn maarja...
fendt-412
Hebben hier geen achterwand in de sleufsilo en nog geen moment spijt van. Dan meer 10kuub minder gras in de sleufsilo, zit wel altijd vast. Eerst voorwaards lossen en later achterop een paar wagens storten om hem wat voller te maken.

Kunt ook nog van achter uit de silo voeren, zat nog iets van 8meter 1e +2e snede, nieuwe snede hebben we ervoor gekuild, en hebben bij de 2e snede de kuil wat langer gemaakt. Is het niet helemaal een kuil in laagjes zoals het moet, 50/50 krijg je het toch nooit.

Moeten hier de slurven iets van 80cm optillen na de eerste snede, is opzich nog wel te doen met 2man. Anders moet je van die Bokano slangen kopen, kost de wereld ook nog niet. Klem los en ze lopen leeg, kun je zo die slang op de muren leggen. Scheelt je ook een heel aantal lege/kapotte slurven, niet van dat scherpe grind dat lekker door het plastic prikt, of het iig zwakker maakt. Lijkt mij nog wel wat.
Of je dan zon waterslang 1meter of 3meter op moet trekken maakt ook niet uit, weegt niet zo heel veel en zitten ook geen zware koppelingen tussen oid.
Uiteraard wel zorgen dat de slurven al wel naast de kuil liggen als je er met niets kunt komen, kun je na de laatste keer kuilen ze er zo langs leggen, of onder spitten als je er zand langs hebt liggen.
fendt-412
wildkamp.nl/wildkamp/Heliflat-M-afvoer-/…
60euro voor 50meter, achterlangs nog een slang en voorlangs eventueel, zou je nog met slurven kunnen doen. Laat zeggen 150euro slang, ben je van die apparte afsluiters nodig voor op het eind, zodat je het water ook makkelijk weg kunt laten lopen.
wildkamp.nl/wildkamp/…
Pomp erbij voor dik 400euro, ben je nog een paar stukken slang nodig om alles aan te koppelen. Zou in ons geval een regenwateropvang zijn, omdat er zo dicht bij de sleufsilo's geen sloot zit. Oude dieselolietank oid 😛
Voor 800euro kom je met nieuw materiaal al een heel eind denk ik 😄
Heb je 10jaar een hoop plezier van.
eppo
Ja maar dat werkt toch niet als je elke week een meter voert niet?
fendt-412
Is alleen voor tussendoor. Dus na de eerste keer kuilen erop, en na de laatste keer wanneer de kuil 6week dicht gaat slurven of zand erop. Anders vriest je het hele zaakje ook kapot, of moet al zout of iets anders bij willen mengen. Moet je ook 2 extra afsluiters hebben, moet je ertussen plaatsen en daarna de voorste losmaken, zodat er weer wat water wegloopt. Moet het water ook nog uit de slang kunnen.

Als je in veel etapes kuilt is zoiets wel wat. Als je de loonwerker 1x voor de 1e snede en een keer voor de 2e snede laat komen kun je netzo snel de slurven een keer vaker in handen nemen.
dx11
Wij hebben wel direcht zandslurven en sjorbanden er bij gekocht. Dat dekt wel mooi rap af, en is ook vlot genoeg weer open lijkt mij. ook geen achtermuur er in, dus geen gedonder met halve bulten die rotten omdat je de achterste 2 meter pas aan kan rijden zodra je boven de muren uit komt.
HOOIJMAN
Hier zit ook geen achterwand in, das nix waard. Bij ons lopen de koeien ook buiten na de eerste snede, maar zoals nu hadden we deze plaat nog bijna helemaal vol met de 2e snede..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tractors Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!