Foto van een Kubota M108 S, bezig met bermafval laden om de wortels af te dekken, op't werk, 5 daagjes in de herfstvakantie mocht ik hier mee werken

Kubota M108 S

Mielmonteur
Foto van een Kubota M108 S, bezig met bermafval laden om de wortels af te dekken, op't werk, 5 daagjes in de herfstvakantie mocht ik hier mee werken

Reacties

eddie
Nou wast wat ? liever de Ares natuurlijk 😃
fendtjuh
Ben benieuwd! Leek me opzich geen gekke trekker.
Mielmonteur
Ja iedereen denkt hier wel negatief over, maar het zijn best degelijke trekkers, schakelt hetzelfde als de ares alleen hier 1x powershift 4 keer gewoon schakelen en in de vrij kun je naar binnen trekken dan kies je de gearing Hoog/laag, je kunt er heel kort mee halen en heeft 108 Pk nou heel compact dus, maar deze was nieuw gekocht en al heel wat andere dingen af fabriek bij besteld zoals grijze velgen grotere bredere banden, zo lijkt het ook al meer, die standaard kubota's lijken net speelgoed
ljdekker
Schijnt dat lange lui er alleen niet zo goed in kunnen zitten
hollander
Zo gek zijn die dingen ook niet heb er 2 als vorfuring gehad een smalspoor en een m 130 sterke en degelijke dingen.
ljdekker
Of ga je een kubota kopen teun?? je raakt helemaal van je case geloof af zo
hollander
Heb ik al.(-;
ljdekker
Wat heb ik al? heb je al een kubota?? foto`s???
fendtjuh
Hmm dacht dat ze 2x 8 trappen powershift hadden... Is dat een andere serie dan?
hollander
@ljdekker

Voor de voer trekker in de plek, werd ja tijd dat ie is vervangen werd (-; hebben een 90 pk smalspoor kan er ook als het moet de schäffer mee vervangen als die uit valt.
, moet alleen nog een voorlader op gebouwd worden.
ljdekker
Kijk aan. Dus de deutz is niet meer? Hoe smal is dat ding dan? met 4wd? Nieuw gekocht? Hoe zit het met je bouwplannen zodat je met een grote trekker kunt voeren? Moet de laatste ontwikkelingen daar in Federow toch maar een keer komen bekijken.
hollander
Die is er nog doet het nog prima die dx vandaag nog een nieuw lager in het luftings rad gebouwd.
Die kubota is nieuw 1.70 breed met fwd bouw plannen zijn het volgende eerst will ik in een jaar over de 200 koeien melken.
ljdekker
Kiek. Fanatieke boer dus! Zal is ff een foto van die dx erop drukken:P
hollander
Morgen een einwerking van een nieuwe melkster gaan nu richtig gas geven.
ljdekker
Aha. Heb je nu 3 melksters of wordt de nieuwe een vervanger? Hoeveel koeien heb je nu aan de melk? Vast alweer een dikke productie nu je weer volgas mais voert?
hollander
Word een vervangster 1 vliegt er uit.ja de producktie is weer normaal zoals het zijn moet.160 met de droge er bij 180.
ljdekker
Welke vliegt eruit als ik vragen mag? Verder nog nieuwe personeelsleden aangenomen of vervangen, of is alles nog hetzelfde?
hollander
De jongste vliegt er uit en van`t winter har makker ook.Ik gebruik gemotieverde en die alles doen kunnen en willen, en niet van die jochie ´s die lopen te zeiken en allen op de trekker willen rijden.
ljdekker
Aha. Nee idd, de meeste inkomsten komen van de koeien dus in de stal moet het verdiend worden. Trekker rijden is werk daar bespaar je hooguit wat mee ten opzichte van de loonwerker. Tenminste, zo gaat het bij ons.
hollander
Door dat wij veel land op afstand hebben is loonwerk duur hier.Het is moeilijk goede mensen te vinden diein jouw systeem passen daarom moeten er soms welke gaan en nieuwe kommen tot je wat hebt dat bij je past.
ljdekker
Ja daar heb je ook wel gelijk in. Niet iedereen past overal, dat is makkelijk zat. Land op afstand maakt het financiele plaatje nogal anders. Goed personeel is altijd schaars dus dat maakt het vinden moeilijk.
hollander
Eind volgende week kommt de kubota een 8540 narrow.
ljdekker
Geen groot ding zo te zien. Lijkt me wel een ideale trekker zo voor op het erf. Niet zo groot maar toch relatief veel vermogen
hollander
Hebben em 1 dag op proef gehad zonder voorlader was een handig sterk en kompackt ding 90 pk goed voor de voerwagen met airco beter kan het ja niet.(-;
ljdekker
Kijk mooi werk dus! Hopen dat het een groot succes gaat worden. Waar kun je daar in de buurt een kubota kopen dan, wie is er dealer?
hollander
In teterow is of was onze mc cormick dealer maar doet nu alleen maar nog in case en kubota,hij heefd in 1 jaar tijd 35 verkocht alle maten kubota en je krijgt 3 jaar volle garantie op alles en dat is nie gek.
ljdekker
Is inderdaad niet gek. Kubota timmert aardig aan de weg de laatste tijd met landbouwtrekkers. Nu heb je alle merken door elkaar daar. De eenheid is ver te zoeken hahaha
hollander
Kubota wil in deutsland een fabriek bouwen en komen binnen kort met trekkers tot 200 pk met vario op de mark.
ze willen het groots aan pakken.
Ben niet meer zo merk gebonden bruintje is de dragende facktor he:(-;
Mielmonteur
De Vor in achterveld dealt kubota, en FENDTJUH dit is een andere serie
ljdekker
Oh dat wist ik niet dat ze een fabriek wilden bouwen. Maakt voor de koeien niet uit met welke trekker ze gevoerd worden:P
hollander
@ljdekker

dat klopt laurens maar ik heb geen zin om met de hand te gaan voeren.De dx is al 23 jaar oud en 13000 uur zonder reviesie neemt vast netzo veel motor olie als diesel.Dus dan is het een kwestie van tijd.
ljdekker
De voertrekker moet elke dag draaien dus mag ook wel een betrouwbaar ding zijn
ford8630power
...
Mielmonteur
Ja kubota hé dat vind je dan wel terug aan de goedkopig heid maarjah wat wil je...
Mielmonteur
Het knopje van de voorlader was kapot,wij dachten ff nieuwe bestellen kost een tientje, de joystick knop, ff nieuwe besteld (stukje plastic met paar schroefjes en niks geen electronica of dergelijks) koste 220 euro 😃
hollander
@Mielmonteur

je hebt toch 3 jaar volle garantie op die trekker?
ljdekker
Misschien dat dat in Nederland anders is???
hollander
Denkje die garantie is ja van de herstler.
ljdekker
Oh op die manier. Nouja weet ook niet hoe dat zit, heb geen kubota:P
Mielmonteur
Ik heb ook geen kubota dus eeeh ik zou het niet weten
ljdekker
Verwacht nog wel foto`s van jouw kubota, Teun
hollander
Ja ja rustig geen angst laurens alleen de voorlader komt eerst eind august kunnen niet recht tijdig leveren.Ben aan het onderhandelen of ik een andere laad machine krijg voor het stro.
ljdekker
Kun je ze niet met de vork opsteken?? je kunt toch ook met de shovel heen en weer rijden? Deed je anders toch ook, hoeveel balen krijg je dit jaar? nog steeds met de oma pers persen?
hollander
Dat kan maar waarom zo moeilijk doe als het dit jaar ook anders kan.Ja de pers doet het weer prima voor haar leeftijd.
ljdekker
Weer prima of nog steeds prima? kan straks mooi achter de kubota, draai je hem ook niet aan stront. Zit je alleen wel eerder vast hahahahaahahahah
hollander
Paar kleine dingen verandert en hebben em achter de jd gehad en ik heb het zelf gedaan.Hoe zo aan stront hij was ja niet kapot.
ljdekker
Met een grote trekker moet het wel met beleid gebeuren. Was niet kapot maar zat wel vast hahahahaahaha
hollander
Daarom doe ik het met een groote trekker zelf.
ljdekker
Op die manier. Niet een keer tijd voor een vierkante balenpers? kun je de trekker mooi plat voor leggen. Hoe gaat het eigelijk met de jd op de kuil??
hollander
Super 14 ton dat druk goed aan.Nee die ronde ballen zijn goed genoeg.
ljdekker
Weegt dat ding 14 ton?? dat wil wel drukken ja, pak je er nog zoveel gewicht bij op of doe je er niks aan?

Heb je trouwens dit jaar nog weer een stageloper?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota M108 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!