Foto van een MB-Trac Meerdere, bezig met haver hakselen. TF'er Joop3 met de MB-Trac 1600 en Mengele hakselaar. Ernaast Hartmut met de MB-Trac 1500 en Hawe silowagen.

MB Trac Meerdere

joop2
Foto van een MB-Trac Meerdere, bezig met haver hakselen. TF'er Joop3 met de MB-Trac 1600 en Mengele hakselaar. Ernaast Hartmut met de MB-Trac 1500 en Hawe silowagen.

Reacties

CoenNijenhuis
Mooi man!
mp-jd6620
DONDERS 😃
Mispelaar
Machtugg! 😃
bartjan82
Heb je hier een rijenbek op ?
de haver in rijen gezaaid?
graag even uitleg ?????

super foto dat staat vast
joop2
@bartjan82 Voor de hakselaar zit een maaibord met schijvenmaaier en invoerhaspel. De haver is volvelds met een zaaimachine gezaaid. Dit is te zien op de foto: tractorfan.nl/picture/516987/
bartjan82
Graag meer fotos !! super dit !. Hebben jullie dat zelf bedacht? Lijkt me moeilijk met toerental van de div. onderdelen en uiteindelijk moet het ook een passende constructie worden.
hoeveel GPS maaien jullie hier jaarlijks mee?
joop2
@bartjan82 Er is een filmpje van vorig jaar: tractorfan.nl/movie/14072/ . Een filmpje van dit jaar is nog in de maak. Het maaibord is een origineel Mengele fabrikaat, maar de details ervan weet ik niet en deze informatie zal wel van Joop3 komen. Volgens mij is er dit jaar tot nu toe 10 hectare mee gemaaid.
Fokke
Mooi, mooi, mooi 😄 Herr Diekmann aus Nordhorn ? 😉
Joop3
@bartjan82 Vorig jaar 10 ha, dit jaar staat de tussenteller ook op 10. De bek is origineel Mengele, die hebben we vorig jaar uit Denemarken geimporteerd, daar zie je zulke dingen wel vaker. Deze SH30 heeft met een kolvenplukker gelopen, daarom zat de aandrijving voor de maaischijven hier op. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de maaier voor de SH30 met korrelkneuzer gaat lopen, maar dat wordt eventjes ingewikkeld, omdat de Korrelkneuzer en de maaischijven d.m.v. dezelfde stomp worden aangedreven. Zal ook wel weer goedkomen, handigheid kun je namelijk niet kopen... 😃
Joop3
@Fokke
Das stimmt; Herr Diekmann ist auch auf dieses Bild zu sehen....
Je hebt je ook maar eens aangemeld op het MB-Trac forum? Ik zag onlangs een Fokke voorbij komen.
Fokke
Oh haha, kun je dat zien ? Ik had al een jaar wat rondgekeken op Trac-Technik, nu maar eens een account aangemaakt. Ik heb zelf weinig verstand van MB-Trac's, maar mijn vader heeft er vroeger mee gewerkt en zo ben ik ook een beetje besmet 😉.
Hij hakselde met een 1500 en een rij onafhankelijke Kemper. Daar wil ik nog eens foto's van opzoeken 😛
janhenk
Machtig wat een spul 😄
sebas deutz150
Benno als ik het goed begrijp kunnen wij niet de maaibek voor onze sh 30 hangen
Joop3
@sebas deutz150
Wat niet kan is nog niet gebeurd...
Joop3
@Fokke

Quote:
Hij hakselde met een 1500 en een rij onafhankelijke Kemper. Daar wil ik nog eens foto's van opzoeken

Wil jij zeggen dat je daar foto's van hebt, en deze nog niet hier geplaatst hebt? Ga je schamen! 😃
Fokke
Hoho 😃 in de jaren 80 he. Waarschijnlijk zijn daar wel foto's van maar die moeten we dan eens druk een keer opzoeken 😄 Hopelijk hebben we daar een mooie foto van want in die tijd werden er weinig foto's gemaakt aldus m'n pa 😉

Maar jullie doen dus alles nog met Trac's net als die Hartmut ?
Joop3
@Fokke Nou alles, die Tracs zijn een hobby van mij. Waarbij de 900 grotendeels voor het werk is, en de 1600 echt voor de hobby. Die draait alleen zijn uurtjes voor de hakselmolen, en af en toe voor de balenwagen. In het voorjaar heeft'ie ook even voor de weidebloter gestaan. 😃
Bij Hartmut is het ook vooral hobby, en hij helpt er regelmatig mee bij een loonwerker of biogasinstallatie.
Allrad
@Joop3

nee handigheid kun je niet kopen, maar wel opbellen ofnie?
guldner75
Badkuip mee?
is ook vakantie of nie!
Joop3
@guldner75

Daaf; geen badkuip dit keer helaas. Dit was noeste arbeid, en mijn vakantie zit er al weer op.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van MB Trac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!