Foto van een Valtra N141, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door coenvaltra op 25-07-2011 om 18:38:19, met 8 reacties.

Valtra N141

coenvaltra
Foto van een Valtra N141, bezig met poseren.

Reacties

eddie
Schijt werk altijd met die banden
lintel
😄
coenvaltra
Ja idd, die rot bulten worden ook steeds hoger, en de banden zitten altijd vol water
eddie
Idd en als je banden gaat gooien dan krijg je altijd dat water over je heen, bende 😛 tis altijd mooi werk dat gras maaien etc maar de bult dicht maken is het minste wat er bij is
coenvaltra
Zolang het niet waait vin ik het altijd nog wel wat mee vallen, even een uurtje sjorren en dan ist ook weer klaar
claasenfendtfan
Steekt de muur hier niet boven de grondwal uit?

Anders moet je er gewoon sjorbanden overheen maken.
Aan elke kant even een gat boren en een oog aan de muur maken. Is nog wel voor een redelijke prijs te vinden op het internet, uurtje zoeken en hebt ze wel voor 15euro van 15meter lengte. Sterkte maakt niet zoveel uit, met 2ton kom je al een heel eind denk ik.

Hebben ze hier om de 4 of 5meter gemaakt. Bent dus een keer 10-15nodig per silo. Pakt een afdekzijl altijd wel op 2plekken. Desnoods nog een paar banden op de gaten leggen en op stukken waar net een nieuw afdekzijl begint en geen spanband zit. Wanneer je de kuil goed rond legt drukt het ook nog eens veel beter aan. Zon spanband heb je er zo opgelegd en ook zo weer vanaf gehaald, even bij de melkkoeling leggen en zijn met een dag ook weer droog.

Hebben het liefst zo min mogelijk banden, een hoop werk, wordt er altijd zo smerig. Ook nog een grotere kans op wat ijzer in het voer.

Hebben nu om alle sleufsilo's slurven liggen. Is loopjes werk met 2man, plastic even recht leggen en hebt de kuil met 2man in een half uurtje dicht zitten. Kun je niet tegen spitten. Die slurven kun je wel een keer vullen wanneer je niets beters te doen hebt. Zon waterslang van Bokano lijkt me ook nog wel een keer wat, paar minuten laten pompen en de kuil ligt dicht. Kosten vallen ook wel mee, voor 1000euro kom je voor een sleufsilo een heel eind inclusief pomp.
coenvaltra
Wij doen ook met slurfen, en als de bult klaar is met grond, en we doen onder de rand ook wel eens banden ipv slurven gaat ook best, nee muren steken niet boven de grondwal uit, grond is het mooiste op de bult maar dan moet je eigenlijk ook een kraan hebben, dit was ook maar 2 uurtjes banden sjouwen, allen dan is de helft nog maar klaar , voorkant moet nog open

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N141 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!