Foto van een Schuitemaker amigo, bezig met voeren.. Foto is geplaatst door fanMF op 09-08-2011 om 14:48:16, met 15 reacties.

Schuitemaker amigo

fanMF
Foto van een Schuitemaker amigo, bezig met voeren.

Reacties

Dirkisboertjee
Ja maar werkt voor geen meter bij ons, kan er niet aan wennen.. Doe mij maar een Strautmann.
keizer
Trapje voor om mineralen in te doen?
ik ga altijd met een voet op die moer staan en andere voet op de eerste rand en dan eroverheen.
marco2250
Ideaal dat trappentje moeten wij er gauw ook op maken op de nieuwen
fanMF
@Dirkisboertjee

Wij hadden eerst ook nog wel regelmatig dat door de slipkoppeling ging maar dat is nu ook wel gebeurt. Het was wel wennen ja. Wat voor nadelen zie jij eraan? En waarom een strautmann?
fanMF
@keizer

Ja voor mineralen ja 😃 Werkt prima.
Dirkisboertjee
Vergeleken met die Strautmann wel meerdere nadelen ja.. De dealer zei dat we een S moesten nemen want dat zou ideaal zijn voor ronde balen.. Nou als eerste hadden we al die rubber flappen van de afvoetband eraf gehaald, die waren veel te zwaar voor licht hooi, dus bleef het allemaal in de afvoerband hangen.. Nou toen ook gelijk die messen van de rotor af gesleuteld want die trokken het gras helemaal vast om de rotor.. Deze wagen wil de balen ook niet kantelen naar achter, dus hadden we zelf al die spijlen moeten buigen zodat hij de baal naar achter geleid.. De bediening zit buiten en achter je, dat was bij de Strautmann ook beter gewoon lekker binnen in de cabine naast je.. En deze wagen loopt ook om de haverklap vast, dat gaat hij keihard ratelen en moet je elke keer weer terug draaien en alles heel langzaam zetten.

Dat word je op een gegeven moment wel zat, bij de Strautmann hadden we daar nooit last van. Alleen als je natte zware balen hebt dan doet die wagen het wel goed.
Dirkisboertjee
Al die kunststof strips die je ziet zitten onder die haken zijn er trouwens ook al tussenuit gelopen..
+1
Pascal
@Dirkisboertjee

Zijn de balen die jullie voeren ook gesneden?

Ik zoek ook nog een goede manier van rondebalen voeren...
fanMF
@Dirkisboertjee

Bijna al die dingen zijn herkenbaar. Of je had moeten kiezen voor elektrisch maar dat kost ook weer een paar centjes meer 😃

Wij voeren ook ronde gesneden balen. Is veel makkelijker te doseren, nietgesneden wil helemaal niet, gaat om de wals heen zitten.
stefan310
Moet je ff aan wennen. Wij voeren nu zo'n 20 jaar met een amigo, eerst een 20 toen een 20s en nu een 30s, maar willen nooit weer wat anders. Hebben ook wel eens de strauttman van de buren gehad voor nood, maar doe mij maar een amigo. Dat de bediening achter je zit, vind ik alleen maar handig. Je kijkt onder het voeren toch meer achteruit dan vooruit.
Wij willen in elk geval niet anders meer. Lekker simpel en goedkoop voeren zo. 😄
Dirkisboertjee
@Pascal

Ja wij snijden alle balen, alleen als we hooi persen doen we het niet met zoveel messen, hou je toch mooi structuur erin en voor het jonge vleesvee is dat super spul.. Maar voor ronde balen zou ik zeker een Strautmann nemen, deze wagens zijn denk meer geschikt voor als je er alleen kuilblokken mee wil voeren.
Valtrapowerr
Heb nog wel iemand gehoord, daar was ook niet je van het met een SR.

wij hebben zelf gelukkig een Strautmann UBVW, bediening zit idd lekker naast je, heel fijne wagen!
guldner75
@Dirkisboertjee

dat die gaat ratelen gaat die door de slipkoppeling
als deze nog standaart is kunnen er nog meer veetjes in dus dat die minder snel slipt !
gerard
Je hebt een trappetje erop voor de mineralen, dus hieruit begrijp ik dat je die gewon in de kar over t voer heen strooit?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker amigo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!