Foto van een Niemeyer Hark, bezig met gras harken.. Foto is geplaatst door dx11 op 18-09-2011 om 20:05:59, met 25 reacties.

Niemeyer Hark

dx11
Foto van een Niemeyer Hark, bezig met gras harken.

Reacties

t6080
Hoeveel meter neem je nouw mee?
NH-Ford
Is da achter stuk nou nog deel van orginele twin tand hark?
johndeere7920
Dis is zelfbouw ofzo? maar als het gras goed dik staat dan maakt zo iets toch gigantiche wiersen?
dx11
Dit is een bouwsel van Mulder uit Westervelde. ik meen een goede 12 meter breed.
NH-Ford
Mooi ding zo!
achterstuk is gewoon orgineel, ervoor dan twee telescopische armen lijkt mij.
ben wel benieuwd wat de prijs nu zal zijn van zo'n nieuwe, of een orginele 4 elements.
dx11
Mulder bouwt ze niet meer, tenminste, na deze 2 hebben ze er niet meer gebouwd, maar alles is daar mogelijk heb ik wel gemerkt 😃
Ronijn
Dit is toch wel meer dan 9 meter? Wij harken met onze dubbele hark een dikke 8 meter. Dit lijkt veel breder...
dx11
Volgens mij waren het 2 harken van 6 meter. Alleen heb je in plaats van een meter tussen ruimte een meter overlap. zou dus een meter of 10 breed zijn.
NH-Ford
Lijken mij 2x een niemeyr 715twin, 620's zijn er niet in twin uitvoering namelijk.
dx11
Ow, ik weet het echt niet. dan zal hij al gouw 12 meter zijn idd
fendtjuh
Zo ziet het er ook wel uit datie zeker 12m is...
dx11
T zou kunnen. is die Deutz verkocht? staat niet meer op speurders
fendtjuh
Geen idee eigenlijk.
Fendt926Driver
@dx11

hoi heb naar aanleiding van jou fotos op de site van mulder gekeken daar staat ook nog zo'n hark op met deutz fahr harken erin. uit jou verhaal maak ik op dat ze ze niet meer maken. wat gaat er met de prototypen gebeuren? ben zelf ook bezig met 4 elements maat dan 1e deel in de fronthef en dubbele er achter. heb alle onderdelen al wel liggen en verzameld maar was er nog niet aan begonnen. misschien dat ik voor schappelijk prijsje prototype kan overnemen van mulder. zijn dat schappelijke mensen daar?
marco2250
@Fendt926Drivermoet je aan dx11 vragen staat er nog ergens een te koop op zoon verkoopsite
Fendt926Driver
@marco2250

daarom heb ik de vraag ook bij zijn foto ingetypt
fendtjuh
Je zou John Breider Mechanisatie uit Hellum even kunnen bellen. Die hadden voor een maand of misschien 2 terug nog zo'n werktuigendrager te koop voor 1500 ex btw. Is inmiddels van internet dus zal wel verkocht zijn, maar wie weet!

Deel in de fronthef en andere deel achterin, heb je omkeer op de trekker? Want lijk me nogal instabiel worden, een brede machine die in de hef hangt ipv schommelen van de vooras.
dx11
@Fendt926Driver

De prototypes zijn idd niet meer bij mulder. Er stond er idd een bij John Breider, dat was de hark met de deutz elementen.

Mulder is wel een beste kerel vind ik zelf, al denk ik dat hij jou hiermee niet echt verder kan helpen omdat hij de harken dus niet meer heeft staan.

Leuk project trouwens om zelf eens te proberen maak maar een boel foto's, ik ben benieuwd!
Fendt926Driver
@fendtjuh

deel in de fronthef wordt niet zo heel zwaar. en komt voor de xylon te hangen die heeft een vaste vooras en schaniert voor de kabine.
Fendt926Driver
@dx11

heb vanmorgen gebeld met mulder dat project met de harken was al 6!!!???? jaar geleden en hadden er ook niets meer van staan en waren ook niet van plan om voor mij weer zoiets te maken. moet toch nmijn oude plan maar doorzetten en dit winter aan het knutselen (6e plan voor deze winter) mag een lang winter worden
jehan
@Fendt926Driver1 in de front hef en de andere achter aan de trekker ik ben benieuwd hoe je dat gaat maken
dx11
@Fendt926Driver

Ja, ik wist dat het al lang geleden was.

En zulk soort projecten vinden ze wel leuk, maar kunnen ze er echt niet meer bij hebben. Loopt redelijk storm daar de laatste tijd 😃

Maar als je de hark in de front hef wil lijkt mij niets. De breedste elementen hangen dan voorop, en dan een gewone standaard hark achter?
Fendt926Driver
@dx11

jullie denken allemaal veel te moeilijk met die fronthark. heb een veel simpeler iets uitgedacht. ziet vanzelf de fotos als het af is want iedereen heeft altijd enorm veel vooroordelen en ik kijk zelf eerst hoe en wat en wacht darna de reakties wel af. xylon is wel een trekker met 140 pk 6.5 ton eigen gewicht en 600/65R34 banden voorop met zoals eerder gemeld vaste vooras waar fronthef aanvast zit met schanierpunt voor de kabine dus wel heel stabiel
dx11
Dat gewicht ben ik niet bang voor, maar een gedragen hark met de rotoren op 12 meter buitenwerks lijkt mij sowieso al niets eigenlijk.

Maar ik wacht in spanning af 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Niemeyer Hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!