Foto van een Fendt 714. 19171 uren toen ik er dinsdag op rond reed, volvo L70F shovel heeft na 3 jaren voerwagen laden 14231 uren op de teller!!

Fendt 714

casejxu
Foto van een Fendt 714. 19171 uren toen ik er dinsdag op rond reed, volvo L70F shovel heeft na 3 jaren voerwagen laden 14231 uren op de teller!!

Reacties

T Stuijt
Dat zijn de nodige uurtjes!
takeuchipower
Weet je dat wel zeker, dat is ongeveer 14uur per dag als die 7 dagen per week draait, voor de shovel dan
steyrcvt6160
Dat kan makelijk kloppen want met een schovel doe je best veel mee hoor net zo als hokken uit mesten of zo en voer laden en nog van alles en nog wa prul werk en zo
casejxu
Deze zit alleen maar in het voer, bak raakt geen mest of iets anders aan, bak kan er trouwens geen eens af!
fendt818vario
Dat is de Kwaliteit van fendt! Mooi!
casejxu
@fendt818vario stond deze der ook nog?
fendt818vario
@casejxu waar bedoel je? Deze trekker ken ik niet.
casejxu
@fendt818vario bedoelde eigenlijk @fendt815
+1
fendt815
@casejxu Nee deze niet gezien, stond nog een oude 600 voor de stroblazer en voorderest de 3 820’s.
hofhuis10
Is dit bij John Verhaar in Michigan?
ford8630power
Die fendt doet ook geen zwaar trekwerk maar toch zeer netjes want de motor wordt wel zwaar belast lijkt mij.
casejxu
@hofhuis10

jij mag niet meer raden 😛 heb er weer ff 2 dagen geweest, ff genieten daaro!
Sjoske
Bak kan er niet af????????????? Hoezo dat? En 13 uur per dag/7 dagen in de week lijkt mij ook erg veel, zeker met alleen voeren.
RuudBus
@Sjoske

ben je al eens aan de andere kant van het water geweest??
Sjoske
Ja, 2 maanden stage gelopen in Ontario (en 2 weken rondrijden in Ontario/Michigan) en 3 jaar later 3 weken rond gereden in o.a. California en Arizona. Is wel 12 en 15 jaar geleden. Hoezo?
casejxu
Nee bak zit niet met snelwissel en is naast voeren ook voer halen van de verschillende bulten en naar verzamel plaats brengen om het voeren sneller te laten verlopen en het is 3 jaar + 10 maanden dus kon beter 4 jaar zeggen, mijn fout!!
Sjoske
Oke, geen snelwissel. Maar de pennen kunnen er dus wel uit. Zou anders niet handig zijn i.v.m. reparatie/vervanging/inruilen.
10 uur per dag voer scheppen vind ik nog veel maar op zo'n groot bedrijf ben ik nooit geweest, het grootste waar ik geweest ben was "slechts" 1500 koeien dus ik kan er niet goed over oordelen.
RuudBus
@Sjoske

omdat ik had verwacht dat je dan al eens op zo'n bedrijf geweest was dat je je dan kon inbeelden dat het wel mogelijk was. ik heb ook al eens die kant op gewerkt en daar maakten die voer machine's dikke 10.000 uur in 3 jaar dus ik geloof het zeker wel dat dat mogelijk is. kun je totaal niet vergelijken met hier. heb daar een beefhouderij gezien van 10.000+ vleeskoeien op 1 bedrijf, heb me laten vertellen dat ze daar met 7 voerwagens rond reden. vond dat overgens wel een beetje overdreven. heb ze niet geteld dus of het ook echt waar is?
Sjoske
@RuudBus
Tja, nu ik ben gaan tellen... Bij de bedrijven met 500-1500 koeien waar ik geweest ben maakte zo'n ding al een paar uur per dag dus bij een bedrijf dat 4-5 keer zo groot is zou het idd. wel kunnen.
Ik heb overigens bij een echte Canadees stage gelopen (z'n vrouw was van nederlandse afkomst) met 60 koeien op de grup en voeren uit torensilo's met een lopende band rechtstreeks voor de koeien. Deed ook zelf z'n jongvee opfokken en al het veldwerk (met o.a. zo'n getrokken hakselaar en van die
4-wielige silagewagens). Super mooie tijd gehad en veel geleerd, misschien wel meer als bij zo'n "dairy plant"!
RuudBus
@Sjoske

ik heb in canada stage gelopen net als jij, bij een boer met 70 koeien op de grup, voeren deden we met een karretje waar een motortje op zat. het voer kwam van een ander bedrijf waar die mee samen werkte. dat kwam gemengd aan. heb ik een leuke tijd van gehad en zeker indruk wekend.

heb een paar jaar later in amerika 2 maand gewerkt. is voor iedereen een aanrader

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 714 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!