Foto van een John Deere Meerdere, bezig met maïs hakselen.. Foto is geplaatst door Job op 25-09-2011 om 19:06:57, met 12 reacties.

John Deere Meerdere

Job
Foto van een John Deere Meerdere, bezig met maïs hakselen.

Reacties

fendtjuh
Mooi netjes allemaal, maar wat zijn dat voor kruiwagenbanden onder die kipper?
Job
Trekt mooi licht door de modder heen 😉
fendt-412
Heb liever dat ze er overheen gaan met brede banden.
Of wil dat niet en daarom dit setje er maar onder gegooid?

land moet zo vlak mogelijk blijven, heb je later alleen maar werk van en als het tegen zit volgend jaar nog last van.
maartendankers
Zit ehm in de grond soort, die smalle bandjes lopen perfect als je leem hebt, ga je 30cm door de grond en dan zit je op een harde laag.
fendt-412
Waarom dan niet onder de silagewagen als dat de overtuiging is?

Zoiets zie je niet terug in het gewas? Valt bij mais natuurlijk slecht te zien als je zaait op 75cm. Maar bij gras oid is dit geen rotte plek volgend jaar?
Niet alleen op klei, maar onderweg naar de polder kun je precies zien welke stukken afgelopen jaar kapot zijn gereden en wat wel goede mais is. Allemaal problemen met de structuur. Zit vast ook wel wat zand tussen in friesland.
maartendankers
Omdat dit maar een klein simpel kippertje is voor in de mais, en die silagewagen waarschijnlijk geen volle zalen trekt als er gras moet worden gehakselt op fietswielen.
fendt-412
Die zijn toch makkelijk te krijgen en er zo onder te zetten?
als het zoveel zou schelen kun je beter een ochtend spelen met de luchtratel dan elke keer de sleepkabel eraan hangen.

Als het zo geweest zou zijn had dat touw ook wel aan de andere combinatie gehangen 😃
fendtjuh
Laat maar robert, zandboeren kennen geen structuur, zand zijn gewoon allemaal losse korrels zonder enige samenhang schijnbaar 😛

30cm erdoor, is toch niet te geloven.
fendt-412
Cultivator erdoor en klaar is kees.
Is er hier na 35jaar ook nog niet uit... Dachten even slim te zijn en de culti door plassen op het aardappelland te halen. Laatste wat je moet doen is dat. Plassen slempen wel dicht, verdampt het water wel met dit weer. 3dagen is het verdampt en kun je woelen. Nu niks geen grip in die losse grond.

Het is jammer dat je het resultaat pas over een jaar ziet en dan zijn ze het vergeten waarom de kopakker bijvoorbeeld zo slecht is. Heb je het eindelijk aan hun verstand gekregen en is het volgend jaar weer zo ver.
maartendankers
@fendtjuh

Ik heb het over leem, niet over zand 😉

Bij ons op het zand kan je vrij weinig verkeerd doen 😄
ford8630power
@fendtjuh

Wij hebben dit jaar aardappels gehad op een stuk leemgrond en daar was de grond onder de spuitsporen helemaal blauw geworden dus daar moet je ook heel voorzichtig mee zijn 😉 Kom je mooi aan gecultiveerd en dan gaat je oersterke 1046 in 1 keer dood als je daar door wilt 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!