Foto van een zitmaaiers Diverse, bezig met poseren bij LMB Vorden.De jacht op een nieuwe zitmaaier is begonnen. Eerste offerte is binnen. Nu nog een paar afwachten om te kunnen vergelijken.

zitmaaiers Diverse

dickt
Foto van een zitmaaiers Diverse, bezig met poseren bij LMB Vorden.
De jacht op een nieuwe zitmaaier is begonnen. Eerste offerte is binnen. Nu nog een paar afwachten om te kunnen vergelijken.

Reacties

rutger542
Die castle garden of zoiets is een goed ding.
Beviel ons altijd goed.
Eric MFUF
Idd Castelgarden: Simpel en makkelijk te bedienen/ onderhoud.

basis voor diverse duurdere merken
antoine-deere
dekockmachines.nl/
heeft ook mooi spul staan en niet te duur!!
Deeretown
@dickt Goede zitmaaiers. Hebben wel als nadeel dat er twee v-snaren zijn die het maaidek moeten aandrijven. Een naar het maaidek en 1 op het maaidek zelf (dure tandriem). Messen moeten op 90 graden staan. Als er wat in het maaidek komt kunnen de messen "verspringen" en in het ergste geval elkaar raken met alle dure gevolgen vandien. Elektronische storingen hebben ze ook wel eens (schakelaars, printplaat, etc.). Wij hebben zelf zeer goede ervaringen met (Oostenrijkse) AL-KO zitmaaiers. Zeker (helemaal gezien de prijs / prestatie) het overwegen waard!. Voor het programma zie www.odeleeuwgroentechniek.nl.
dickt
@Deeretown

Bedankt voor de tip. Ik heb nu ook een AL-KO. Maar het bedrijf waar ik deze heb gekocht is overgenomen en geen AL-KO dealer meer. Nu zit de dichtstbijzijnde dealer meer dan 30 kilometer weg volgens de site van de Leeuw en dat vind ik te ver.
CoenNijenhuis
@Deeretown
Die tandriem valt nog wel mee, €25,- Incl. Btw.. 😉 En in de 6 jaar dat wij er mee maaien is dat nog maar één keer gebeurd, ze kunnen veel hebben.
@dickt Mooie machine, alleen het maaidek even modificeren.. 😛 Kun je er ook mee mulchen?
dickt
@CoenNijenhuis

Nee, mulchen gaat niet. Maar er is wel een optie dat de bak er af gaat en dat er dan een plaat achter komt die het gemaaide gras verspreidt achter de machine. Dat zou ik dan af en toe kunnen doen.
CoenNijenhuis
@dickt Ok, dan is dit zeker een ander maidek, wij kunnen er een soort 'stop'in maken waarna we wel kunnen mulchen maar in de praktijk vangen we altijd op.
radium45
@dickt

die ''aflegplaat'' werkt niet, het gras komt nog te veel op banen te liggen. Ik heb ook zon ding liggen. Voor de berm of zo zou het natuurlijk wel kunnen.
CoenNijenhuis
@radium45 Dat komt omdat je altijd van die zware snedes maait haha 😃
radium45
@CoenNijenhuis

Ja das ok wel weer zo ja, Moar er mot toch iets structuur inzitten?
CoenNijenhuis
@radium45
En dan de buurman laten stalvoeren? 😛
Eric MFUF
@Deeretown

door 2 v-snaren heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een veegmachine te monteren en je hebt geen eektrische inschakelingvan het mes die storingen kan veroorzaen.. gewoon de v-snaar spannen de messen draaien. Hydrostaat rijdt lekker...
Eric MFUF
@dickt

Ach ja, mulchen met een opvangmaaier gaat nooit erg goed... net als opvangen met een mulch-maaier... het één of 't ander..!

(net als schudden met een Strella)
CoenNijenhuis
@Eric MFUF
Wij hebben wel elektrische mesinschakeling maar dat geeft nooit storing..
Eric MFUF
@CoenNijenhuis

Het is hoe je er mee om gaat 😃 het kan wel gevoeliger zijn. Mechanisch kun je makkelijker zelf onderhouden/ repareren
CoenNijenhuis
@Eric MFUF
Dat zeer zeker, maar we maaien dr nu al weer een seizoen of 6 mee zonder noemenswaardige problemen..
Eric MFUF
@CoenNijenhuis

Dan doe je dat netjes 😎 en netjes onderhoouden..

wie de wagen niet smeert, smeert de smid....
CoenNijenhuis
@Eric MFUFWij hebben een naar mijn idee belangrijke aanpassing laten doen, namelijk bij aankoop het maaidek laten galvaniseren.
In het seizoen komen we er niet met water aan, dat is naar mijn mening funest.. Aan het eind van het jaar gaat hij voor onderhoud en kijken ze hem na, de vorige maaier hield dit ruim 12 seizoenen vol.
radium45
@CoenNijenhuis

is verchromen niet mooier?
CoenNijenhuis
@radium45 Ik bun gin Ekster....
Eric MFUF
@CoenNijenhuis

Dat is een goede oplossing.. galvaniseren, ik deed in die jaar dat ik een Castelgarden onderhield hem spuiten na het seizoen..
Castel maaideklagers zijn redelijk beschermd tegen water (schoonmaaknozzels voor reinigen maaidek) door het lange lagerhuis... Ik maakte vaak alleen de rand schoon met de waterslang, omdat dat de doorstroom van maaisel tegenhoud
CoenNijenhuis
@Eric MFUF Ja klopt, vooral als je een keer iets vochtiger maait.. Maar over het algemeen kom ik er in het seizoen verder niet aan.. We hebben trouwens de vleugels van de messen iets hoger laten zetten voor meer 'gang' achter de maaiselstroom.
Valtra-Fordpower
Stiga in schaapskleren.
CoenNijenhuis
@Valtra-Fordpower HAHAHAHA waar baseer je dat op dan, dat geloof ik niet zo 1,2,3.. Eerder een wolf in schaapskleren
radium45
@CoenNijenhuis

Kramp heeft een mooi alternatief, kramp.com/shop/action/…
IH-Jansen
Was dit zaterdag ?
Valtra-Fordpower
CastelCarden is Stiga, maar dan goedkoper. Komt rechtsstreeks uit de zelfde fabriek, maar door een ander deurtje (en kleurtje) 😉
CoenNijenhuis
@Valtra-Fordpower Dat durf ik sterk te betwijfelen, maargoed.. Kom ik op terug! 😉
radium45
Wat daar achter op het schap lig is veel leuker speelgoed.
Valtra-Fordpower
@CoenNijenhuis

I will wait for it 😛

@radium45
Haha, hij ziet weer een kettingzaag 😛
CoenNijenhuis
@radium45
Ja idd, die heb ik laatst nog ff in de handen gehad.. Lijkt helemaal niet verkeerd.
radium45
@Valtra-Fordpower

Wie rijd er op zondag bij jullie in de buurt met grondkippers op rupsen? Zag er wel 5 ant werk?
CoenNijenhuis
@Valtra-Fordpower Het zijn allebei merken uit de GGP groep, dat klopt.. Maar dat betekent dat Stiga's producten nu beter worden.., terwijl Castelgarden dat al was 😃
Valtra-Fordpower
@radium45

Van Diepen uit de weere heeft van die dingen van Hitachi volgens mij.

Waar was dat dan precies? 😛
zukkes? tractorfan.nl/picture/84860/
radium45
@Valtra-Fordpower

Nee, bedoel kippers achter een trekker, die karren stonden op rups. waren ant gronddumperen.
Valtra-Fordpower
Maar waar exact? 😛
radium45
@Valtra-Fordpower

links van de N241 als je van Schagen richting de A7 rijdt.
dickt
@IH-Jansen

Ja, dit was op zaterdagmiddag.
Valtra-Fordpower
@radium45

Bij die kruis-T splitsing, (Stoplichten)?
radium45
Ja volgens mij wel, had niet veel tijd van kijken, waren van die kunstof rupsen die je gewoon om de wielen kunt leggen en dacht dat er Case trekkers voorliepen.
Valtra-Fordpower
Hmmm. Heb zo ff geen idee! Ben al ff ant zoeken 😛
Deeretown
@Eric MFUF Dit type Castel Garden heeft ook al een elektrische inschakeling!
Deeretown
@Valtra-Fordpower Moederbedrijf is GGP in Italie (meen dat ABN-AMRO ook nog een deel eigenaar is). Castel Garden en Stiga vallen hier weer onder.
Deeretown
@CoenNijenhuis Originele Castel Garden snaar zit op € 60,- ex. BTW en een immitatie op € 24,90 ex. BTW. Prijzen bij Kramp. Het is niet alleen de snaar, je bent er toch een half uur tot 3 kwartier mee bezig om hem erop te leggen en de messen uit te lijnen (dat uitlijnen wordt door veel bedrijven nauwelijks gedaan, terwijl dat wel belangrijk is (trillingen, etc.). Wij hebben dit seizoen toch behoorlijk veel CastelGarden zitmaaiers binnengekregen met een defecte tandriem. Mensen maaien (moeten) nat gras maaien, machine raakt dan verstopt. En dan is de "zwakste" schakel de tandriem, die dan knapt (als men door blijft maaien). De John Deere's LTR 155 / 166 en 180 hebben hier ook last van.
Deeretown
@dickt Met dit maaidek kun je wel mulchen. Afsluiting afvoerkanaal gaat met een "plug". Echter wat EricMFUF zegt, klopt helemaal. Een van de twee werkt niet goed (mulchen / opvangen).
Deeretown
@CoenNijenhuis Juist niet. Sinds CastelGarden met de Stiga is gaan bemoeien zijn de frontmaaiers kwalitatief minder geworden. Denk met name aan de Ready's en Villa's. Komen in de garantieperiode om de meest "lullige" (Italiaanse) dingen terug (defecte poelie's, loszittende schakelaars, verkeerde v-snaren erop, etc.). In de beginperiode (net na de overname) kwamen de frontmaaiers uit Zweden en Italie. Doch het dezelfde machines moesten zijn, waren die uit Zweden beter afgemonteerd.........
Zetor-Musil
@Deeretown

Ik lees dat je relatief veel verstand hebt van zitmaaiers,
kun je mij vertellen hoe de kwaliteit van de AGS zitmaaiers zijn ?
dickt
@Deeretown

Ik zag op de site van de Leeuw dat de dichstbijzijnde AL-KO dealer in Beekbergen zit. Ben jij dat of ken je die? Dit is voor mij wel 30 kilometer, dus daar zit ik een beetje mee met onderhoud en zo. Maar ik werk in Apeldoorn, dus misschien ga ik wel een keer kijken.
redeagle14
@dickt

Je koopt een mulchmaaier of een vangmaaier, zoals eerder genoemd krijg je anders het Strela effect. Voor mulchen gebruik je mulch messen en voor vangen gebruik je high wing messen. Als je een Castelgarden wilt kopen kun je ook een Honda nemen vangen nog beter bij nat gras door de extra waaiers op de messen.
CoenNijenhuis
@Deeretown Dan ben ik benieuwd bij welk bedrijf jij werkt? Nat gras kun je prima maaien, als je de messen maar scherp hebt en zoals ik hierboven ook al zei.. We hebben de messen iets extra op laten krullen voor meer luchtstroom, voor de rest staat alles hierboven al ik ga niet alles opnieuw typen.
fordmajor
@redeagle14

Dino's met die lage maaidekken die vingen ook goed
Eric MFUF
@CoenNijenhuis @Deeretown

Gang is niet altijd alles. 😉
Valtra-Fordpower
@CoenNijenhuis

Quote:
aar dat betekent dat Stiga's producten nu beter worden.., terwijl Castelgarden dat al was

Kan ik hieruit opmaken dat CastelGarden kwalitatief beter is dan Stiga? 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!