Foto van een Ljungby Maskin L14, bezig met maïs inkuilen.. Foto is geplaatst door maartendankers op 12-10-2011 om 20:17:32, met 11 reacties.

Ljungby Maskin L14

maartendankers
Foto van een Ljungby Maskin L14, bezig met maïs inkuilen.

Reacties

eddie
Is dit bij jullie thuis ? of is dit bij iemand anders, omdat de hakselaar hier nu in de buurt draait ?
ljdekker
Alle mais naar boven drukken? lekker brandstof verstoken zo
eddie
Naja liever mais naar bovenschuiven met een eigen shovel ( die miss wel afgeschreven is ) dan een dure trekker huren die iets minder brandstof zuipt. Want denk dat ze geen dikke trekker over hebben nu met mais rijden :?
maartendankers
@eddie Dit was bij ons thuis dit weekend. Hakselaar draait nu bij Adams.

@ljdekker Shovel verstookt idd veel diesel, maar we reden hier met 5 wagens op 16/17 km afstand en dan is dit goedkoper dan het huren van een 936 die de helft van de tijd niks te doen heeft... Nu betaal je alleen de man op de shovel die niks heeft te doen en anders betaal je ook de trekker.
ljdekker
Zo bedoel ik het niet; als je de mais nou bovenop kiept hoef je het ook niet naar boven te drukken.
maartendankers
@ljdekker

Laat die shovel maar mooi drukken... Ga niet met me kieper kippen op de kuil. Duur veel te lang
deerecase
@maartendankers

te lang? die ene minuut maakt op 16 kilometer dan ook niks meer uit.
S Schenning
Kipper op de kuil is 3 keer niks, dinge flikkeren zo om..
deerecase
@S Schenning

daarom hebben ze ook een silagewagen uitgevonden. en je kunt wel met een kieper op de kuil maar dan moet je hem wel goed vastrijden.
maartendankers
@deerecase

Daar hebben ze idd silagewagens voor uitgevonden. Maar dan moet je die wel hebben. Daarnaast drukt die shovel veel beter horizontaal dan diagonaal dus als je omhoog moet en tergelijker tijd ook nog veel moet drukken kan je het wel vergeten...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ljungby Maskin L14 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!