Foto van originele oliver documentatie met betrekking tot de oliver 1950 EL TORO , waarin vermeld wordt dat de

Oliver Folder

143 foto's van @oliver1950gm

oliver1950gm
Foto van originele oliver documentatie met betrekking tot de oliver 1950 EL TORO , waarin vermeld wordt dat de "EL TORO" niet voor de amerikaanse markt bedoeld was, maar voor latijns amerika. al met al een zeldzaam exemplaar geworden!

Reacties

RobDeutz104
Apart zeg, in mijn boek staat het anders, maar denk dat hier meer waarheid achter zit
oliver1950gm
Dat durf ik niet hard op te zeggen, ik weet niet wat voor boek je hebt? (enkhuizer almanak?) hahaha, maar zonder gekheid, ik heb afgelopen jaren een stapel boeken van de oliver 1950gm en de detroit 4-53 bij elkaar verzamelt, wat resulteerd in een stapel van een halve meter hoog. (waarvan ik door drukte nog maar slechts een paar procent heb gelezen)
SJB533
Henk/Rob, wat houdt El Toro dan precies in?
RobDeutz104
Speciale uitvoering met Terra Tires
oliver1950gm
In 1964 heeft oliver een speciaal model op de markt gebracht, speciaal voor het werk in de heuvels (zie vorige foto) en speciaal voor de nattige gebieden. het zijn in feite gewone 1950gm (en de 1900/1800/1600), maar wel met 4wd, en in combinatie met de goodyear terra tyres. deze banden zijn door goodyear in 1964 speciaal voor oliver op de markt gebracht. (bandenmaat 66x43.00-25 6ply)een originele EL TORO, heeft de serienummers ook voorop de grille staan. ze zijn wel nagemaakt, (de el toro,s) maar een originele is heel moeilijk te vinden. de naam EL TORO, komt vanuit het publiek tijdens een mechanisatie show in mexico city. daar stond deze trekker opgesteld, en tijdens de show kwam er een vrachtwagen vast te zitten. en die heeft hij er uit getrokken. het publiek begon enthousiast EL TORO, EL TORO te roepen, (el toro= de stier). en zo is de naam voor dit model ontstaan.
oliver1950gm
@RobDeutz104

haha,, de 1 zegt het met 5 woorden, en de ander tiept zich lam,,,,,,
RobDeutz104
@oliver1950gm

Vindt het wel mooi, maar jij weet er ook iets meer over, over de El Toro, van die publieksnaam wist ik niet, bedankt voor de info
oliver1950gm
Heb hier een tijdschrift liggen,,, oliver heritage. en daar heb ik het uitgehaald. was er zelf niet bij. 😄
RobDeutz104
Jammer dat je er zelf niet bij was haha.
SJB533
Kiek, zo leer ie weer wat!
RobDeutz104
Jammer dat Dit soort trekkernamen verdwenen zijn, erg rijke historie had dit merk.
jordi 1455
@RobDeutz104

110% mee eens
Als ik later het buget heb en een trekkerfabriek bezit zou ik de merkrechten van White, Oliver, Cockshutt en MM wel in handen willen hebben. Fortschritt merk is onlangs ook al terug van weggeweest.
als je tractoren met de techniek van bijv. IH XL series en de SAME roofdierenseries met wat aanpassingen aan de motor, een breder optie pakket en een 40 bak standaard zouden ze nog wel goed kunnen verkopen.
oliver1950gm
@jordi 1455

het waren TOEN geweldige tractoren, nu geweldige oldtimers, geen verkeerd woord er over.
maar met de hedendaagse techniek/kennis hebben deze tractoren geen marktdeel meer. verbruik/onderhoud/slijtage/geluid/vermogen/toepassingsmogelijkheden/enz. een liefhebber zal er wel een hele dag op willen rijden, maar ik denk niet dat er veel boeren/loonwerkers zijn die dergelijke trekkers nieuw willen kopen. maar,,,,,,, ik kan me vergissen?
jordi 1455
@oliver1950gm

Voor ontwikkelingslanden zijn zulke trekkers ideaal wat betreft de eenvoud en dat er niet zoveel electronica op zit.
christophe b
Dat is ook de reden waarom ze bij SAME de nieuwe tiger en laser serie weer eenvoudig maken.
jordi 1455
@christophe b

je slaat de spijker op zijn kop.
De laser wordt nog gemaakt omdat er toen nog veel vraag was naar die trekkers en nog steeds is.
jordi 1455
Ik, jordi 1455 en trean hebben dit object verplaatst van Tractoren Oliver 1950 (Poseren) naar Tractoren Oliver Folder (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oliver Folder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!