Foto van een John Deere 6600, bezig met gras inkuilen.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 02-01-2012 om 19:49:48, met 24 reacties.

John Deere 6600

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6600, bezig met gras inkuilen.

Reacties

+1
GerbertXL
@mdoornekamp Kun je wat meer over de wagen vertellen. Hoe deed ie het, hoeveel ging erin. Ik ben een beetje aan het rondkijken, ik zou graag een mega vitesse willen maar ze zijn me veel te duur en ook weinig te koop. Hoeveel meer laad je in de mega dan in de super?
Wat voor banden liggen hieronder en was je er tevreden van?
Ik ben ook wel aan het kijken naar jonge supers maar die zijn ook flink aan de prijs, daarom ben ik ook naar andere merken aan het kijken.
Zaten hier al dubbelzijdige messen in trouwens? Dat vind ik wel apart, de nieuwe dubbelzijdige messen zijn een stuk goedkoper dan de mijne.
mdoornekamp
@GerbertXL oude type mega voor 2010 moet je niet kopen. Dat was gewoon een matige serie. Rotor te klein en rotor slijt snel.

Super vitesse is gewoon goed. Snijdt goed en degelijke dubbele aandrijving. Kwa inhoud wel wat kleiner. Of je moet een type III hebben. De jongere wagens hebben 6 balks pick-up en dubbele bodemketting.

De plus versie moet je niet hebben. Dat was net voor de cfs.

En sowieso geen schuitemaker.
mdoornekamp
@GerbertXL de super vitesse heeft nog geen dubbel geslepen messen. Die dubbele messen zijn kleiner dan de grote van jou. Daarom ook goedkoper. Maar wel lekker goedkoop snijden met die dubbele messen.

Als je de super vitesse H uitvoering hebt, kunnen er de lage 22.5 banden onder. 560 of 620 breed. Ik had vredesteins. Loopt er mooi over. En omdat de banden nog niet zo ver uit elkaar staan gaat het nog prima zonder besturing.

Krone titan R54 zijn ook leuke wagens. Degelijk en snijden goed. Kosten wel vanaf 20.000 euries.
930triplemaaier
@mdoornekamp de xxl krone kon je ook met hoge en lage banden krijgen. Bij de hoge banden uitvoering verspringt de framebalk bij de invoer en heb je een invoerkanaal. Wij hadden er 750/45r22.5 alliance onder liggen
mdoornekamp
@930triplemaaier ok. Ik dacht dat de xxl altijd 22.5 banden had. Hebben jullie ook nog naar Krone gekeken toen jullie de SR 3000 kochten
930triplemaaier
@mdoornekamp ja maar vanwege dat wegerij en losband af fabriek geleverd kon worden bij schuitemaker had schuitemaker een streepje voor ook is schuitemaker compacter en dat is een voordeel voor ons omdat we al in een bocht achteruit de stal in moeten
mdoornekamp
@930triplemaaier ok. Dacht dat jullie alleen nog naar strautmann gekeken hadden
930triplemaaier
@mdoornekampdat was de enige die we op demo gehad hebben

Hier zie je dat de krone met kleine en grote banden geleverd is
google.nl/search/…
mdoornekamp
@930triplemaaier ohja. Duidelijk knik in chassis. Maar dacht dat 22.5 grootste was.
930triplemaaier
@mdoornekamp voorbde xxl wel
Bij de 4xl en de 6xl was de bandenmaat 26.5
Bij de xxl zijn de grote banden volgensmij een update geweest
930triplemaaier
Nostalgie?
mdoornekamp
@930triplemaaier ja al weer een jaartje of 9 geleden. Dit was mijn 2e opraapwagen na de krone titan. Mijn klanten kring begon toen al wat te groeien.
GerbertXL
Ook een optie die ik overweeg, grotere banden eronder hangen. Zie taarup, die deden dat ook met de 470, stond de wagen we gruwelijk voorover maar och.
newholland6640
Niet alle messen erin?
mdoornekamp
@newholland6640 nee bij deze klant niet. Meestal stuk of 7 in de onderste balk erbij. Bovenin alle 18 messen
newholland6640
Nee precies, wel een mooi systeem.

Hoeveel hoger zijn die 22,5 dan onze huidige 17 ?
mdoornekamp
Banden scheelt 20 cm hoogte. Ik had zelf 560 breed.
newholland6640
@mdoornekamp

Oke dat is nog wel een beetje.
Hier zit 500 onder. Mag wel breder maar is ook goed te doen.
mdoornekamp
@jasper-santing0 Beter dan een oude Mega Vitesse.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!