Foto van een Hyundai 500, bezig met dumperen. Zie de website www.bouwmachinesvannu.nl. Foto is geplaatst door Gerrit GBo op 03-02-2012 om 20:17:24, met 15 reacties.

Hyundai Robex 500 LC

412 foto's van @Gerrit GBo

Gerrit GBo
Foto van een Hyundai 500, bezig met dumperen. Zie de website www.bouwmachinesvannu.nl

Reacties

manus
Mooie dumpers!!
ford5000
@Gerrit GBo

Weet je toevallig ook of ze bij jullie nog een vergelijkend warenonerzoek gedaan wat nou beter bevalt?
Deze van Veldhuizen/Beco of de Volvo/Beco van van der Bruggen?
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze het ten opzichte van elkaar doen op gebied van terreinvaardigheid en ruimtelijke inzetbaarheid.
En natuurlijk ook de kosten per ton grondverzet.
Gerrit GBo
@ford5000 Weet niet hoe het staat met deze vergelijking, ik weet wel dat ze langdurig onderzoek hebben gedaan naar de vergelijking tussen A30 en A40, daaruit bleek dat met een A30 een beter rendement gehaald word. Dit door gasolie verbruik en benodigde kranen om voldoende capabel te zijn het spul te laden.
ford5000
@Gerrit GBo

Hier zou je al gauw een 65 tonner of nog zwaarder bij neer moeten zetten om het maximale eruit te halen denk ik?
Met 3 of vier bakken een dumper vol hebben is toch wel het mooiste bij dit echte kuubswerk.
Gerrit GBo
@ford5000 Klopt, en een 65tonner heeft naast een relatief veel hogere uurprijs als een 50 tonner ook een relatief hoger verbruik. Als je een dumper wilt laden moet hij inderdaad in maximaal 4 bakken ram-vol liggen. Onze ervaring is dat een A25 en of A30 met een 40 tot 55 tons kraan een goede combinatie is.

Met name op dit werk in Waspik tellen de kleine verschillen mee als je in totaal 2 miljoen m3 grond moet verplaatsen en 500.000m3 zand moet aanbrengen
ford5000
@Gerrit GBo

Dat bedoel ik Gerrit. Inzet van het formaat materieel is soms ook afhankelijk van de opleverdatum in het bestek misschien, maar bij dit soort grote werken is inzet van dit grotere materieel vaak wel de enig juiste optie.
Gerrit GBo
@ford5000 Trekker met dumper combinatie's leggen het gewoon af op dat soort projecten, ook de getrokken 3 assers. Wij zelf zijn inmiddels helemaal gestopt met eigen trekker en dumper combinatie's, dat rendeert niet en als je ze nodig hebt zijn ze op elke straathoek voor een appel en ei te huren.
ford5000
@Gerrit GBo

Zie je hier precies net zo.
De uurprijs van trekker dumper combi's mag dan misschien wel redelijk gunstig uitvallen, maar op rendement per ton komen ze zelfs bij wat kleinere projecten al gauw asem tekort tov een ADT of 8x8.
Net voor de kleine tijdrovende klusjes kan de trekker dumper combi misschien nog aantrekkelijk zijn, want zoals je zelf al zegt: "Je kunt ze voor een appel en een ei op elke straathoek inhuren".
Teun96
Heeft deze toevallig in de kerstvakantie bij verhoeven in maarheezen gestaan?
Gerrit GBo
@Teun96 Ik zou het niet weten
Teun96
Zijn deze kranen van kraaienveld?
Gerrit GBo
@Teun96 Nee, zijn van GMB (Groep Midden Betuwe) en normalerwijs worden die in de vakantie periode's niet verplaatst maar blijven gewoon op het werk staan.
Teun96
Ooh dacht dan deze ook voor onderhoud bij verhoeven stonden.
walker1
Kraaienveld uit Rotterdam of omgeving heeft wel idd dezelfde kleur blauw als GMB

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hyundai Robex 500 LC ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!