Foto van een Lanz all-dog.. Foto is geplaatst door pieto84 op 12-03-2012 om 08:47:53, met 19 reacties.

Lanz Alldog

pieto84
Foto van een Lanz all-dog.

Reacties

steyrlanzboy
Mooien all dog man
MarcelFendt
@steyrlanzboy mooi is het wel maar volgens de lanz-monteur hier is het het slechste tpye dat lanz heeft gemaakt 😉
akkermopet
@MarcelFendt Je moet die Lanz-monteur maar zeggen dat de Alldog de meest vooruitstrevende die Lanz geproduceert heeft! Ze zelfs prijzen ermee gewonnen!!
pieto84
Ik heb al eens horen zeggen dat fendt zijn werktuigendrager hiervan heeft afgekeken..
MarcelFendt
@akkermopet en jij moet eens na vragen want de motor deugde niet 😉

hij vertelde een verhaal van een boer die elk jaar de motor wisselde! puur omdat de motors gewoon slecht waren en snel kapot liepen

denk dat hij er ook wel iets meer verstand van heeft want hoe lang hij wel niet met die lanzen bezig is 😉
akkermopet
@pieto84 Dat klopt, maar Fendt was niet de enige merk dat afkeek o.a. Eicher,Deutz,Ritcher en andere kleindere merken.
MarcelFendt
@pieto84 deze lanzjes zijn gemaakt in 1952 ( augustus begonnen ) en beginnen 1955 kwam fendt met de F12GT ( een 1 cilinder luchtgekoelde motor ) daarna zijn de f2... series gekomen met een 2 cilinder of 3 cilinder,

bij deze trekkers zat er nog geen hydraulisch systeem op ( als ik de foto's zie op internet ) om de bak te kiepen wat bij de F12GT ( 3 jaar later ) al wel zat.
akkermopet
@MarcelFendt Navragen hoef niet want ik heb zelf een Alldog 1315.
Deze motor verlangd alleen goede smeerolie (tweetact) en als je dat "niet" doet, dan versmeert die of loopt vast!
Al die indianeverhalen berust op ondeskundig gebruik!!
MarcelFendt
@akkermopet ondeskundig gebruikt? die beste man heeft er 2 thuis staan en der komt niet veel goeds vanaf naar zijn mening qua motor

in die tijd werd er vaak niet op bezuinigt omdat het gewoon duur was als er iets kapot liep 😉 dus die motor zal wel goed zijn verzorgd maar de kwaliteit zal wel slecht geweest zijn anders hoefde die niet elk jaar vervangen te worden, ook al liep die soms werd hij nog vervangen zodat het niet in een drukkere periode hoefde te gebeuren als die op houden dat laat ook al zien hoeveel 'vertrouwen' er in zon ding zat

ik zie trouwens nergens een foto van je alldog staan?
akkermopet
@MarcelFendt Ik heb de Alldog er net opgezet.
SchluterMarco
Dit is de meest betrouwbare Alldog die er is, dit type A 1806 heeft een 2 cilinder 4 takt MWM motor, en niet zo'n 2 takt knetterding van TWN.
steyrlanzboy
@MarcelFendt wat slecht type
MarcelFendt
@SchluterMarco die 2 takt die zo knettert is slecht, weet niet welk type dit dan is maar het zijn de gene die zo roken en stinken,
SchluterMarco
@MarcelFendt

De 2 takt van TWN is eigenlijk een naar diesel omgebouwde motorfiets motor, deze motor had in Duitsland een heel slechte naam, de Alldog kreeg hierdoor al snel de bijnaam "knalldog". Toen het type hier op de foto verscheen met de 2 cilinder MWM motor die wel betrouwbaar is, was het kwaad al geschied en kun je eigenlijk wel zeggen dat het gehele Alldog project Lanz de kop gekost heeft.
jordi 1455
@akkermopet

Deutz werktuigendragers zijn door Eicher en Ritscher gebouwd. Zelfs steyr, Fahr en Claas heeft een poging gewaagd om een werktuigendragen te bouwen.
jordi 1455
@SchluterMarco

Bij de eerste testen door de fabriek is een tester verongelukt.
RF-HanomagR19
Quote @SchluterMarco:
Dit is de meest betrouwbare Alldog die er is, dit type A 1806 heeft een 2 cilinder 4 takt MWM motor, en niet zo'n 2 takt knetterding van TWN.

Hoeveel types zijn er gemaakt dan?
SchluterMarco
@RF-HanomagR19

Er zijn totaal 5 types geweest, de eerste 4 types (A1205, A1215, A1305 en A1315) haden de TWN 2 takt motor, de eerste als semi-diesel, op benzine starten en dan overschakelen op diesel, de latere types waren voldiesel, voorgloeien en dan starten.

Het laatste type was de A1806, met MWM motor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lanz Alldog ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!