Foto van een Evers Freiberger XL, nieuwe bemester van maas markelo. Foto is geplaatst door jvdb op 29-03-2012 om 21:56:57, met 8 reacties.

Evers Freiberger XL

jvdb
Foto van een Evers Freiberger XL, nieuwe bemester van maas markelo

Reacties

leanwolfs
Mooi breed ding!!!
landbouw
Totaal anders gebouwd als onze evers boulandbemester. omdat hij zo breed is zeker?
stantepper
Mooie bemester
nh8870
Jawmmer dat er geen rollen aan zitten
landbouw
Waarom eigenlijk rollen? die dingen weg loodzwaar en de grond kan toch beter wat los liggen. hier in belgie heeft niemand rollen aan de bouwlandbemeser. ook omdat we hier met een maximale aslast zitten van 10 ton
jvdb
Als er een rol aan zit ben je nog langer ivb krappe ruimte bij inritten daarom hebben we er geen rollen aan zitten
fendt-412
Quote @landbouw:
die dingen weg loodzwaar en de grond kan toch beter wat los liggen.

dat eerste klopt wel, alleen hoe meer je de grond los trekt en open laat liggen hoe meer vocht er verdampt. Is ook het grootste nadeel als je in het voorjaar nog een snede van het land haalt, bent dan al erg veel vocht kwijt, keert de grond om en droogt nog een keer van onderen af. Dan moet al het water voor de plant van boven komen door regen, ipv vocht uit de bodem.

zijn wel erg zware bemesters, maar vind zon rol erachter wel mooi werken, drukt de grond mooi aan en ligt vlakker.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Evers Freiberger XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!