Foto van een Pottinger Eurotop, bezig met hooi harken.. Foto is geplaatst door japie82 op 30-05-2012 om 21:53:18, met 24 reacties.

Pottinger Eurotop

japie82
Foto van een Pottinger Eurotop, bezig met hooi harken.

Reacties

eddie
Bevalt die hark goed ?
japie82
@eddie jep, hij harkt alles heel netjes bij elkaar.
zetor4ever
Beter dan de claas? 😄
japie82
@zetor4ever haha, deze doet het een stuk beter dan die Claas die we te leen hadden, ding liet nogal wat leggen, was niet gestuurd en verschrikkelijk langzaam met in/uit klappen. De nieuwste Claas harken lijken me wel wat, die leveren wel net werk en zitten een stuk degelijker in elkaar.
Valtrapowerr
Haha misschien moeten we dan toch eens een andere hark kopen 😃
maar niet gestuurd vind ik eigenlijk wel fijn en langzaam in en uit klappen geen last van 😛
zetor4ever
@japie82
de pottinger bevalt bij ons ook goed erg goed,maar we hebben weinig ervaring met andere merken 😉
meesturing is wel handig idd bij een dam of in de bocht
zo kan je het goed uit de hoeken krijgen
japie82
Hiervoor altijd met Claas geharkt, De laatste deed het wel goed, todat er iets in de curverbaan brak 😞 Toen overgstapt op pottinger omdat we vonden dat de Claas te licht gebouwd was.
fendt-412
Pottingerhark is dus zwaarder dan een claas bij een 7-8meterse hark?
Lijkt me sterk als ik deze hark op de foto zie.
zetor4ever
Curvebaan zal bij de pottinger wel iets sterker en beter ingepakt zijn dan bij de claas
met de nieuwe claas zal dat wel beter zijn denk ik
japie82
@fendt-412 Dat was 12 jaar geleden, toen waren de Claas Liner's maar lichte machines, en dan vooral idd de curverbaan en de bevestiging vd armen.
Valtrapowerr
Je bedoelt dan het type na onze hark? die van ons is niet licht gebouwd vind ik, en als je weet wat dat ding doorstaan heeft... en hoe hij er nu nog bij staat na dik 20 jaar..
Valtrapowerr
@zetor4ever bij alle harken zijn ze tegenwoordig dicht, die rollen zoals bij ons is nu allemaal lagers, die hoef je in principe niet te vervangen, alleen als je eens een tandarm ergens tegen krom rijd oid is dat lager ook aan vervanging toe, dat gaat dan wat minder makkelijk als een rol omdat die lagers in een olie bad liggen, de rollen moet je smeren
japie82
@Valtrapowerr Jullie hebben dezelfde als vd Stok denk ik?
Die ken ik niet zo goed, Dat ding wat we geleend hadden was van '98, Dat zag er allemaal licht gebouwd uit, en die types erna die wel bestuurd waren vonden wij toen ook maar licht gebouwd.
Als de pottinger aan vervanging toeis, is de kans groot dat er een Claas komt, er draaien er een paar in de buurt en dat ziet er allemaal goed uit.
Valtrapowerr
@japie82 kan wel, die jullie geleend hebben was een soort overgangsmodel van onze naar die wat nieuwere -wel gestuurde- modellen, die komen wel wat lichter over ja, toch houd die het ook best goed bij mn oom.
die nieuwe typen zijn echt pracht harken, al vind ik de lely ook wel erg mooi en die is nog wel weer echt een stuk solider. maar ook hier grote kans dat de volgende weer een groene is. komt er nog niet zomaar van, ding is nog best (voor onze 17 bunder)
japie82
@Valtrapowerr Lely harken zijn idd ook mooie harken, alleen de Claas dealer heeft bij ons wel een streepje voor 😄
Als we aan een nieuwe toe zijn, zal het tussen een Claas en een Lely zijn denk ik.
Valtrapowerr
@japie82 Hahahahaha nou dat is hier niks anders! Claas dealer is vooral super in de de service!
japie82
@Valtrapowerr jep, en mooi dicht bij! Lely dealer is ook een beetje duur met repareren vinden wij. (komt denk ik omdat het een beetje orgeregeld rommeltje is daar)
Valtrapowerr
Ow oke, ja zeker mooi dichtbij
fendt-412
@japie82
oke, hebben voor iets van 3jaar terug ook 10jaar een claas hark gehad. Zelf niet veel mee gewerkt, waren alleen een paar lagers in de draagarm stuk gegaan geloof ik.

Zou netzo lief claas als lely kopen. Het is een goed gebouwde machine, alleen kan hem maar in 2werkbreedtes handmatig verstellen. Zit een pendeltandem omder de rotor ipv dat de rotor helemaal voorover/achterover pendelt. Deze punten hebben ze bij de nieuwste oplage wel aangepakt. had het er achteraf wel graag op gezien.
zetor4ever
De nieuwste lely harken zijn beter dan de oude, want die oudes waren een bje zwaar vond ik
Valtrapowerr
@zetor4ever de nieuwe zijn echt een stuk beter ja, nieuwe kun je ook traploos in breedte verstellen, dat lijkt me echt fantastisch.
grootste pluspunt van de claas ten opzichte van de lely vind ik de stoere uitstraling en een (goed) servicepunt dichtbij 😄
zetor4ever
@Valtrapowerr
daar heb je gelijk in en Bolex id idd wel een stukkie rijden
Valtrapowerr
Jep en de Bruijn ook, en die is in zn eentje of met 2en.

bij hamoen gooien ze op half 9 savonds de garage nog voor je open!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger Eurotop ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!