Fiatagri Winner F100 & L521. Foto is geplaatst door ChrisTM155 op 12-07-2012 om 23:00:17, met 28 reacties.

Onderdelen Uitlaat

110 foto's van @ChrisTM155

ChrisTM155
Fiatagri Winner F100 & L521

Reacties

SJB533
Ik, SJB533 en selten hebben dit object verplaatst van Tractoren Laverda Combine naar Tractoren Onderdelen Uitlaat (Poseren)
lemelerveld23
Wat is dat eigenlijk? nog nooit eerder gezien?
Joop3
@lemelerveld23 Heeft met name Fiat wel vaker. Is een buis, die ervoor zorgt dat door de venturiwerking (zoek maar op Google) de grove delen uit het luchtfilter worden gezogen, en door de uitlaat verdwijnen.
jammermaarhelaas
Ford heeft dit ook bij de 40 serie, maar dan onder de motorkap.
ChrisTM155
Laverda the background is small;)
lemelerveld23
@Joop3

Ow oke, Bedankt voor de info!
SJB533
@lemelerveld23
Als aanvullig: scheelt wat in uitkloppen. Zie je overigens iets vaker (of valt vaker op) bij een cycloonfilter 😉

@Joop3
Zou dit ook nog makkelijk op onze shovel te maken zijn? Zit de originele uitlaat niet meer op... Als hij gebruikt wordt, moet hij veelal stof happen 😉
selten
@SJB533
buisje onder je luchtfilter, buisje leggen met rubber tussenstuk bij uitlaat. Leiding naar de uitlaat. Dan trekt ie m gewoon schoon? Gaatje in de uitlaat, beetje laswerk moet wel kunnen?
SJB533
@ChrisTM155
And he's doing a dusty job 😉 Is it a Hillside harvester?
SJB533
@selten
Is geen uitlaat met venturi er in 😉
selten
@SJB533
Ik bedoel dat t toch wel te maken moet zijn. Dat opzuig effect onstaat toch vanzelf al? Tenminste op school hebben wij wel eens met water en daar een gasslang op aangesloten konden we water laten branden. Kwam deels door het zuigeffect van het water. Wat je ook in een uitlaat hebt, deze zuigt ook lucht met zich mee. Dus ik denk dat je dat wel moet kunnen maken.

Ik denk dat ik dit ook voor de 760 ga maken 😃. Krijg je een olie walm in de pijp 😛
SJB533
@selten
Melkmachinedemper? 😃

Water laten branden dmv aardgas? Hmm, daar zit ook druk achter, dus een grotere zuigende werking 😉
selten
@SJB533
Dat klopt daar zit druk achter 😉. Maar gaat ook met andere dingen. Hebben ze een speciale kraan voor. Maar het idee was dat het gas de plek innam waar anders lucht kwam zitten. En zo bleeft het continu branden totdat de kraan dichtging. En je kon je handen nog gewoon wassen 😃
SJB533
@selten
Wassen en ontsmetten zeker 😃
selten
@SJB533
Water was amper warmer... Komt omdat het de kans niet krijgt op te warmen zoveel komt er in een keer uit 😉. Maar het werkt volgens dat principe...
SJB533
@selten
Zit wat in idd. Maar de vlam wordt ook niet gekoeld?
selten
@SJB533
wordt niet heet.... Water zal wel iets opwarmen maar niet veel 😉
SJB533
@selten
De vlam 😉
selten
@SJB533
Ik kon me handen gewoon wassen... Viel wel mee water was gewoon koud. Voel je niks van die vlam 😛
selten
@SJB533
nl.wikipedia.org/wiki/Waterstraalpomp/

Met z'n ding. Daar sloten we de gasleiding op aan. En dan kon je t water aansteken 😃
Joop3
Quote @SJB533:
@Joop3
Zou dit ook nog makkelijk op onze shovel te maken zijn? Zit de originele uitlaat niet meer op... Als hij gebruikt wordt, moet hij veelal stof happen

Wat niet kan is nog niet gebeurd! Ik denk, dat als je een pijpje dwars op de uitlaat last, deze al een soort van onderdruk krijgt. Het beste op een stuk uitlaatbuis met kleine diameter, omdat daar de luchtstroming het snelst is.
SJB533
@Joop3
En waar op het luchtfilter?
Joop3
@SJB533 Kijken bij de Fiat foto's: 140-90, 160-90 en 180-90 met hoog luchtfilter. Daar zie je het wel. Ik meende net onder de cycloon.
SJB533
@Joop3
Cycloon moet er eerst nog op. Pa kennende nooit ... 😃
Joop3
@SJB533 Zit er niet zo'n stofdop onder het luchtfilter, met zo'n samenknijpbaar rubber? Dan kun je het daar eens proberen, hoef je het luchtfilter niet aan te passen. Weet alleen niet hoeveel effect het daar heeft. Het cycloon zorgt ervoor dat de snelheid uit de rommel is, en daardoor kan het relatief makkelijk wijken door de afzuigslang. Verder heb ik me er nooit zo in verdiept eigenlijk.
SJB533
@Joop3
Jep, zit op t luchtfilterdeksel, als ik t goed herinner 😄
ferguson-6475
@SJB533 hoe lijkt t er inmiddels mee? 😃 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Uitlaat ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!