Reform opraapwagen. Of is het een opraapvrachtwagen? :P. Foto is geplaatst door Staatsboswachter op 14-08-2012 om 21:35:50, met 23 reacties.

Reform Opraapwagen

75 foto's van @Staatsboswachter

Staatsboswachter
Reform opraapwagen. Of is het een opraapvrachtwagen? 😛

Reacties

SJB533
Die Reform onderbouw is feitelijk niet meer dan een werktuigendrager. Aebi maakt soortgelijke voertuigen. Zijn diverse machines voor te koop. De bak is wel wat aparts: die wordt namelijk zowel geladen, als ook gelost aan de achterkant! Ook de Fendt Agrobil S had dit.

Zie er trouwens wel wat in voor mn werkgever 😃
Staatsboswachter
Ik zie er ook wel wat in voor onze natuurterreinen. Vooral de slepende pickup heeft z'n voordelen ten opzichte van een stekende pickup. Moeten er alleen wel meer banden onder de wagen 😛
SJB533
@Staatsboswachter
SBB of RWS maakt weinig uit. Mag inderdaad wel meer draagvermogen onder...
radium45
@SJB533

De Agrobil die heeft de P-U aan de voorzijde, zat een glazen plaat in de cabinevloer zodat je goed zicht had op het laden.
jmos
Als de pick-up aan de achterkant zit dan zit de losklep aan de voorkant....... (maak zelf maar af :D)
Staatsboswachter
Vooral in de breedte. Ik ben voor natte terreinen erg gecharmeerd van vier wielen op één rij. En dan het liefst twee rijen achter elkaar. Zo verdeel de het gewicht optimaal over de breedte. Allemaal banden achter elkaar zorgt, als het goed nat is, alsnog voor insporing omdat dan alle banden door hetzelfde spoor gaan hé.
newholland6640
@SJB533

Voor hooi? weegt niks 😛
SJB533
@radium45

Mijn fout!
Staatsboswachter
@jmos
Hoezo aan de voorkant? De bodemketting kan toch beide kanten opdraaien 😉
radium45
@Staatsboswachter

4 wielen op 1 rij is ook niet ideaal, je moet het vergelijken met een zware weiderol die je door droog spuitzand sleept, is ook niet te doen.
Staatsboswachter
Toch wel. mijn ervaringen zijn er erg goed mee. T beste is alleen wel goede banden met nokkenprofiel, zodat ze makkelijker blijven rollen.
jmos
@Staatsboswachter
kan de bak ook aan twee kanten open? 😃
SJB533
@newholland6640
Hooi? Valt tegen. Nu hebben we bij ons op t werk toevallig erg veel geluk, maar het gebeurt vask genoeg, dat bij ons gewoon nat gras geladen wordt 😉
newholland6640
@SJB533

Ik heb het hier over oostenrijk o.i.d.
radium45
@Staatsboswachter

en als je het helemaal goed wil doen... Tractie-assen eronder natuurlijk.
SJB533
@radium45 @Staatsboswachter
Zet eens een mesttank op 1050,?s op bouwland. Laat daarnaast een gelijke combi lopen muv de 1050's: vervang die voor een stel evenhoge, maar smallere banden 😉 Je zult merken dat de smalle banden veel lichter trekken...
SJB533
@newholland6640
daar heeft t ook voordelen 😉
radium45
@SJB533

weet niet of het zo is maar zal je niet tegenspreken, verklaring dat een veldspuit op cultuur ook overal doorkomt?
newholland6640
@SJB533

Komt nog foto van inkuil combie, ook van raapwagen, maar dan denk ik dat dit sneller gaat, kun je ook beter mee de hellingen op.
SJB533
@radium45
Rolweerstand zakt he 😉
Staatsboswachter
Ach ja, de bandendiscussies he 😉 't Ligt voor een groot deel ook aan de bodemstructuur en de wens van de eigenaar.
SJB533
@Staatsboswachter
Klopt. Bij ons leende de grond zich voor cultuurwielen tijdens het maishakselen. Je zakt wel weg, maar blijft onder de bouwvoor staan. En doordat je smalle wielen hebt, snij je zo door de voor heen. Tja, zaand he, ideaal 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Reform Opraapwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!