Foto van een meijer Balenverzamelaar, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door marco steyr op 21-08-2012 om 22:28:40, met 11 reacties.

meijer Balenverzamelaar

marco steyr
Foto van een meijer Balenverzamelaar, bezig met poseren.

Reacties

marco steyr
Prototype van een meijer/new holland grote Balenverzamelaar, deze wagen hangt achter de pers, als er een baal uit het perskannaal komt word hij door een klem van boven vastgegrepen en 90 graden gedraait. vervolgens schuift de klem hydraulisch 2 meter naar achteren en laat de baal op een rollenbaan vallen, dit proces herhaalt zich 5x tot de wagen vol is en op de kopakker gelost kan worden.
jmos
Moooi bedacht maar lijkt mij te omslachtig.
marco steyr
@jmos hoe zou jij het doen dan? er is ook al veel aan versleuteld want eerst zat die klem er nog niet op maar draaide de tafel 90 graden maar dat werkte niet.
jmos
@marco steyr
ik zou hem zelf iets in verstek laten lopen en de eerste rollen aandrijven en dan een “stop“ waar de baal met een hoek tegenaankomt en dat hij daardoor draait. dit lijkt mij slijtage en storingsgevoelig met te veel bewegende delen.
marco steyr
@jmos maar als je net een bocht maakt als er een baal uit de pers komt draait hij ook verkeerd of helemaal niet.
jmos
@marco steyr
als je met deze een bocht maakt kan de klem ook niet om de baal heen. 😛.maar dat is vaak twee keer rond. Acht bochten en de rest niet want daar ligt dan geen stro.
marco steyr
@jmos als je een bocht maakt draait de tafel mee maar dan moet je gewoon de hydrauliek naar de klem dicht zetten (kan vanuit de cabine) en als je de bocht weer uitkomt snel weer aanzetten.
jmos
@marco steyr
dan doe je hetzelfde met wat ik zei, zet je de rollen stil.
marco steyr
@jmos nee, alleen de klem uit, de rollen blijven draaien en de baal blijft op de tafel liggen totdat je de klem weer aanzet.
jmos
@marco steyr
ik bedoelde met wat ik zei. dat ie dan de rollen in de bocht uitzet zodat de baal niet schuift.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de meijer Balenverzamelaar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!