Foto van een Vermeire messtank. Foto is geplaatst door fiatmaarten op 08-10-2012 om 19:38:17, met 17 reacties.

Aanhangwagen Mesttank

268 foto's van @fiatmaarten

fiatmaarten
Foto van een Vermeire messtank

Reacties

devermeiren
Schoon tanke die van vermeire haha
fiatmaarten
@devermeiren

haha, jammer dat ze die niet meer maken, die vermeires
Schluterfan
@fiatmaarten

Dat was nog eens kwaliteit! De werkplaats van Achiel (de man achter de Vermeire tanks) is hier maar zo'n 4km vandaan. Nu zit landbouwmechanisatiebedrijf Debutrac in dat gebouw (ondertussen gebouwen). Achiel zelf leeft nog, en is er af en toen nog te zien. Hoeveel tanks hij zo gemaakt heeft weet ik niet, maar dat er geen eentje de zelfde was, dat staat wel vast 😃.

Hij verkocht ook wel trekkers en andere landbouwmachines. Ik denk dat zowat elke landbouwer hier int dorp nog wel iets heeft uit de tijd van Vermeire. Mijne pa heeft begin de jaren 90 er ook zijn eerste aalton gekocht, toen der tijd was 5000liter revolutionair voor een landbouwer, altans in ons dorp toch. En dat hij bijbetaalde voor traktie, hydraulisch slot en brede Vredestein lagedruk banden was al helemaal ongezien toen. De meesten hadden toen nog een aalton met hoge smalle banden en een mechanisch slot.
fiatmaarten
@Schluterfan

mooi
leuk om wat te weten over die vermeire tanks,
tof een aalton van 5000l met hydrolich slot, kon je niet bij iedereen krijgen!!
zijn echt prachtige en goedwerkende, sterke aaltonnen!!!
welke gemeente was dat dan waar achiel woond? of zijn bedrijf was? haha ja deze was gemaakt op 17500l maar is ingekort omdat mijn opa dacht dat onze fiat f130 (toen onze grootste trekker) dat niet zou trekken 😞 nu hangt onze tm of fendt eraan 😄 ik wist niet dat hij nog machines maakte ook...
Schluterfan
@fiatmaarten

Hij woonde op de grens Ursel/Aalter. Achter zijn huis was een kleine werkplaats/magazijn en daarachter de grote hangaar waar alles gemaakt werd. Hij moest wel telkens een straatje over om in die hangaar te komen 😃, dat is vandaag de dag nog steeds zo (dus die manne van Debutrac moeten nog opletten dat ze niet omver gereden worden bij het oversteken :P). Achiel is natuurlijk al op pensioen, maar hij komt nog regelmatig langs daar.

Je komt de aaltonnen hier nog wel vaak tegen. Hij verkocht ook cultivators, maar ik weet niet of die gebouwd werden bij VDW (van VDW constructie in Waarschoot, bestaat vandaag de dag ook nog steeds) of hij zelf, maar hij verkocht ook materiaal van VDW, dus dat is beetje onduidelijk voor mij. Ze waren altans ook blauw gespoten met een stikker van Vermeire erop voor zover ik mij herinner. Onze eerste Deutz hebben we bij hem gekocht, een ocassie D4006 met TIM cabine. Hij bood ook wel Steyr traktoren aan denk ik, omdat mijne pa daar wel eens folders van gehaald had, maar of hij die effectief ook verkocht heeft weet ik nie. Ik denk dat ik mijne pa ook nog heb horen zeggen dat mijn grootvader daar toen der tijd eens nieuwprijs had laten maken voor een Fiat 640, maar dat toen niets geworden is, omdat Fiat hem te licht van gewicht was, en hij voor een betere (of zelfde prijs een nieuwe Inter 644 kon kopen bij Verbeke in Ruiselede die zwaarder was. Verder weet ik eigenlijk niet zoveel meer van de tijd van Vermeire. Ik ben er als klein manneke ooit wel geweest en moest dan altijd opkijken wat daar allemaal stond.
fiatmaarten
@Schluterfan

ahzo, dus er worden nog steeds machines gebouwd in die hangaar.
ja bij verbeke staat nu en dan nog es een inter 😛
heb er lang gebuur van geweest
(diepvrieswarenbedrijf ernaast is van mijn opa 😛 )
was een grote dealer zeker voor die tijd, die achiel?
SJB533
Quote @fiatmaarten:
tof een aalton van 5000l met hydrolich slot, kon je niet bij iedereen krijgen

Moet je eens over de grens kijken. Veelal tanks met een hydraulische klep, ook vaak oudere!
Schluterfan
@fiatmaarten

Nee, Vermeire bestaat in feite niet meer. Debutrac heeft de gebouwen over genomen (was vroeger beetje verderop gevestigd, maar ze konden/mochten niet uitbreiden) is verdeler van Deutz, Lemken, Joskin, Weidemann,... Ze hebben wel een constructieafdeling, maar dan meer voor industriebouw en maatwerk zeg maar. Landbouwmachines zelf worden er niet meer gebouwd, daarvoor hebben ze merken genoeg in hun aanbod 😉. Heb er trouwens ook mijn stage gedaan (met veel plezier!!!).
fiatmaarten
@Schluterfan

ahzo kan ik geloven met veel plezier 😄
MMaarten
@Schluterfan Ge vergeet nog de Vermeire silagewagens 😉
Schluterfan
@MMaarten

Aja juste 😃, idd Claeys heeft er nog ene gehad 😃.
Fendt 311 LSA
@Schluterfan Ik weet van niet anders da daar Deutz was? da van die Vermeire is dan wel al lang gelede?
Schluterfan
@Fendt 311 LSA

Debutrac, vroeger nog Antoine De Busschere Tractoren, heeft nog van alle merken verkocht denk ik. Op een van onze machines prijkt nog een stikker uit den tijd van Antione en toen was het symbool van de firma zelfs een Fendt Favorit trekker. Vanaf 87 dacht ik zijn ze dan Deutz beginnen verdelen. Mijne pa was een van de eerste vaste klanten toen der tijd. Toen zat de firma nog in een zijstraatje van de Middelweg, in een loods en zo'n koepel, zoals Frisomat(?) ze wel meer verkocht (nu mag dit niet meer). Maar toen Vermeire, die in de Middelweg zelf zijn firma had stopte, nam Antione de handel over. Ik denk dat de productie van de aaltonnen en dergelijke dan wel al enkele jaren stil lag, want zo heel lang zitten Debutrac ze daar nog niet. Ik denk dat vanaf toen ook zoon Frederik in de zaak kwam en de naam Debutrac opgericht is. Ik denk dat Vermeire al 15 jaar, misschien zelfs langer al geen aaltonnen meer maakt. Antoine was toen al verdeler denk ik ook van Joskin en die kwamen toen wel op (vooral die 10000l met dikke terrabanden eronder).
fiatmaarten
@Schluterfan

Heb fotos gevonden van toen de tank splinternieuw was,
ik scan ze binnenkort in en zet ze op tf 😄
Fendt 311 LSA
@fiatmaarten Zeker doen.
fiatmaarten
@Fendt 311 LSA

😄 zal voor binnen een weekje zijn denk ik 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Aanhangwagen Mesttank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!