Foto van een John Deere 1030. Even de demotrekker op de kuil proberen.. Foto is geplaatst door joozt op 26-10-2012 om 10:47:43, met 17 reacties.

John Deere 1030

joozt
Foto van een John Deere 1030. Even de demotrekker op de kuil proberen.

Reacties

selten
Beste kuil CCM. Hoeveel ton?
joozt
@selten

Hier zit 614 ton in. De volgende gaat volgende week vol.
selten
@joozt
Dan zit hier haast 60 ha in 😮. Goede opbrengst?
joozt
@selten

Precies weten we 't nog niet maar hier zit ongeveer 45 ha. in. Ja zeker een goede opbrengst. De mais van de gekochte percelen is allemaal over de weegbrug gegaan en daar zat de opbrengst allemaal rond de 15 ton/ha.
selten
@joozt
Dan hebben jullie wel veel CCM nodig. Wij hebben van 4,4ha ook een ton of 60. En dan hebben wij nog een 30 ton liggen. Maar gaat denk ik naar koeien ofniet?
joozt
@selten

60 ton van 4.4. ha. is ook netjes! Nee dit gaat niet naar de koeien. Wordt gevoerd aan vleesvarkens. Totaal is er een dikke 1100 ton nodig.
selten
@joozt
Wij voeren aan biggen, en bij ons gaat er een 100 ton/jaar door 😛. Dus dat is een 11 keer zoveel. Maar hoeveel vleesvarkens zijn dat dan 😮
joozt
@selten

Ah oke, momenteel zo'n 3000 vleesvarkens geloof ik. Maar CCM is 45% van hun rantsoen dus dan heb je per dag een paar ton nodig!
selten
@joozt
Ja dat klopt dan heb je veel nodig. Wij voeren meen ik 30% CCM. Maar dat gaat dan naar biggen ipv vleesvarkens. Dus daar zit nog een groot verschil in. Maar mooi bultje is het wel, staat er altijd z'n kleine tractor op? Wij deden tot een jaar of 6 terug altijd met de tractor, en banden vol met water, bak en voorop had ons pap ook iets gefrot voor gewicht. Drukte goed aan. Nu staat wij gewoon met een shoveltje op de kuil 😛.
joozt
@selten

Nee deze is alleen voor bovenop. De Shovel en de 3650 met voorlader rijden de bult goed aan. Alleen als je een eindje boven de wanden komt kan je niet meer met zwaar spul aan de kant komen. Dus daar hebben we dit trekkertje ff voor gebruikt!
selten
@joozt
Ook altijd leuk dat je al da grei dan weer moet gaan afspoele 😛. Of zit hier niet veel zuur doorheen?
joozt
@selten

Deze mais is wel iets aangezuurd maar dat vind je bijna niet meer terug. Kijk maar naar de voorbanden op de foto, plakt helemaal niets. Deze mais is ook redelijk droog hoor! Scheelt al de helft!
selten
@joozt
Bij ons was die ook droog, en vanwege de aanbouw hebben wij het nu buiten gekuild. En toch nog 350 liter zuur erdoor. Maar wel alles afgespoten. Bij ons stond de CCM molen ook langs de kuil te draaien. Voorheen deden wij het altijd met de kipper voor de kuil en met de shovel erin rijden. En dan 3 dichte wanden. Maar dat gaat niet ivm aanbouw. Werkt wel het mooiste, met de shovel erin rijden. Altijd perfecte verdeling en een goede vaste kuil. Wordt het hier gewoon in gereden met grote wagens?
joozt
Aha oke, Hier wordt het ook voor de kuil opgekiept en door de schovel in de kuil gereden. Hou je 't erf ook wat schoner!
samie
Zijn dat gehakselde kolven
radium45
@samie

Gemalen maiskorrels

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!