Foto van een Lanz Bulldog D 1616, bezig met ploegen / eggen.. Foto is geplaatst door RF-HanomagR19 op 11-11-2012 om 16:11:53, met 15 reacties.

Lanz Bulldog D 1616

RF-HanomagR19
Foto van een Lanz Bulldog D 1616, bezig met ploegen / eggen.

Reacties

Gerrit GBo
@RF-HanomagR19 Mooi plaatje, werkt alles naar wens??
RF-HanomagR19
@Gerrit GBo
Ging niet goed. Grond was te nat of de cultivator trok te zwaar met de nieuwe punten waarvan er al 2 gebroken zijn (zie foto). Zelfs met de Fendt ervoor nog niet op zijn diepst. (kan nog 10-15 cm dieper)

Ook werkt met de 2 nieuwe veren het lift systeem niet, maar zakken ging nu super 😃 Nu de middenweg vinden.
Gerrit GBo
@RF-HanomagR19 Beetje extra gewicht aan de trekker wil nog wel eens helpen, trekt hij een stuk beter van. In ieder geval leuk om zo een beetje te hobbyen.

Hoe werkt dat liftsysteem dan?? Is dat net zoiets als een palkast ploeg??
RF-HanomagR19
Zeker leuk, komt nog een filmpje aan. (uploade na youtube duurt lang)

Aan de as van het grote wiel zitten twee schijven met daar tussen busjes. (link.marktplaats.nl/611903133/ is een beetje te zien op deze foto's) Wanneer je aan het touw trekt valt de kam die daarachter hangt in deze busjes en lift hij zich zelf op. (soort tanwiel met tandheugel pricipe). Probleem is dat wanner hij hoog is de kam (tandheugel) niet terug schiet en hij dus blijft haken en de wielen blokkeren. Wanneer je iets achteruit rijdt gaat schiet hij dan wel los. Nu had ik nieuw veren maar deze waren zo strak dat de delen niet eens in elkaar kwamen 😃
Gerrit GBo
@RF-HanomagR19 Wat jij beschrijft is inderdaad hetzelfde als bij palkast ploegen, hij heft zichzelf uit het werk met een tandwiel en tandheugel.

Ben benieuwd naar het filmpje, altijd mooi om te zien.
RF-HanomagR19
@Gerrit GBo
Foto's: heide-ploffers.nl/Fotoalbum/2012/…

Oke dat kan, een cormick ploeg die er gister ook was werkte wel anders.
Gerrit GBo
@RF-HanomagR19 Erg leuk gemaakt, complimenten!! Die camera op de trekker is vooral erg mooi, daar is veel leuks mee te filmen lijkt mij.
Fokke
Hebben die trekkertjes allemaal geen sper-differtieel ? 😉
RF-HanomagR19
De fendt en hanomag wel. Van de lanz denk ik niet, zal eens kijken.
Allgaier R22
Maar zit er in die Lanz snelgang?
RF-HanomagR19
@Allgaier R22
Ja, zit er nu 3 weken in. Samen met een kennis zelf ingebouwd.
Die andere foto was nog van ervoor, deze trouwens ook. Heb geen foto dat hij erin zit, maar er is aan de buitenkant niks veranderd.
Allgaier R22
Oke ja wij hadden ook een Lanz 2016 en daar wouden wij ook snelgang in maar we hoorden dat dat een hele klus zou worden + als er een tandwiel verkeerd zit en we willen rijden dan kan ik de hele versnellingsbak weg doen dus we hadden het niet gedaan.
RF-HanomagR19
Bang maken voor niks.
We (ik, mijn vader s'avonds en kennis) zijn er totaal ongeveer 60 uur mee bezig geweest. Daarvan is wel 10 uur schoonmaken, 4 uur lagers vervangen en nog x aantal voor andere klussen. Alleen de tandwielen wisselen lukt wel in 40 uur.
Snelgang komt van egelmeers, is niks mis mee en past perfect. (je moet alleen ff paar keer passen omdat je hem een aantal steken kan verzetten op de as en hij soms makkelijker of moeilijker glijdt, waardoor de schakelpook ook zwaarder gaat bij moeilijk glijden, en te licht veroorzaakt slijtage. )

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lanz Bulldog D 1616 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!