Foto van een Schlüeter juli 2012 in de GPS van Tarwe,. Foto is geplaatst door maisboerke op 01-12-2012 om 22:27:02, met 31 reacties.

Schlüter Super Trac 1900TVL

maisboerke
Foto van een Schlüeter juli 2012 in de GPS van Tarwe,

Reacties

Rene schut
@maisboerke mais balen persen of heb je verkeerde foto? leuke combi 2500?
selten
😃, dikke combinatie! Dit lijkt loonbedrijf Peters uit haps wel 😮
maisboerke
@Rene schut

Nee, Rene dit maal GPS van Tarwe in Heijen.
Rene schut
@maisboerke gaat dat een beetje is toch raar spul om te persen, ik kon het niet zien in stortbak vandaar dat ik mais dacht.
maisboerke
@selten

Heb je helemaal goed, wis jij niet he dat ik zoveel foto's
bezit.
selten
@maisboerke
Nee maar dan maakt het dit een Super-Trac 1900 TVL 😉
maisboerke
@Rene schut
wacht maar even, staat er inmiddels op onder
GPS Tarwe Heijen.
selten
Ik, selten en dx11 hebben dit object verplaatst van Tractoren Schlüeter Onbekend (Balen persen) naar Tractoren Schlüeter Super Trac 1900TVL (Balen persen)
maisboerke
Jongens, bedankt Super
Abarth
Machtig! erg mooi! 😄
steyr-wanroy
@maisboerke dit is bijna net zoon mooi spul als steyr na steyr zo schluter mijn 2 keus zijn mooi
liebherr566
Is inderdaad peters haps.

te herkennen aan lampen voor op de neus
maisboerke
@liebherr566

Is inderdaad Peters, Haps

Deze foto is van juli 2012, door mijzelf gemaakt in Heijen,
waar wij aan het GPS van Tarwe aan het persen waren
Schluterfan
@selten

Fout, Super Trac 1900TVL-LS, moest het een gewone TVL zijn, dan was het een wel heel zeldzaam geval geweest, want er zijn er maar 2 gebouwd, waarvan 1tje met Daimler Benz turbo motor met intercooler 😄. Van deze op de foto zijn er 17. Heb ooit geweten welk nummertje dit was, maar mijn geheugen laat mij in de steek... 😃
selten
@Schluterfan
Zo nou kijk ik der zelf nie op hoor. En die verschillen zie ik nie 😉
Schluterfan
@Rene schut

Neen Rene, de bouw van een 2500 is anders, het is haast een Profi Trac, alleen zonder de 4wielsturing dan, lichtere vooras,... De 1900 heeft een heel andere voortrein dan de 2500 😉.
Schluterfan
@selten

In de Schlüter wereld maken die wel uit 😃, hoe zeldzamer hoe exclusiever 😃.
selten
@Schluterfan
Wat is dan het verschil tussen LS en gewoon?
Schluterfan
@selten

De LS heeft een onder last schakelbare Hoog/Laag. Die zijn wat gewilder, waardoor ook nog eens duurder.
selten
@Schluterfan
Ik zou zeggen dat die andere, de niet LS duurder zou zijn, ivm de zeldzaamheid
Schluterfan
@selten

Het is in beide gevallen een zeldzame trekker, dus de prijs zou volgens mij nog niet eens zoveel verschillen. Maar in het algemeen wil een LS altijd duurder uitkomen, omdat de vraag hiernaar nog groter is, en het aanbod nul.
selten
@Schluterfan
Aanbod van Schluter tractoren is volgens mij altijd best wel weinig. Dus deze tractor heeft een grote waarde? Hebben hun zn mooi tractortje ronddraaie!
Schluterfan
@selten

Ja, ik heb sinds ik deze te koop heb weten staan (Als ik mij goed herrinner was het toen al een 5 met 4 nullen achter) geen meer van deze te koop geweten. Wel af en toe een Super Trac 1600TVL, maar verder niets.
selten
@Schluterfan
Das idd een redelijk bedrag, maar je praat ook over een tractor van haast 200PK. Dus dan is die prijs naar mijn mening relatief wel meer waard 😉
Schluterfan
@selten

Hoeveel ze nu voor een Super Trac willen vragen weet ik zelfs niet, want er is geen aanbod. Een Super 2000TVL gaat ook richting die prijs die ik al zei. Tegenwoordig gaan zelfs ouwere 1250's uit de begin jaren 80 al richting de 25000... Het word een dure hobby 😞.
selten
@Schluterfan
Schluter is altijd duur geweest zover ik heb gehoord 😃
Schluterfan
@selten

Eigenlijk niet, in de jaren 90 toen de fabriek dicht ging moest niemand ze nog, omdat men bang was om aan geen onderdelen meer te komen. Er werd paniek gezaait terwijl dat niet nodig was. Nu nog spreken mensen mij er over aan of het gemakkelijk is om aan onderdelen te komen, terwijl dat bij Schlüter eigenlijk bijna even snel gaat als bij hedendaagse merken.

Ze stonden toen vrij goedkoop, maar ja zoals ik al zei kocht niemand ze toen. Zowel ik(eigenlijk mijne pa toen), als @SchlüterMarco konden toen trekkers gekocht hebben, waar we nu ons blauw aan zouden betalen. En waaraan je nu wel spijt van hebt dat je het toen niet gedaan hebt.

Mijne pa heeft toen der tijd wel een Schlüter gekocht, een Compact 850V, zonder enige ervaring met het merk te hebben, laat staan contacten die hem konden verder helpen als er wat defect was. Maar we zijn nooit in de problemen gekomen. En gelukkig, zo'n 15 jaar later, nog altijd zo. Alleen gaat alles een beetje vlotter, alleen de onderdeeltjes zijn er ook niet goedkoper op geworden 😃.

Ik ken nog wel mensen die toen heel goede zaken gedaan hebben. En ze hebben er geen spijt van dat ze toen een Schlüter gekocht hebben, en het nu niet meer moeten doen 😃.
maisboerke
Hallo, Schluterfans
Wat een prachtige discussie is er op gang gekomen.
@selten en ik kennen de eigenaar heel goed, hij heeft er nog één, ik ga binnenkort wel weer eens op bezoek, met de camera,en probeer wat meer te weten te komen van de legende.

groetjes,
Adri
maisboerke

Bekijk deze ook maar eens.


Adri
Nick_1992
Gps persen in Heijen bij Bergemo, ik reed toen op de ttv 1160 met 3-asser. Hij heeft idd nog een Schleuter in bezit, een Schleuter super 1500 tvl.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super Trac 1900TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!