Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 215, bezig met maïs hakselen.  Mais-snoever 32:  Agrotron 215 van Desmyter uit Comines-Wareton (Komen-Waasten), in 2009.

Deutz-Fahr Agrotron 215

Martin Holland
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 215, bezig met maïs hakselen. Mais-snoever 32: Agrotron 215 van Desmyter uit Comines-Wareton (Komen-Waasten), in 2009.

Reacties

MMaarten
Prachtig, prachtig, prachtig! Heb ze dit jaar ook proberen zoeken, maar helaas niet gevonden.
tractorfreek
Welke wagens zijn het? Volgens mij een Joskin onderstel.
Martin Holland
Wij zijn het toen ook wezen vragen, maar er is niet altijd iemand thuis. Dat komt helaas bij meer loonwerkers voor.
Martin Holland
Ik heb me ook al vaak afgevraagd of deze wagens nu door een plaatselijke constructeur zijn gemaakt, of op een Joskin onderstel of zo, maar ik weet het echt niet.
morel
Onderstel is van joskin, bak is wat eigen constructie, net zoals die andere kar op u foto bij die 6.78 ofzo.
Vroeger hadden ze ook 8*8 van mercedes om af te voeren, daarbij is 1tje afgebrand en hebben ze die andere wagen van gemaakt. normaal is het de fr9090 met de mercedes vrachtwagen, 2* agrotron( 215 en eentje groter met chrome uitlaat), en soms een agrotron 156 met ovakar,
in gras is het de zelfbouwwagen, kaweco kar en fx450. Ze zitten vooral rond hun thuisbasis, heuvelland, en wat frankrijk. Ze hakselen ook boomstammen met de Fr
pips
Het onderstel is van Joskin en de bak hebben ze zelf gefabriceerd, dat kwam voordeliger uit hebben ze me verteld. Heb ze in 2008 gespot, toen was de kar net nieuw.

Knappe reeks van de "Snoevers"
tractorfreek
@morel

Geen FR is het gras?
morel
@ tractorfreek nope, geen fr in het gras, de fx gaat ook nog goed, en zijn bang voor steenschade aan de fr, ze sparen hem wat. En zo te horen gaat de gewasstroom van gras in de nieuwe fr's wat moeilijker en voorzien vele hun fr van een sproeiinstallatie op het gewas. Met de fx hoeft dit niet.
morel
Ik zal nog eens wat oude fotos zoeken thuis, ze komen altijd naar ons.
tractorfreek
@morel

Vandenbulcke spaart hun FR ook voor schade tijdens tgras, da schokt te veel zegt em.
Martin Holland
Juist, dan komen de oude FX-en nog goed van pas!
Toen ik in 2004 bij Desmyter was, wilde ik juist graag die Mercedes 8x8 op de foto zetten, maar die was er net niet bij.
Erg jammer, want Mercedes 6x6-en zie je hier en daar nog wel, maar een Mercedes 8x8 in de mais zou ik nergens weten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 215 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!