foto uit het boek

Onbekend Onbekend

marco steyr
Foto uit het boek "van tandwiel tot chip" van landbouwmechanisatie.

het volgende staat er bij:

met de aanschaf van de trekker was men er nog niet

de motorisatie van de landbouw begon met de aanschaf van een trekker. voor de bijbehorende werktuigen was er dan soms geen geld meer. dat leide tot komische combinaties, zoals een paardeploeg achter de trekker. ploegen ging nog wel, maar op de kopakkers moest men steeds van de trekker af om de ploeg te draaien en te wentelen. gelukkig waaren dit uitzonderingen. de meeste nieuwe trekkergebruikers kochten er direct enkele basiswerktuigen bij, zoals een ploeg en maaibalk.

Reacties

ad65
Marco steyr Prachtige oude foto,maar ik mis de brede lederen steun gordel die de boeren en zeker de loon werkers om hadden daar de tractoren slecht geveerd waren om rug klachten te voorkomen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!