Foto van een Vogel & Noot Ploeg, tweeschaar met achterscharen.Gebouwd door Hollands Noordkop naar Panter idee om bloembollenland te ploegen

Vogel & Noot Ploeg

DANOONTJE POWERR
Foto van een Vogel & Noot Ploeg, tweeschaar met achterscharen.
Gebouwd door Hollands Noordkop naar Panter idee om bloembollenland te ploegen

Reacties

dave 7810
De nieuwe zandploeg van Vogel in Noot?
DANOONTJE POWERR
@dave 7810 Ja, in samenwerking met Hollands Noordkop gebouwd, is een 4-schaar frame waarvan er twee door achterscharen zijn vervangen.
DANOONTJE POWERR
@dave 7810 Het is trouwens Vogel&Noot of Vogel in Nood.
ff op de spelling letten 😃
marco steyr
Is een mooi ding, werkt het ook?
DANOONTJE POWERR
@marco steyr Ze zijn nog in de testfase maar ze hebben alleen nog maar in (te) natte grond getest.
mdoornekamp
@DANOONTJE POWERR Beste risters. Hoe diep kan die? Vogel en noot schijnt een van de grootste ploegen fabrikanten ter wereld te zijn.
DANOONTJE POWERR
@mdoornekamp Ongeveer 40 diep.
De risters zijn zo groot omdat ze ook 50 breed moeten kunnen ploegen.
Idd Vogel en Noot maakt ook veel risters voor andere merken.
Dit rister is speciaal gemaakt oa voor deze ploeg.
dave 7810
Wat is het verschil tussen te natte grond en droge grond, dat mag voor ploegen toch niet uit maken. Een ploeg moet de grond gewoon goed omkeren ongeacht hoe nat het is. Als alle sporen vol water staan, ja dan is het even te nat.
william brooymans
Bloembollenland ploegen is iets heel anders dan normaal ploegen. met deze ploeg word als het ware de bouwvoor omgekeerd. kleine scharen ploegen de bovenlaag onderin de voor en de grote scharen ploegen de onderlaag op de bovenlaag. doe je dit met te natte grond dan krijg je te veel menging dan heb je geen schone grond om bollen in te planten.
johndeerefiat
Er zijn al tig bedrijven en ploeg fabricanten geweest, die dachten de welbekende Panter ploeg te verslaan. In het begin een hoop reclame en folders etc, Maar Panter blijft over. Deze ploeg is ook 2 keer zo duur als een Panter heb ik gehoord.
RobDeutz104
Van Lemken uit schijnen ze nu ook een goede te hebben, ben benieuwd
DANOONTJE POWERR
@RobDeutz104 @johndeerefiat
Ik weet niet wat deze moet kosten maar twee keer zoveel lijkt me niet en de Lemken kost ongeveer 5000 meer dan een Panter (kost ook iets van 16000)
Maar ik denk dat Panter onderdelen twee keer zo hard slijten en dan zijn die kosten wel weer terug te verdienen.
Het gaat er voornamelijk om of ze het ploegresultaat kunnen evenaren en dat is tot nu toe nog niet echt gelukt.
johndeerefiat
@DANOONTJE POWERR Een goede ploeg slijt haha Maar de hnk heeft er wel wat van gemaakt. Straks kunnen een hoop mensen hem proberen met lelie land ploegen.
sarmadan
De Vogel & Noot kost evenveel als een Lemken in vergelijkbare uitvoering, dus geen vario. De Lemken heeft dan een strokenrister. We hebben die Lemken hier na 100 ha ploegwerk gehad en je kon niet zien dat hij gebruikt was, op de schaarpunten na. Mijn Panter 1 schaar had na 100 ha alleen nog de grote risters origineel, de rest was al ckr 1x vervangen. Na 150 ha waren ook de grote risters strokenristers geworden. Als je dan kijk wat je dan weer kwijt bent in de loop der tijd, dan is de meerprijs gerechtvaardigd. Een Lemken of V&N kosten geen 20k compleet!
sarmadan
Het ploegwerk van de V&N komt overigens goed in de buurt van de Panter, ook op 50 cm diepte!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vogel & Noot Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!