Foto van een New Holland Bigbaler 1270 maar die kon ik niet vinden in het rijtje afgelopen jaar op demo bij loonbedrijf Bongers tiel

New Holland Bigbaler 1270

391 foto's van @pimmeke

pimmeke
Foto van een New Holland Bigbaler 1270 maar die kon ik niet vinden in het rijtje afgelopen jaar op demo bij loonbedrijf Bongers tiel

Reacties

t6080
Mooie machiene ben van de week in de fobriek wezen kijke. mooie verbeeter punten jammer dat die gelijk 20000 duurder is
pimmeke
@t6080 oke collega s van mij zijn vorige week ook geweest
roelie91
Heb met de 1290 een paar dagen mogen rijden. Maar persoonlijk beviel het niet zo heel erg. Een paar kleine dingetjes die stuk gingen (maar daar was het ook een prototype voor) En vond de computer nog al ingewikkeld. Heb er overigens ook weinig tijd voor gehad om de hele computer uit te zoeken. En ook de capaciteit was niet zo hoog als er van te voren van gezegd werd.
jeroen13
@t6080 ja broesr van me lief zijn ook geweest
jeroen13
Ze hebben al de grootste capaciteit
Loonwerker_Erwin
@roelie91 haalt krone nog niet in dus? 😛
t6080
@jeroen13 okj ook op donderdag?
roelie91
Heb zelf nog nooit met een krone gereden dus kan er niks van zeggen. Wel is mee gereden met iemand die en krone had en daar van had ik het idee dat het knopen en de pickup allemaal even rustiger ging. De 1290 is wel een veel betere pickup want ze zijn afgestapt van de rubber tanden.
t6080
@roelie91 dag roeland maar de computer is tog niet echt verandert aleen groter geworden mooi camera deel er bij. dus rvr heb er nog geen een besteld?
roelie91
Vergeleken met de oude bb960 computer jullie hebben een 9080 toch ? daar zal die computer misschien al wel in zitten. Camera beeld heb ik persoonlijk liever er nog als los scherm naast hangen. Nee nog niet besteld en door het ganzen project rond schiphol is dat ook niet echt nodig.
jeroen13
@t6080 maandag den 21ste
jeroen13
@Loonwerker_Erwin duitsers zitten wat achter op de belgen 😃
jeroen13
@Loonwerker_Erwin ik zou het niet weten eigenlijk maar volgens mij zijn krone en new holland wel de capaciteit pressen
jeroen13
@roelie91 de 1290 of 1270 zijn nog prototypes he dus zal nog wel wat bij komen of aan veranderen. + ik heb gehoord van goede bronnen dat new holland nog bezig is aan een nog andere nieuwe pres dan deze serie.
t6080
@roelie91 ja okj zo. ja het type hier voor weer het type niet exakt. okj ja dat kan ik vond het beelt tog wel erg duidelijk op het nieuwe scherm. ow okj dus minder pers werk zegmaar hier in de buurt bij mij thuis is er nog maar 1 die vierkand perst rare wereld nouw
roelie91
Zover ik begrepen had was dit de nieuwe pers en ging dit jaar de verkoop in. De pickup is helemaal nieuw de rotor heeft een kleinere diameter. dit komt allemaal omdat het 6 pers slagen sneller draait. Maar als je wat meer hoort van een nieuwe serie dan hoor ik dat graag!
roelie91
Dat was de gele 960a waar wij mee rijden. beeld was wel fijn helder en groter is ook wel een voordeel alleen had bij een klant het aantal ballen gewist en daarna kon ik het niet meer terug vinden. Dus dat is lastig om de rekening dan te sturen. Komt omdat schiphol/overheid een bedrag geeft aan boeren als ze hun land binnen 24 of 48 uur zwart maken en dan mogen ze het stro niet meer persen. Normaal was je hele dag met 3 balen persen aan het rijden en nu nog maar met 1tje Maar aan de andere kant weer werk om het land zwart te rijden.
t6080
@roelie91 het vliegwiel is ook 10 cm groten er zijn andere ventilatoren en platen bij de knopers gekomen je kan een aantal pakken touw meer mee nemen en er zit over de geheele breeten van de pick up een nieuwe as die het gewst beter invoerd en de geheele pest is smaller uitgezondert de banden dan. oja daar heb ik over gehoord best wel raar
Loonwerker_Erwin
Ik heb nog steeds liever krone, opbouw is mooier, alles is toegankelijker door makkelijk te openen kunstof kappen.

Bedieningskast van krone vind ik stukken overzichtelijker en gebruiksvriendelijker dan newholland
roelie91
@t6080 Je moet alleen geen dot hebben tussen die as en je pickup want dat kost je je de aftakas koppelingsplaten van je trekker:) Ja dat smaller is idd waar kon overal makkelijk tussen door waar we met die bb960 over de stoepranden rijden. De touw bakken boven in vond ik net wat te hoog en paste naar mij idee de kluwen niet heel makkelijk in. Hoorde vandaag dat er ook een paar van ons in de fabriek zijn geweest vorige week.
roelie91
@Loonwerker_Erwin Het is maar net waar je meer mee rijd of ervaring mee heb. (heb zelf geen ervaring met de persen van krone maar de hark en schudder zijn top machines) Zie je ook bij trekker merken dat je eerder een trekker van het zelfde merk terug koopt dan een ander merk en dat een andere merk al vaak word afgekraakt word voor er ook maar naar gekeken is. Rij zelf met een bb960(een rode) heeft nu 86000 balen gemaakt een nog een klap verkeerd gegeven. Doe ook zelf al het onderhoud dus weet wat er speelt en daardoor is dit mijn favoriete balen pers.
Loonwerker_Erwin
@roelie91 zoo dat is goed de moeite ja! ook veel stro persen dan zeker? kan die pers ook nog een beetje balen maken van silage?
roelie91
Denk een baal of 50000 silage balen. Omdat hij maar 5 touwtjes heeft lijkt hij minder strak dan een nieuwer type bb960 maar ze zitten gewoon even strak alleen eerder kans op dat er een touwtje knapt. En bij heel zwaar nat gras vult hij de baal soms in de hoeken niet helemaal optimaal hoeveel je ook slingert
Trekkerman Tom
Ik, Trekkerman Tom en SJB533 hebben dit object verplaatst van Tractoren New Holland Bigbaler 1290 (Poseren) naar Tractoren New Holland Bigbaler 1270 (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland Bigbaler 1270 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!