John Deere 6830 met Veenhuis injector, Loonwerk Meganck - Haenebalcke uit Merendree (B), bezig met sleepslangbemesting.Heel het systeem voor de geleiding van de slangen en de haspels zijn door het bed

John Deere 6830

Mick Jaguar
John Deere 6830 met Veenhuis injector, Loonwerk Meganck - Haenebalcke uit Merendree (B), bezig met sleepslangbemesting.
Heel het systeem voor de geleiding van de slangen en de haspels zijn door het bedrijf zelf gemaakt.
Momenteel is men druk bezig met een 2e installatie te bouwen, zodanig dat men met 2 teams kan werken.

Reacties

mdoornekamp
@Mick Jaguar Volgens mij trek je de trekker wel "op zijn kant" als je hem zo de bocht om draait omdat je heel hoog trekt
Mick Jaguar
@mdoornekamp Daar heb je een punt, maar de arm dient vooral om de slang te geleiden en deze wordt steeds zo laag mogelijk gehouden. Het spreekt van zelf dat je de arm niet haaks op de trekker moet zetten om aan de slang te sleuren terwijl je op het verste punt met de volle lengte er aan hangt. Dan hef je ze op, keert een eindje terug, tot je een kleine lus hebt en dan draai je netjes terwijl je de slang mooi naast je houdt. Kijk eens naar het filmpje dat ik hier ook heb staan bij videos, John Deere meerdere.
mdoornekamp
@Mick Jaguar Had het filmpje al eens gezien. De kunst is om iets te bedenken waarmee je in een keer om kuntdraaien. Ook met 400 meter slang achter je. Met de schouten met telescoop trekbuis lukt dat redelijk ( met jd 7530)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6830 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!