MF 665 combine. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 07-02-2013 om 21:26:38, met 23 reacties.

Massey Ferguson 665

1.697 foto's van @MaartenMandemaker

MaartenMandemaker
MF 665 combine

Reacties

MaartenMandemaker
Even verplaatsen naar Massey Ferguson 665?
SJB533
Ik, MaartenMandemaker en Maris hebben dit object verplaatst van Tractoren Massey Ferguson Combine (Maaidorsen) naar Tractoren Massey Ferguson 665 (Maaidorsen)
SJB533
Een Dronningborg, meneer Mandemaker?
MaartenMandemaker
Dank u heren
MaartenMandemaker
@SJB533 Nee dit is nog een echte MF 😄 Motor voorop aan de zijkant, cabine links en zadeltas tanks. En een nadorser achterop
SJB533
@MaartenMandemaker
Ah ok. Deed mij een beetje denken aan een Dronningborg/Case International Dania, maar inderdaad: beter kijken doet wonderen 😄

Hoe oud zijn deze machientjes? En hoe is de capaciteit?
MaartenMandemaker
@SJB533 Deze is van 1983, hierna is nog een serie geweest op dezelfde basis, de 845. Daarna zijn het allemaal Dronningborgs geworden. Capaciteit is wel behoorlijk, Dorstrommel van bijna 1.40 breed, 6 schudder en een nadorser. Ligt een 5.8 liter turbo in met 135 pk en die mag er behoorlijk aan werken.
SJB533
@MaartenMandemaker
Wat zijn maximale uurtonnage dan? En hoeveel hectoliter zaad neemt hij mee?
MaartenMandemaker
@SJB533 Maximale capaciteit durf ik zo niet te zeggen, dat moet ik opzoeken als het in het boek staat. Hij kan 5000 liter bergen
SJB533
@MaartenMandemaker
Kalibertje Dominator 88 dus?

Wat is eigenlijk de reden, waarom MF de offset platformen had?
MaartenMandemaker
@SJB533 Ja daar kun je hem wel wat mee vergelijken denk ik. Hoe bedoel je, die aparte opbouw? Vooral om een laag zwaartepunt te berijken voor bergachtige gebieden. En ze hebben veel gewicht op de voorwielen staan, in natte omstandigheden kun je het heel lang volhouden met deze machines.
SJB533
@MaartenMandemaker
Ow zo. Er zit dus wel een stukje logica achter. Je ziet t verder alleen niet bij andere fabrikanten. Zijn er dan nadelen?

Offset is inderdaad uit het midden, dus die aparte opbouw 😄
MaartenMandemaker
@SJB533 Ja er zit zeker een stukje logica achter. De tanks liggen helemaal om de dorskast heen als het ware, de transport losvijzel loopt onder de machine door. En de aandrijflijnen zijn kort, omdat de motor eigenlijk op de dorstrommel ligt. En je hebt het sneller in de gaten als er brand uitbreekt bij de motor. Nadeel is wel dat je de hele dag die brullende motor naast je hebt. Zo'n oude 6 cilinder loopt prachtig maar het geeft wel veel lawaai. Bij die andere combine van ons ligt de motor achter de graantank, dat scheelt een heel stuk, alleen je hebt totaal geen controle op wat er daar bovenop gebeurt.
velsje
Woest apparaat 😄

zie je niet zo veel, mf combine's
Tim-MF3080
@MaartenMandemaker Vermits er een 5,8 liter in ligt is het een a6.354 ?
MaartenMandemaker
@velsje Nee idd ze zijn er niet zo heel veel, worden er trouwens wel steeds meer door een behoorlijk fanatieke dealer.
MaartenMandemaker
@Tim-MF3080 Idd een AT6.354
Tim-MF3080
@MaartenMandemaker oke , en mooi machine, zie je niet veel mag zeker gezien worden 😄
MaartenMandemaker
@Tim-MF3080 We hebben in 1989 onze eerste (gebruikte) combine gekocht, en dat was de 625. Daar hebben we tot vorig jaar eigenlijk probleemloos mee gedraaid. Dit is de opvolger daarvan, met wat verbeteringen/sommige dingen zwaarder uitgevoerd zoals de dorstrommel en de aandrijving. Wij hebben zodoende wel vertrouwen in deze machines 😄
Tim-MF3080
@MaartenMandemaker dat hoor ik graag
jmos
Eerste rondjes alweeer gemaaid?
MaartenMandemaker
@jmos Ja het begin is er

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 665 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!