Foto van een Kverneland ploeg, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door Patrick 2020 op 13-03-2013 om 13:30:05, met 16 reacties.

Kverneland ploeg

Patrick 2020
Foto van een Kverneland ploeg, bezig met poseren.

Reacties

FiatGek
Mooie complete ploeg! 😄
radium45
@Patrick 2020 Rister 9?
machendrickx
Kverneland zijn mooie ploegen en erg degelijk. Dus mooie ploeg 😃
gertdl
@radium45 rister 28 twister zit hierop
radium45
@gertdl Kan ook, 28 is geloof ik bijna standaard in Nederland of niet?
Hakselaar
Zo'n ploeg zitten wij 2e hands naar te zoeken.
gertdl
@radium45 ja dat wordt toch zowat de nieuwe standaard rister. ploegt redelijk goed op klei en goed op zand, maakt een brede voor zodat je met 650 band kan ploegen, en vraagt minder trekkracht als ze goed staan afgeregeld.
radium45
@gertdl Op moeilijke rivierklei zal het omleggen wel zo mogen zijn met dit rister denk ik. Vooral als je krap in de snelheid zit qua vermogen.
gertdl
@radium45 hij ploegt wel op de klei hoor, zeker als je hem een beetje getrokken zet. hij heeft een trage oploop hoek en is een lange rister dus hij ploegt zeker wel op klei. op zand werkt hij ook mooi. snleheid heb je helemaal niet nodig op klei.
radium45
@gertdl Oke, heb hier een beetje de ervaring dat met sommige risters op klei van 60-70% dat de grondbalk teveel rechtop blijft staan en niet niet voldoende doorgedrukt wordt.
gertdl
@radium45 ja, dat klopt, de kortere risters met hoge oploophoek die hebben dit makkelijk.

die 28 gaat mits de juiste instelling wel vrij goed gesloten klei ploegwerk gaan maken.

meestal is het rechtop staan van de snede te wijten aan te weinig plaats of verkeerde oploophoek. dit kan je oplossen door de risters goed getrokken te zetten en de ploeg licht over buik in te stellen. hierdoor krijg je een plattere oploophoek en meer plaats om de snede te laten draaien. ongeacht de snelheid ( snelhied werkt soms slechter in klei)
natuurlijk gaat dit niet bij alle ristertypes werken, sommige types werken gewoon weg niet op klei. maar als je met een klei waardige rister ploegt met deze instellingen zal het zeker mooi gedraaid liggen.
radium45
Quote @gertdl:
rister goed getrokken zetten

Wat bedoelen jullie hiermee want deze term ken ik niet.
gertdl
@radium45 met de draadspindels achteraan de rister de rister achteruit trekken.

ik ben op wedstrijd constant met die risterspindels aan het draaien, hiermee kan je echt veel mee veranderen en niemand gebruikt het echt ( ook bij vele ploegmerken is dit zelfs niet verstelbaar wat ik echt heel spijtig vind bij deze merken)
radium45
@gertdl Nee idd. hier zit eigenlijk niemand aan te stellen.
gertdl
@radium45 daar wordt idd heel weinig aan gedraait. er moet ook niet constant aan gedraaid worden bij gewoon landwerk. maar je kan er wel je ploegwerk mee veranderen en zeker in zware klei kan het best wel eens lonen ze is te verstellen 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kverneland ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!