Foto van een Cat 'dual pusher'. even verplaatsen naar cat DD9 aub. meer van deze prachtige oude plaatjes op: http://www.bouwmachinesvantoen.nl/

Cat DD9

marco steyr
Foto van een Cat 'dual pusher'. even verplaatsen naar cat DD9 aub. meer van deze prachtige oude plaatjes op: bouwmachinesvantoen.nl/

Reacties

geertyb0y
Toen den diesel nog niks koste.
NHtvt135
Mooi plaatje!
ford5000
De enige CAT/Peterson DD9G die ooit in Europa verkocht is.
Schitterende machine van Curfs.
De D9G/H S X S was nog imposanter.
marco steyr
@ford5000 bestaat deze nog, of weet je dat niet? Je lijkt er veel over te weten... 😮
RobDeutz104
Wat een machines zeg!
ford5000
@marco steyr Voor zover ik weet is hij destijds weer opgesplitst in 2 gewone D9G bulldozers en uit Nederland verdwenen. Geen idee waar naartoe.
Ik meende dat er in toaal iets van 7 van deze DD9G's gebouwd zijn, maar pin me er niet helemaal op vast.

De DD9G was een ontwikkeling van de Amerikaan Buster Peterson die op basis van Caterpillar machines verschillende bijzondere grondverzetmachines op zijn naam heeft staan.
Naast deze DD9G bouwde hij onder andere de D9 S X S dozer.
Deze machine bestond uit 2 D9G of D9H bulldozers die naast elkaar aan mekaar werden gebouwd met daarvoor een 24 voets(7,20m) breed dozerblad. De bulldozers hadden in de H uitvoering een gezamelijk vermogen van 820 pk!
Besturing vond plaats vanaf één van de bulldozers.
Ook bouwde hij de Triple 657 welke bestond uit 3 aan elkaar gebouwde 657 scrapers die bestuurd werden vanuit een verhoogde cabine welke op de middelste scraper geplaatst was. Hij bouwde o.a. ook nog een grondverzichter op basis van 2 tractor units van 613 scrapers met op de plaats van de gewone wielen schapepoot wielen voor het verdichten van grond met veel stenen erin.
marco steyr
@ford5000 oke, wat is het verschil tussen een G en een H? Die kerel heeft idd bijzondere machines gebouwd 😄
ford5000
@marco steyr De G is de voorloper van de H, en dus ouder.
De D9G had meende ik iets van 385 pk en de D9H was 410 PK.
Deze DD9G had dus een vermogen van 770 PK.
marco steyr
@ford5000 ah, oke. Die DD9 en die andere creaties worden met lucht bedient? Omdat er op deze foto 2 ketels te zien zijn en op andere een berg slangen....
ford5000
@marco steyr Volgens mij zijn de ketels brandblussers, en werd de aansturing hydraulisch gedaan, maar 100% zeker weten doe ik het niet.
marco steyr
@ford5000 kan ook, wel een rare plaats voor een brandblusser op die voorste machine. En op een youtube filmpje heb ik gehoord dat er een compressor rechts naast de motor licht om de remmen te koelen (was wel in het engels en werd verteld bij een draaiende machine) weet je of dat klopt?
ford5000
@marco steyr Ik kan me zo even niet indenken wat er aan deze machines luchtgeschakeld kan zijn.
Als er al iets op zit wat luchtgestuurd is dan zal het zoiets zijn als jij net noemt, maar zeker weten doe ik het niet. De CAT dozers waar ik mee gedraaid heb waren een paar maatjes kleiner, en bovendien een stuk jonger.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cat DD9 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!