Nu nog mooi weer. Geplaatst door MaartenMandemaker op 19-05-2013 om 13:37:44, met 35 reacties.

Massey Ferguson 6460

Nu nog mooi weer

Reacties

JD3010
Kijkuit dat je de kat er niet indraait. Maar ziet er strak uit.
massey8690
Ie hebt de ladewagen er al achter zitten as het de hele week nog pet met het weer is? 😃
Nee dan komt ie er in reepjes weer uit 😄
Dank je
@massey8690 Ja mss helpt het 😃
Moest even uit het hok weg, vandaar. Lijkt er idd nog niet op met het weer van de week, 10/11 graden?
MOOI-WARK
Practige wagen! Bevalt ie goed?
massey8690
Jah wie weet.. 😉
heb hem er ook al uit gehad om het stof/ de olie eraf te spuiten.
eind van de week miss iets beter, maar daar zit qua buienradar en teletekst nog wat verschil in.. 😛
@MOOI-WARK Dank je! Geen idee, nog niet mee gewerkt 😄 Maar ga er wel van uit eigenlijk 😄
MOOI-WARK
@MaartenMandemaker

Oke, maar dat hoop je na aanschaf toch eigenlijk altijd. Hier in de buurt rijd er ook een Bergmann rond, maar hoor nooit wat qua prestaties.
@massey8690 Spuit je de ladewagen in de olie?
Ja klopt maar tussen buienradar en weeronline zit ook vaak veel verschil. Last van droogte hebben we gelukkig niet meer
@MOOI-WARK Haha ja idd. Wat voor type is dat dan? Het zit allemaal heel degelijk in elkaar, ben er niet zo bang voor 😄
massey8690
@MaartenMandemaker jup mengsel van witte diesel en 25% verlopen olie, alle hooibouw machines.
idd kan nog alle kanten op, qua millimeters valt het hier gelukig mee, iig geen beloofde 15 mm gekregen gister 😃
@massey8690 Ja spuit hier ook bijna alle machines in een mengsel van diesel en olie. Maar ladewagen en kiepers nooit. Nee we hebben hier steeds mooie buitjes gehad. In totaal vanaf vorige week zon 30 mm. Het land was er ook wel aan toe hier.
MOOI-WARK
@MaartenMandemaker

Een Bergmann Shuttle 800K. Van loonbedrijf Geresteijn 😉
Zijn wel degelijke wagens ja, maar dat zijn wel de meeste opraapwagens.
massey8690
@MaartenMandemaker aha, hier ook ongeveer 25 a 30 mm schat ik, idd nu iig geen last meer van de droogte 😉
@MOOI-WARK Die is nog een slagje groter. Deze komt ook uit die buurt.
Maris
Dit lijkt nóg mooier dan met de Taarup!
MOOI-WARK
@MaartenMandemaker

Oh, oke. Weet niet zo veel van Bergmann, maar vind Strautmann nog wel groter 😛
@massey8690 Idd. Komt ook wel een mooie snee gras te staan overal.
fendt-412
Staat hier op plekken ook gigantisch dik gras. Zijn plekken waar het gras al gaat liggen. Staat hier in het land ook al een dikke 40 centimeter gras. Mag er ook al wel af, als het nog even zo door gaat kan het zomaar gaan schieten.
massey8690
Gaat hier nog niet gauw schieten, maar met 1 a 2 week mag het wel een keer wezen.. 😛
@Maris Mooie kleurencombinatie uitgezocht niet? 😃
@fendt-412 Hier ook al paar stukken waar het gaat liggen. Ook 12 ha ingezaaid, dat blijft nog wel staan tot nu toe, maar staat ook een dik pak op. Graan en bieten gaan ook wel mooi door. Mais was er na een dikke week ook boven.
fendt-412
@MaartenMandemaker
mais knalde de grond uit ja, alleen krijgt nu weer een beste klap met deze temperaturen, kijkt er aardig geel over.
gerrit power
Wij hopen hier nog op mooi weer van week al 5ha gemaaid met pure gok iets eerder binnen moeten rijden dan we gehoopt hadden maar zat nu in. Morgen mest erop dan kannen ze dinsdag de stroken voor mais vrezen word nu wel tijd. Maar overige 19 ha hopen we nu ook snel keer te doen. Maar afgelopen week donderdag en vrijdag hier 50mm gehad.
@fendt-412 Ben er afgelopen week niet weer bij geweest, was afgelopen donderdag 2 weken geleden dat het gezaaid was. Maar is nu wel te koud idd en komende week word het nog kouder hebben ze het over.
@gerrit power 50 mm dat is wel heel veel. Kon wel zien op de radarbeelden dat er in het zuiden van het land veel meer regen zat dan hier. Veel meer en ook veel zwaardere regen. Hebben hier eigenlijk alleen vrij lichte buien gehad.
gerrit power
@MaartenMandemaker Jah regende verschrikkelijk veel. Was eerst bedoeling dat mais morgen al in ging. Maar door al die regen konden we de mest niet op landrijden water plonsde gewoon opzij voor de wielen. Dat was wel jammer anders hadden we gister de rest al willen maaien en morgen ochtend kuilen. Maar dat is hem niet geworden. Hopen beetje mooi weer voor eind van de week.
valtradriver
@MaartenMandemaker Dees heb je dan bij Brink gekocht zeker,heeft een jaartje bij deze loonwerker gereden:
Hebben ze bij lmb brink nog verteld waarom ze na dat jaar hem toch inruilde voor een nieuwe schuitemaker?

Hierbovengenoemde loonbedrijf gerestein hebben idd ook een bergmann,laatst nog gevraagd maar bevalt gewoon goed,moest dit voorjaar nieuwe bijkomen,waarbij schuitemaker het op prijs won van de rest(!) maar ze weten nu al dat het een pk killer is vergeleken met de bergmann 😉
@valtradriver Klopt komt bij Brink weg. Ja dat hebben ze verteld. Heb eerst ook contact gezocht met desbetreffend loonbedrijf. Schijnt dat Schuitemaker aardig fanatiek aan het verkopen is. Ben er zelf niet zo'n fan van met die kleine invoer. Deze wagen loopt mooi licht, valt mij hard mee als je ziet wat er door gaat. En hij snijd prima.
valtradriver
Ja als ik hoorde er wat uiteindelijk nog voor prijsverschil zat tussen schuitemaker en de bergmann,dan willen ze daar in Rijssen graag van d'r spullen af!
Enige nadeel van die bergmann bij gerestein is dat ze hem nooit mooivol kunnen laden,nou moet je je afvragen of je zo'n grote wagen vierkant vol over je land wil hebben natuurlijk !
Vond nog een fotootje:
@valtradriver Ja zit nog wel wat tussen idd, en een Schuit is natuurlijk puur dubbeldoel wat ook hier de doorslag gaf wat ik begreep.
Nee achterin komt ie niet tot te rand vol als je gewoon op de automaat laad. Maar goed dat is bij de meeste wagens zo. En wat je zegt er gaat zo al een heel gewicht over het land. Zo'n Shuttle is nog weer een slag groter. Kwam wel goed uit de test in T&W een poosje terug.
valtradriver
Quote @MaartenMandemaker:
Kwam wel goed uit de test in T&W een poosje terug

Oké die heb ik niet,maar hadden ze in die test wel de vermogensbehoeftes van alle wagens gemeten?
Voor'n jaar terug of zo hadden ze bij Trekker of Boerderij ook een grote test waar ook het benodigde vermogen getest zou worden,maar onder druk van één (of meer) fabrikanten is dat onderdeel van de test toen geschrapt!
Nou je hoef niet te vragen welke dat was 😉
@valtradriver Klopt dat was die multitest waar een stuk of 6 merken werden vergeleken. Daar deed een Raptor mee. Een paar jaar eerder is een Shuttle afzonderlijk getest in de werktuigtest. Een Schuitemaker trekt zwaar door die kleine sneldraaiende rotor. Snap ook niet dat ze dat nog steeds niet veranderd hebben maar goed. Brandstof is ook niet voor niks.
@valtradriver Trouwens nee ze hebben het de vermogensbehoefte niet gemeten, want als ze dat wel zouden doen waren er een paar fabrikanten die de hakken in de wal trokken en niet meer mee wilden doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6460 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!