Vrachtje op de bult parkeren. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 29-05-2013 om 20:46:32, met 49 reacties.

Massey Ferguson 6475 Dyna-6

MaartenMandemaker
Vrachtje op de bult parkeren

Reacties

wolseley
Hoe loopt de wagen?
eddie
Hoe bevalt die kuilverdeler dan nu met die nieuwe pinnen er aan?
dx11
Netjes!
MaartenMandemaker
@wolseley Bevalt best tot nu toe 😄 Loopt heel mooi rustig en er wil veel gras door. Kunt wel merken dat ie veel zwaarder is dan een Taarup, maar hij loopt haast makkelijker tegen de bult op met die grote wielen.
MaartenMandemaker
@eddie Gaat goed. Werkt sneller nu en werkt vooral meer naar de kanten toe. De bult is sneller vlak. Missie geslaagd zoals het nu lijkt 😄
MaartenMandemaker
@dx11 Dank u 😄
argelojr
Vorig jaar ook zo'n wagen op demo gehad, beviel niet zo goed
MaartenMandemaker
@argelojr Dat kan. Wat beviel er niet zo goed dan?
johndeere6230
Prachtig maarten!
Hurli356
Keurige wagen om te zien die Bergmann, oogt heel netjes afgewerkt.
MaartenMandemaker
MaartenMandemaker
@Hurli356 Ja het allemaal netjes afgewerkt en degelijk. Sommige dingen haast overdreven zwaar. Maar liever wat te zwaar dan te ligt 😄
johndeere6230
@MaartenMandemaker

hoeveel koeien en hoeveel bunder land hebben jullie dan als ik vragen mag?? Want zulk spul rij je ook niet met 40 bunder land.....
MaartenMandemaker
@johndeere6230 35ha gras. 80 melkkoeien
Hurli356
@MaartenMandemaker Ja, ziet er degelijk uit allemaal, heb al vaker gedacht: waarom zie je zo weinig Bergmann in Nederland, want volgens mij is het gewoon top kwaliteit en kan het prima concurreren met Strautmann, Schuitemaker en Veenhuis.
rickjd
@MaartenMandemaker
Gaan jullie er ook loonwerk mee doen?
johndeere6230
@MaartenMandemaker

oke, dan hebben jullie flink spul.... Neem aan dat jullie ook wat loinwerk doen dan?
MaartenMandemaker
Nee geen loonwerk
johndeere6230
@MaartenMandemaker

dus voor een 150 bunder in het jaar hebben jullie zn grote wagen?!? Kan dat wel uit dan??
MaartenMandemaker
@johndeere6230 gaan er van uit dat ie wel 20 jaar mee kan. Laten doen is ook niet voor niks en nu kan je aan de gang waneer we willen en met aardig capaciteit.
Hurli356
@MaartenMandemaker +1, mooie lange termijn investering + het juiste moment. Met zo'n wagen + 1 op de bult met aanrijden krijg je niet te snelle aanvoer, dus genoeg tijd om vast te rijden = goed voer = beter voor de koeien = langs die weg ook terugverdienen van je wagen.
johndeere6230
@MaartenMandemaker

oke... Ik zou ook graag weer zelf willen kuilen, maar kan niet uit zegt mn pa 😉
Valtrapowerr
NH-Ford
Prachtig span Maarten!
Mis je het 8 wielig tandem nog niet?
MaartenMandemaker
@Hurli356 wagen is idd ook langer weg, dat werkt op de bult zeker fijner. Je hebt meer tijd om aan te rijden.
MaartenMandemaker
@johndeere6230 Het kost allebij geld. Maar je kunt ook aan de gang waneer je zelf wilt, en dat heeft nu ook wel weer z'n voordelen bewezen.
MaartenMandemaker
@NH-Ford Dank je Jeroen 😄 Nee tot nu toe nog niet, al kan dat nog komen natuurlijk 😄 We hebben 12 ha ingezaaid grasland, en dat is er zonder spoortje afgekomen. Er kwamen wel volle wagens vanaf, kon net 1 ronde in. Stuk van 800 meter lang met een heel dik pak gras. Zijn wel grote 26.5 inch banden van 70 cm. Als het nat is was de Taarup wel in z'n voordeel denk ik, maar dat gaan we vast nog wel een keer meemaken 😄
johndeere6230
@MaartenMandemaker

oke ja dat is een groot voordeel ';)
fendt-412
Hoeveel hectare rij je ongeveer per uur weg met deze wagen?

Wel prachtige combi zo. Kost wat, zolang de kwaliteit van het voer hierdoor beter is kan het aan het eind van het verhaal nog hard meevallen.
MaartenMandemaker
@fendt-412 Dank je 😄 Capaciteit is heel verschillend natuurlijk. Er zat nu een heel dik pak gras op over het algemeen. Ging nu ongeveer driekwart bunder tot een bunder in. 3/4 wagens per uur. Maar we halen niet het maximale eruit, heel houden is belangrijker dan een wagen extra per dag. Reden nu tussen de 10 en 12 km/u met die dikke zwillen, continu. Heb wel ff 19 km/u geprobeerd en dat ging nog zo naar binnen.

Vooral met land op afstand is het fijn dat je nu meer meeneemt. Dan is 1 vracht tot al gauw 3 kwartier, en dat tikt aan.
fendt-412
Dat schiet mooi op!
Kon op de meeste stukken niet harder dan 6, stroopte allemaal onder de trekhaak, is bijna 10cm lager dan de rest van de trekker. Waren al wiersen van 6meter ipv 8. Eventjes wat voor verzinnen, niet echt bevordelijk voor de wagen als er in zon prop naar binnen schiet.
eppo
@fendt-412

t mooiste is even meeslepen en dan schiet het los dan ben je de pineut 😃
fendt-412
@eppo

1x moeten plukken, de rest wou nog wel door de messen eruit te halen en bodemketting naar achteren. Erg gezond klinkt het alleen niet.
Het is allemaal weer goed gekomen, denk even een soort bandenpakker maken of een plaat onder de trekhaak zodat het niet zo stroopt.
eppo
@fendt-412

hier thuis hebben we daar ook wel eens last van, ikzelf heb ook wel eens gedacht aan een stuk lopende ban onder de 14 te maken zodat de trekker glad van onderen word. en inderdaad een bandenpakker schijnt ook mooi te werken.
fendt-412
@eppo
is ook wel een idee ja, druk je het gras niet vast in elkaar.
Hurli356
@MaartenMandemaker Daarom, dus langs die kant bekeken heeft het ook meerwaarde. Is niet in keiharde cijfers uit te rekenen, maar kun je wel in je achterhoofd meenemen bij de aanschaf van zo'n wagen.
ljdekker
Reken is uit wat het kost als een snede mislukt omdat loonwerker te laat komt. Stukje flexibeliteit is ook wat waard!
fendt-412
Alleen nadeel is dat je capaciteit in veel gevallen wel fors lager is. Wij zijn al twee flinke dagen nodig, en afgelopen snede 3dagen om de eerste snede weg te rijden. Loonwerker zou het in een flinke dag kunnen redden.
MaartenMandemaker
@fendt-412 Ja hij wil wel vreten, stond er van te kijken. Trekker kun je er wel stil voor krijgen.

Stond bij jullie dan ook wel een dik pak op zeker? Alles droog aan de bult gekregen?
MaartenMandemaker
@Hurli356 Vind het wel een voordeel dat je onafhankelijk bent. De laatste jaren is het weer ook aardig wisselvallig en heb je vaak maar een paar dagen de tijd. Dan heb je kans dat de loonwerker er smorgens om 6 uur staat als het nog nat van de dauw is. Nadeel van zelf doen is natuurlijk dat je wel zelf de tijd moet hebben en arbeid voorhanden natuurlijk.
Hurli356
@MaartenMandemaker Klopt, tijd, materiaal en arbeidskrachten moet je hebben, maar heb je dat dan bestaat er bijna niets mooiers dan zelf je voer bij elkaar halen, prachtig werk! En als het dan ook nog met zulk mooi materiaal kan, heerlijk.
fendt-412
@MaartenMandemaker
begin van de week 20ha ingekuild, eerste hield niks over maar werd eind van de dag steeds droger. Moesten van te voren wel harken omdat er geen volk genoeg was. Vrijdag en zaterdag de rest en was super spul. Waren we met 3man, kon de ander nog onder tijd een stuk schudden en weer een perceel harken als de ladewagen er aan toe was.

Percelen waren van 100 tot 500meter van de kuil en haalde net 1,8ha per uur. Meer dan 2wagens per hectare.
Sleufsilo van 50x10 gemiddeld 3meter hoog vol van 50ha. Heeft ook wel eens het dubbele ingezeten 😛
MaartenMandemaker
@Hurli356 Ja dat klopt het is prachtig werk. Geeft ook een voldaan gevoel als de boel weer aan de bult zit.
MaartenMandemaker
@fendt-412 Dan zat er wel een mooi pak op ja. Wij hebben vorige week zondag alles gemaaid en maandagavond en dinsdag ingekuild. Was mooi spul, niet te nat en niet te droog.
Hurli356
@MaartenMandemaker Klopt, en als je de bult dan in het najaar weer open trekt en je ziet het er netjes inzitten dan heb je die voldoening nog een keer 😄
dx11
Quote @MaartenMandemaker:
Geeft ook een voldaan gevoel als de boel weer aan de bult zit.
bij mij juist niet. Balen dat het weer klaar is. Wordt weer wachten op de 2e snede hahah

Maar jullie alles heel gehouden dan? Ik moet nog wel even aan de bak, maarja alles wel zelf aan de bult gekregen
MaartenMandemaker
@dx11 Haha, toch niet met tegenzin aan de gang hoop ik? 😛
Ja alles heel gebleven, hebben gelukkig (afkloppen) eigenlijk nooit wat kapot. Wat mankeert er bij jullie aan? Jullie hebben toch 3 ladewagens?
dx11
Nee juist niet. Geweldig mooi werk man.

Nou er is een tandwielkast van de wagen afgebroken. Ingaande as krom, aftakas krom. Genoeg ellende voor een heel seizoen dus. Kwa kosten en werk valt het op zich wel mee hoor, maar wel balen. De back-up heeft het wel vol gehouden. Klopt, wij hebben 3,5 wagens 😃 maar we gebruiken eigenlijk alleen de 2 Tubo3500 wagens, de 2900 is gedegradeerd tot donorwagen, en de hsl2503 is echt voor de extreme noodgevallen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6475 Dyna-6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!