Foto van een John Deere 6210R, bezig met poseren.De eerste met PedalMode optie geleverd bij Cuyckens.Mooie bandjes hé? :D(alleen wat ligt in de snuit..)

John Deere 6210R

Foto van een John Deere 6210R, bezig met poseren.

De eerste met PedalMode optie geleverd bij Cuyckens.

Mooie bandjes hé? 😃
(alleen wat ligt in de snuit..)

Reacties

TerraJohnDeerefan
@StijnTheDeereDriver

Is PedalMode een soort rijpedaal?
@TerraJohnDeerefan ja inderdaad.

PedalMode is een optie die je kan aan en uit zetten (zie blauw vakje), en die je bv kan gebruiken bij het persen van stro, je zet de pers aan, je geeft vol toeren vol toeren, AP pookje op stand 1 (max 20km/h), dan zet je je hendel in vooruit, maar de trekker zal niet naar 20 km/h gaan (maar zich wel traag vooruit bewegen) pas vanaf je op de gas duwt zal hij sneller gaan rijden.
TerraJohnDeerefan
@StijnTheDeereDriver

Ah oke. Dankjewel voor de info.
jeroen13

hier valt het niet zo op.
spijtig dat ze niet zoveel gedemonstreerd hadden
JD3010
Quote @StijnTheDeereDriver:
pas vanaf je op de gas duwt zal hij sneller gaan rijden.
Zit je dan de hele dag met je voet op dat pendaal? Lijkt me ook vermoeiend.
@JD3010 ja dat is toch met een ander merk ook zo als je gaat persen of maaien, je moet toch snelheid minderen op de kopakker, gawoon voetje opheffen, oké op de rechte stukken missen we cruisecontrol idd.
Baksteen op de voetgas en misschien met het AP-pookje rijden?
JD3010
@StijnTheDeereDriver Zo veel ervaring heb ik niet met andere merken, maar als je snelheid wil minderen doe ik dat juist met de rijhendel. Daar ie ie voor.
@JD3010 zo moest je vroeger rijden met een AP, en kan je nog altijd zo rijden als je wil.
Maar in feite ga je dan afremmen op de AP transmissie en dat is niet de bedoeling toch? En motortoerental in de hoogte jagen.
JD3010
Vaak heb ik het max. toerental begrensd, maar ik rij dan ook niet hard met frezen en spitten hé.
@JD3010 ooowh maar dan heb je 'niets' aan deze PedalMode hé, dit is echt bedoeld voor snelle veldwerkzaamheden 😄
En als je op trage snelheid aan dat pookje trekt of duwt kan het geen kwaad. 😃
JD3010
Quote @StijnTheDeereDriver:
PedalMode
Zal ook niet op mijn 6420 passen. 😉 Op hoge snelheid met de pook spelen, lijkt me ook niet goed voor de bak.
@StijnTheDeereDriver

hebben ze dat nu pas bij jd? 😃. haha, zolang jd al schuifje heeft voor snelheid, zolang heeft steyr die rijpedaal (aftakast) modus al. en nu hebben beide merken het allebij..
@martijnsteyrdriver tjah, ik sta niet aan het hoofd hé 😃 Steyr heeft toch nog een ander schuifje? handgas en ..
110-90pwrr
Dat is een optie die op ieder willekeurige R met AP kan. Kwestie van andere software installeren. Rijden er al driekwart jaar mee...
@110-90pwrr ja dat weet ik wel hoor, ik laat het hier gewoon weten dat het bestaat ...
Deze foto is van augustus 2012
JD3010
Quote @StijnTheDeereDriver:
Deze foto is van augustus 2012

Oud nieuws dus. 😄
930triplemaaier
Fendt heeft het nog mooier. die kun je zo instellen dat als je de aftakas aan zet en of de hydrauliek bedient en of gaat rijden dat ie dan naar een minimum toerental gaat. Ook kun je een maximum toerental in stellen. dan kun je ook nog kiezen rijpedaalmodus of rijhendel

Heeft JD bij pedal mode ook een actieve stilstand dus zodat als het pedaal helemaal omhoog is dat ie dan stil staat en stil blijft staan?
@930triplemaaier Zou jou eerste stukje van jou verhaal niet mogelijk zijn bij een John Deere, via het HMS systeem?

nope hij blijft niet stil staan, hij gaat op vol toeren min 0,5 tot max 2km/h vooruit bewegen maar je kan hem wel stil houden door gewoon te remmen, OF hem in actieve stilstand te zetten met het vooruit achteruit pookje.
930triplemaaier
Dat is eigelijk dus weer jammer als je met een maaikorf bezig bent want terwijl je de maaikorf leeg gooit kun je ook al weer een paar meter verder rijden. bij jd moet je dan steeds de vooruit/achter hendel in de neutraal gooien om stil te blijven staan of met je rechtervoet steeds wisselen van gaspedaal naar de rem.
@930triplemaaier bwaah je zit zit toch wat gedraaid met de stoel dus linkse voet remmen en rechts gas, maar zoveel gas moet je toch niet geven?
Of hoe snel gaat dat korven?
Hoe doen die andere JD 's het NU?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6210R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!