Fendt 936 vario met Claas Quadrant 3300RC, bezig met balen persen.Loonwerken HAVA uit Bentille-Kaprijke (B)Filmpje? -> http://www.tractorfan.nl/movie/34024/

Fendt 936

Mick Jaguar
Fendt 936 vario met Claas Quadrant 3300RC, bezig met balen persen.
Loonwerken HAVA uit Bentille-Kaprijke (B)

Filmpje? -> tractorfan.nl/movie/34024/

Reacties

Brabant
Moet nét lukken met 360pk...
Stef_S
@Brabant Doe Quadrant's trekken zwaar hoor, moet je je niet in vergissen.. Vergt aardig wat vermogen. Krone daarentegen vraagt wat minder. Moet met een 820 goed lukken.
koenmv
Krone gaat met een 700 ook al
hansjee
Een tractor van 140 pk kan zon pers ook aan de gang houden, alleen als je harder wil gaan rijden wanneer er minder op ligt haken die tractoren dan af.
Stef_S
@hansjee Dan is de conclusie dus dat het met een 140 pk trekker niet op schiet. In het gras wil je capaciteit en een gemiddelde loonwerker is op dit werk berekend zodat er een trekker van +/- 200 pk aan de pers kan.
Stef_S
@koenmv Er 'gaat' heel veel.. Vanuit de theorie, maar in de praktijk is het toch echt anders. Sinds april hebben wij een McHale Fusion 3 in gebruik, deze zou met 125 pk goed moeten kunnen functioneren. Wij hebben het met een 415 geprobeerd, maar inmiddels staat er al een 820 voor 😉
hansjee
@Stef_S Wat jij voor conclusie trekt klopt, dat is precies wat ik probeerde te zeggen, in de eerste snee kun je het meestal nog wel redden omdat er dan veel op zit meestal, wanneer er minder op ligt haal je die capaciteit idd niet meer
Stef_S
@hansjee Op zich kan het inderdaad allemaal wel, alleen vind ik dat er nogal door de fabrikanten te snel wordt geroepen dat het met relatief gezien weinig pk's (eigenlijk moeten we kW's zeggen natuurlijk) kan. Het kan inderdaad, maar in de praktijk ben ik er niet echt van te spreken. Vorig jaar hebben we bij ons de Fendt 820 (205 pk aan de aftakas) aan de Freeman pers gezet. Dat heeft niet lang geduurd. Als het ook maar iets zwaarder werd of het een beetje bergop ging, moest je al weer gas bijgeven op het pedaal. Hij kan z'n toeren dan niet goed vasthouden.
hansjee
@Stef_S Dat klopt, maar dan wordt er toch vaak gesproken over een minimum en een maximum. Ja kan wel kloppen, voor kuhn pers stond de eerste snee een NH T6050 Gen 2 voor, deze had het bij hogere snelheden ook moeilijk, normaal NH tm 175 kan het wel goed doen.
koenmv
@Stef_S hier gaat het prima hier rijden ze met een krone bigpack geen centje pijn

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 936 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!