Foto van een New Holland 8870 A, bezig met gras inkuilen.. Foto is geplaatst door Postelfendt op 06-08-2013 om 18:57:15, met 50 reacties.

New Holland 8870 A

Postelfendt
Foto van een New Holland 8870 A, bezig met gras inkuilen.

Reacties

Fendt-718
Netjes 😉
TLA-TSA
Mooi! Deed het goed in tubbergen ofniet? Tenminste, 11 ton heb ik gezien
Postelfendt
@TLA-TSA jaa 1e in de 11 ton
Erg mooie trekker! Net als de rest van jullie materiaal! Maar waarom voor ook dubbellucht? Je wilt het toch zo vast mogelijk rijden?
Vast rijden is altijd al de bottleneck, nou heb je een beer van een trekker met hoog gewicht, en dan ga je de druk per cm weer met 30% verlagen.
Postelfendt
@HeersinkVoedertechniek de smalle cultuurwerken drukken veel harder in de kuil dan brede dubbelluchten vooral langs de kanten. Maar had altijd het probleem dat je na de eerste keer verdelen met de voorwielen af en toe hoopjes gras over de kuilrand heen drukte. Nu heb je hetzelfde effect als een shovel met vooraan dubbellucht waardoor het gras aan de rand van de kuil extra word aangereden
Postelfendt
@HeersinkVoedertechniek zware trekkers op de kuil zijn mooi maar je snijd ook al gauw zo erg met de voorwielen in de kuil dat hij bij droog gras eerder uit elkaar wil schuiven. Met voordubbellucht hoop ik dat dat minder word
@Postelfendt
als je op die manier een beter resultaat kunt behalen, dan kan ik er alleen maar voor zijn. Voor de rest geldt; hoe harder drukken hoe beter.
Ik zie hier met de mais wel eens dat ze op de shovels voor én achter dubbellucht doen omdat anders de (rij)kuilen uit elkaar drijven. Als het gras zo droog is dat het ook uit elkaar begint te drijven, dan moet de boer de volgende keer iets eerder bellen....dan is het wel erg droog....:-)

Je ziet onderweg wel steeds vaker een 956 of een 844 met rondom dubbellucht. Die trekkers houden al niks over qua gewicht, en dan gaan ze de druk ook nog eens verlagen. Onvoorstelbaar.
Ik zie te veel kuilen die niet vast zitten, vandaar mijn scepsis over dubbellucht rondom. Al drukt deze trekker al flink door zijn eigen gewicht.
dx11
Quote @HeersinkVoedertechniek:
Je ziet onderweg wel steeds vaker een 956 of een 844 met rondom dubbellucht. Die trekkers houden al niks over qua gewicht

Dat zijn dan zelfkuilers, als ik bij ons kijk dan is de aanvoer met een krone wagentje uit 1986 veel lager als wanneer de loonwerker met 2 giga-vitesses komt, al hebben die dan 2 keer zo veel kilo's op de bult. In mijn ogen zegt dat minstens zo veel.
newholland6640
@HeersinkVoedertechniek

Maar wat is daarvan de belangrijkste reden? Ik ben ook niet zo van rondom dubbellucht. Wij hebben alleen achter. Doen t de eerste 20 vrachten zonder, maar daarna niet meer. Dan kun je de kanten niet meer aanrijden. Zou toch graag een sleufsilo hebben.. Als we thuis aan het kuilen ben moet ik eigenlijk 5 vrachten van 25 kuub zien vast te rijden. Ik laat me meestal niet gek maken en meestal moet de raapwagen gewoon een paar minuten wachten bij de kuil. Moet ie maar wat langzamer laden hoor 😛
@dx11 dat zijn idd geen loonwerkers. aanvoer en vastrijden moeten op elkaar afgesteld zijn, dat is het belangrijkste.Maar als je een lichte trekker ook nog eens rondom op dubbellucht gaat zetten ben je volgens mij verkeerd bezig. Broei door slecht vastgereden kuilen is al zo'n groot probleem.
@newholland6640
wat de reden is?? geen idee. ziet er stoer uit of zo?
fendt-412
Verzwaren is mooi, maar je rijdt de bovenlaag ook weer los. Banden zakken zo ver weg dat het naast liggende gras of mais weer los getrokken wordt.

Op onderstaande foto is alle GPS al aangereden geweest, volvo had eerst rechts vast gereden. Daarna wij verder aanrijden met 10tons shovel en 3ton in de giek. Op het laatst alles vlak gereden met de trekker omdat die niet in spoort zodat er geen water op de bult blijft staan. Boven de muren zou dit nooit goed gaan, geld ook voor mais. Snijdt door de bovenlaag heen en vernielt evenveel als dat je goed maakt.

Tussen de muren kun je niet zwaar genoeg zijn, als je daar boven zit houdt het een keer op.
fendt-412
newholland6640
@HeersinkVoedertechniek

Bedoelde eigenlijk waarom de kuilen niet goed vast zitten. Is dat niet omdat het gras veelste vaak veelste droog is?
Duidelijk voorbeeld, en ik heb het hierboven ook al gezegd dat je het bij shovels wel vaker ziet, maar om nou een 'boerentrekker' rondom van dubbel lucht te voorzien?? (voor fendt412)
@newholland6640 té droog is een echt nederlands probleem.
maar ook bij nattere kuilen is het dramatisch gesteld met vastrijden.
als je elke dag kuilen voor je ziet, dan zie je de verschillen, die zijn enorm.
sommigen boeren of loonwerkers staan liever naast de kuil, of genieten ervan als het met een onwieze bult geweld in een zeer korte tijd ingekuilt wordt.
fendt-412
Het ziet er strak uit omdat er geen gras weer los gereden wordt naast de band. er wordt alleen ook weinig vast gereden...
newholland6640
@HeersinkVoedertechniek

Dat wil ik wel geloven jah! Voor zover ik kan bepalen zitten de kuilen hier altijd goed vast. Jarenlang met een ford 5600 kuil aangereden... Dat het toen altijd goed gegaan is met de broei snap ik ook niet..

Waarom is te droog echt een nederlands probleem? Andere landen mag minder gemest worden, daar zal het toch wel veel eerder te droog worden? Of kunnen nederlandse boeren gewoon niet plannen?
fendt-412
Plannen en schudder aan de ketting leggen. Niet bellen wanneer het droog is maar van te voren inschatten wanneer het droog is. Gras hoeft ook niet helemaal droog in het zwad, bij hard drogend weer droogt het in het zwad soms ook nog gevaarlijk hard.

Als je niet snel genoeg kunt inkuilen is het eerste gras wel mooi, alleen het laatste gras is flink droog. Als het onder in de silo zou zitten was het perfect, alleen is dat praktisch niet haalbaar 😛
@fendt-412 op kop inkuilen?
@newholland6640 er is geen land ter wereld waar zoveel wordt geschud als hier.
en dan is het ook nog eens zeer streek gebonden, in mijn werkgebied (ruwweg een straal van 25km doorsnee) zie je al verschillen.
In de éne plaats zie je al hooi liggen en gaan ze nóg een keer schudden, terwijl de andere boeren 1 plaats verderop het al lang weghebben.
Al zijn er dit voorjaar ook een paar kuilen ietsje te nat ingekuild.....
fendt-412
@HeersinkVoedertechniek
moet nog even wat op verzonnen worden 😛

Kunt het wel plannen door een paar percelen bijvoorbeeld een dag later te maaien.

We kuilen ook in meerdere etapes in. Onderste meter in de silo is niet snel te droog als er toch nog 3meter voer bovenop komt. Kun je het bovenste wat natter laten en drukt het onderste gras mooi aan. Dan blijf je de broei wel voor.
Dat is een goeie en praktische oplossing
newholland6640
@HeersinkVoedertechniek

Tja, eigenlijk maar een rare bezigheid dat schudden 😃 Vaak is schudden amper nodig als je t nog een paar uur in t zwad laat drogen. Zie hier ook altijd verschil met de buren. Als wij t al te droog vinden gaan de buren nog een keer schudden. De 1e snede was perfect bij ons. De 2e snede veelste droog 😞 Ik had al t werk op 10 bunder van huis gedaan. Ik zei dat we al wel konden gaan harken.. Maar pa dacht dat t nog te vroeg was 😛 Beetje inschattingsfout.
vorige week de 3e snede ingekuild..

Was over t al gemeen mooi spul 😛 alleen een keer geschud hoe t eigenlijk niet moet 😛 Heeft me nog wel 3 tanden gekost. Wel allemaal oude breuken.
newholland6640
Quote @HeersinkVoedertechniek:
ietsje te nat ingekuild.....

Haha ja, dan krijg je zulke dingen zoals in de link 😛

Boer hier in de buurt heeft al z`n 40 bunder in 1 keer ingekuild. T regenwater was er toen net af... Zal wel lekker melken van de winter 😛 T is nog gevaarlijk ook 😛 melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/picture/606/
newholland6640
Quote @fendt-412:
Kunt het wel plannen door een paar percelen bijvoorbeeld een dag later te maaien.

Moet je wel de trekkers en t personeel ervoor hebben. Lieft 4 trekkers anders dan moet je soms schudder en hark ook nog gaan omkoppelen 😉!
Zulke kuilen ben ik nu aant voeren...wasknijper op de neus en gaan met de banaan.
Zoalng je niet op de daadwerkelijke plek zit war de kuil uit elkaar is gescheurt, dan is het 'gewoon' een verschrikkelijke natte kuil, met best goeie waardes. Smakelijkheid is ook niks mis mee. Als je ee droog kuiltje erbij hbt, een beetje mais erbij, krachtvoer aanpassen, en dan is het nog niet allemaal zo dramatisch.
fendt-412
@newholland6640

Dat doen we hier toch al minimaal 1x per dag. Tussen schudden door al vast even stukje harken zodat oprapen kan beginnen en de meeste kopakkers al vast weg zijn voor het harken aan.

Met hefkogels, goede gemarkeerde slangen en fatsoenlijke aftakas kan ik alle machines er in 5minuten achter hangen op ladewagen na. Dat is het probleem niet.
fendt-412
@newholland6640

Dat doen we hier toch al minimaal 1x per dag. Tussen schudden door al vast even stukje harken zodat oprapen kan beginnen en de meeste kopakkers al vast weg zijn voor het harken aan.

Met hefkogels, goede gemarkeerde slangen en fatsoenlijke aftakas kan ik alle machines er in 5minuten achter hangen op ladewagen na. Dat is het probleem niet.
ljdekker
Daarom rijden wij ook zonder dubbellucht aan, we hebben het niet eens. Als de kuil echt hoog wordt, zo rond de 4 meter en je verder geen sleufsilo hebt, had ik er toch liever dubbellucht op. Je bent dan veel stabieler en je kunt iets verder van de kant afblijven.
newholland6640
@fendt-412

Heb de raapwagen er ook wel met 5 minuten weer af/ aan. Vind t alleen irritant werk. Als je dat 3 keer per dag moet doen word je ook zat van. Schudden kan hier vaak niet stoppen. Vind 6 elements schuddertje toch wel krap als je 30 bunder hebt. Harken zonder kopakker werkt toch wel stukje beter. Maar ik kan t er hier maar slecht inkrijgen.. Hoeveel trekkers hebben jullie dan? Die 412 en nog een 300 serie?

Moesten hier eerder voor t voeren omwisselen. Enorm gedoe. Hoeft nu met weelink niet meer 😄 Alleen wel handig als je ruim van te voren weet als je gaat maaien. Kun je er wat minder inzetten en een dag voor t maaien vol zetten. Is wel lastig als je onder t inkuilen moet voeren. Ben je toch weer een uur je belangrijkste trekker kwijt.
newholland6640
@ljdekker

mwha, wat voor banden heb je eronder? Hier staat ze veelste smal. dan val je echt te snel om. Zou t wel willen zonder dubbellucht. Maar dan de hartplaten omdraaien. Dan ben je mooi breed.
newholland6640
@HeersinkVoedertechniek

Haha ja, en schijnt dat ze vroeger altijd zo nat hebben ingekuilt 😛 Als je in het vervolg weer zo nat gaat inkuilen zou ik er toch een beste berg stro onder doen. Structuur zit er toch niet in dat natte spul. Ken je grootmarsink trouwens ook?
ljdekker
650 michelin op gewoon standaard spoorbreedte.
ljdekker
Dat is`m
fendt-412
@newholland6640 ja 2 inzetbare trekkers en shovel. Nog een greinerend voor klusjes maar komt niet in het land. Toen we de werklust nog niet hadden deden we alles met 2 trekkers. Toen weiden we nog, dus wel kleinere porties. Doen nu 2x 30ha, kunnen we op eerste snede na net mooi op een dag weg rijden als we onder het melken door kunnen.

Voeren is ook wel te plannen, vroeg als je toch nog niks kan doen of als anderen aan het eten zijn. Als het voer er maar in zit en bulten al open zijn. leeg draaien is zo klaar.
Inter724
@newholland6640

Dat stro is natijd ook zo week als wat. Kun je dan beter bij het mengen doen. Al is het dan ook zo weer week en slap. Graszaadhooi of luzerne doet dan beter zijn werk is mijn mening.
newholland6640
@Inter724

Stro bijmengen is waardeloos. Als je het eronder hebt krijg je ook geen problemen met t waterschap. Mooiste is inderdaad luzerne dat zit er gelijk mooi doorheen.
newholland6640
@ljdekker

Maar je hebt een mooie sleufsilo! En dat scheult een hoop gezeur!
@newholland6640
die ken ik zeker wel. Heel goed zelfs. Hoe zo?
newholland6640
@HeersinkVoedertechniek

Ik zag zn trioliet laatst op een dieplader. Ik vraag me af of hij nu met de dieplader de boeren langsgaat. Want eerder rijd hij gewoon met de voerwagen.
@newholland6640 dieplader met trekker of vrachtwagen?
newholland6640
@HeersinkVoedertechniek

Vrachtwagen. Hij voert volgens mij ook nog met case en voorlader met mengwagen. Maarh eb hem al een poos niet meer gezien. Die zal dan ondertussen wel weg wezen.
sybgrimb
Hoi jelle
ljdekker
Quote @newholland6640:
Maar je hebt een mooie sleufsilo!

Danku danku, maar als ik weer mocht kiezen kwam er wel een andere dan deze.
newholland6640
@ljdekker

Wat is er niet goed aan dan 😄 ? Lopen hier nog altijd zonder silo te knooien..
ljdekker
Zit een ronde kant aan de binnenkant en die kun je niet uitschrapen met de bak.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8870 A ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!